"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.3 C
Trikala

Μπάμπης Δεληλίγκας: «Να απομακρυνθεί ο Αντώνης Σαμαράς από την ηγεσία της Ν.Δ.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Deliligas

Προέρχομαι από τα σπλάχνα της Νέας Δημοκρατίας, είμαι στις τάξεις της από την ίδρυσή της (4/10/1974). Ξεκίνησα από την ΟΝΝΕΔ την οποία και υπηρέτησα ως το 1982 και αργότερα εκλέχτηκα Γεν. Γραμματέας στην Τοπική Οργάνωση Τρικάλων. Επίσης υπηρέτησα στη ΝΟΔΕ επί σειρά ετών και βρισκόμουν στην πρώτη γραμμή της 2ης οργάνωσης του μεγάλου πολιτικού άνδρα και πατριώτη, Ευάγγελου Αβέρωφ από το 1982.
Στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στις 5/3/2015… ακούσαμε τον πρώην πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά να λέει ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί. Στη 2η σύσκεψη της πολιτικής επιτροπής στις 8/3/2015 δήλωσε… συγκινημένος «πρώτα βάζω το συμφέρον της Ελλάδας και μετά το προσωπικό μου».
Εάν βαθιά μέσα του πιστεύει αυτά που δήλωσε, το πρώτο πράγμα που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί άμεσα από την θέση του προέδρου διότι φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη για την εκλογική ήττα της Νέας Δημοκρατίας.
Αν δε το πράξει αυτό… τότε η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, οδηγείται σε διάσπαση. Αν ο μη γένοιτο, διασπαστεί η Νέα Δημοκρατία… τότε μεγάλο μερίδιο ευθύνης θα έχει και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής διότι είναι εκείνος που έφερε τον Αντώνη Σαμαρά πίσω στο κόμμα. Δεν ήταν ο κ. Σαμαράς εκείνος που ουσιαστικά έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993 για να έρθει το ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια στην εξουσία; Το αποτέλεσμα ήταν η χώρα να οδηγηθεί, μέσα από λανθασμένους χειρισμούς, στην καταστροφή και το ξεπούλημα. Καμιά φορά το «γινάτι βγάζει μάτι» για να μην είχε οδηγηθεί η Νέα Δημοκρατία σε λάθος κατεύθυνση.
Κυρίες και κύριοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τον πρώτο λόγο τον έχετε εσείς. Αν αγαπάτε την Ελλάδα και την παράταξη στην οποία ανήκετε… όπως λέτε δημοσίως, οφείλετε να οδηγήσετε το κόμμα σε έκτακτο συνέδριο. Διότι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη χρειάζεται ριζική ανασυγκρότηση για να ξαναβρεί την ιδεολογική της ταυτότητα την οποία την έχασε στο πέρασμα των χρόνων. Διότι η Ελλάδα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση και μια ισχυρή αντιπολίτευση.
Η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να αποκτήσει ένα νέο και άφθαρτο αρχηγό, όπως ανέφερα στην 1η μου επιστολή στις 6/2/2015… και αυτός είναι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος και προέρχεται από μια πολίτικη οικογένεια εντιμότατη και κρυστάλλινη.
Προσωπικά πιστεύω πως είναι αυτός που μπορεί να μαζέψει και να ενώσει ξανά τη Νέα Δημοκρατία διότι είναι έναν νέος, σύγχρονος πολιτικός, έντιμος και προοδευτικός που στις περιφερειακές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014, εκλέχτηκε με ποσοστό 71,03%.

Μπάμπης Δ. Δεληλίγκας
Πρώην αντινομάρχης Τρικάλων
Πρώην αντιδήμαρχος Τρικκαίων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης