"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.8 C
Trikala

Μπέος: Αποκαλύπτει ότι ο έμπιστός του εμπλέκεται σε σκάνδαλο του Δήμου Βόλου – Πάνω από 200 χιλιάδες το έλλειμμα!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μέγα σκάνδαλο ελλείμματος στα ταμεία του Δήμου Βόλου επιβεβαίωσε σήμερα μιλώντας στην TRT ο σε αργία Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ο οποίος τόνισε επίσης ότι ένας εξ αυτών που θεωρούνται υπεύθυνοι ήταν δική του επιλογή και της απολύτου εμπιστοσύνης του. Όπως αποκάλυψε ο Αχιλλέας Μπέος ο έμπιστός του μαζί με έναν συνάδελφό του έχουν αφήσει έλλειμμα πάνω από 210.000-230.000, ίσως και 270.000 ευρώ.

Ο προϊστάμενος του δημοτικού ταμείου και ένας ακόμη υπάλληλος του τμήματος εμπορίου (εισπράκτορας στις λαϊκές) εμπλέκονται στην υπόθεση και ενώ αρχικά το ποσό του ελλείμματος στο ταμείο ανερχόταν σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή στο ύψος των 30-40.000 ευρώ, τελικά το ποσό ξεπερνά τις 200 χιλιάδες ευρώ και φθάνει όπως δήλωσε ο Αχιλλέας Μπέος στο ύψος ίσως και των 270 χιλ.ιάδων!

Ο Αχιλλέας Μπέος είχε επιλέξει τον δικό του και έμπιστο άνθρωπο στις 6 Φεβρουαρίου 2015, πριν δηλαδή από 15 μήνες και από τότε άρχισαν να δημιουργούνται προβλήματα και να είναι ελλειμματικό το ταμείο λόγω των οικονομικών προβλημάτων που είχαν οι δύο υπάλληλοι, όπως διαβάζουμε στο magnesianews. Ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι και πληροφορίες αναφέρουν ότι εντόπισαν έλλειμμα στο ταμείο του Δήμου, το οποίο και επιμερίζεται μεταξύ των συγκεκριμένων υπαλλήλων.

Οι ορκωτοί λογιστές, που βρισκόταν από το πρωί της Τρίτης στο Δημαρχείο, ολοκλήρωσαν τον έλεγχο αναχώρησαν χθες το μεσημέρι για την Αθήνα, όπου θα καθαρογράψουν τα στοιχεία του ελέγχου και αναμένεται να στείλουν επίσημο πόρισμα προς τον δήμαρχο Βόλου. Ο προϊστάμενος του ταμείου τοποθετήθηκε στη θέση του στις 6 Φεβρουαρίου 2015 και ο δεύτερος υπάλληλος ήταν υπεύθυνος είσπραξης των τελών λαϊκών αγορών.

Ο έλεγχος ξεκίνησε από την Παρασκευή 3 Ιουνίου, με εντολή του εκτελούντα χρέη δημάρχου Θάνου Θεοδώρου, που διέταξε να γίνει ΕΔΕ και έλεγχος ορκωτών λογιστών για να διαπιστωθεί το ύψος του ελλείμματος, ενώ την περασμένη Δευτέρα 6 Ιουνίου υπέγραψε απόφαση μετακίνησης του υπαλλήλου του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, σε άλλη οργανική μονάδα και συγκεκριμένα στο Πολυδύναμο Γραφείο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Πρασίνου, Συντήρησης Υποδομών και Κοιμητηρίου Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου.

Ακολούθησε την Τρίτη 7 Ιουνίου η απόφαση του Θάνου Θεοδώρου για μετακίνηση του προϊσταμένου του ταμείου σε προϊστάμενο του Τμήματος Αποθήκης της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, ενώ στη θέση του ως προϊσταμένη του ταμείου ανέλαβε υπάλληλος που κατείχε τη θέση της προϊσταμένης της αποθήκης.

Πηγή: magnesianews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης