"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

“Μπορεί να το ‘χουν πλανέψει…”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με τις μαγικές συνθέσεις του Βασίλη Τσιτσάνη να αγκαλιάζουν τις καρδιές, οι τρικαλινοί τίμησαν χθες το βράδυ, Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015, τον μεγάλο Ελληνα συνθέτη.
Με την πρώτη κατά σειρά εκδήλωση στο πλαίσιο των εορτασμών του «Έτους Τσιτσάνη», η συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων άνοιξε την αυλαία για μια πανδαισία εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μετά το καλωσόρισμα από την αντιπρόεδρο του Κέντρου Έρευνας «Μουσείο Τσιτσάνη», κ. Εφη Λεβέντη, ο Γιάννης Κότσιρας, η Λιζέτα Καλημέρα και η Ευτυχία Μητρίτσα η πανδαισία άρχισε. Και οι τρεις ερμήνευσαν με τις μοναδικές τους φωνές, πλήθος τραγουδιών του αξεπέραστου τρικαλινού συνθέτη. Συνοδευόμενοι από την «Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης». Παρέσυραν το κοινό σε μια εκδήλωση χαράς, με τραγούδια που όλοι χαιρόμαστε να ακούμε και τα οποία απολαμβάνουμε διαχρονικώς. Το κοινό, τρικαλινοί (με παρόντα τον Δήαμρχο κ. Δημήτρη Παπστεργίου) και επισκέπτες, όπως ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ Απόστολος Καλογιάννης και ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης, «έντυνε» μουσικά τη συναυλία, αφού γνώριζε όλους τους στίχους από τα τόσα αγαπημένα και λατρευτά τραγούδια. Τα οποία, μάλιστα, σε πορισμένες περιπτώσεις, δέχθηκαν και μια «επεξεργασία» από την ορχήστρα, καθώς μελωδίες αποδόθηκαν με διαφορετικό τρόπο.
Η συναυλία ολοκληρώθηκε με τον δεύτερο «εθνικό ύμνο» της Ελλάδας, τη «Συννεφιασμένη Κυριακή», σε μια βραδιά μαγική, σε μια νύχτα ονειρεμένη. Και με τη δέσμευση από τον Δήμο Τρικκαίων και το Μουσείο Τσιτσάνη, ότι το λαϊκό μας τραγούδι αναδεικνύεται στον τόπο από τον οποίο ξεκίνησαν τα μουσικά του τέκνα.

 

Από το γραφείο Τύπου

*φωτο Κώστας Κατσιάνης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAορεί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης