"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.2 C
Trikala

«Μπουρλότο» με τις δανειακές υποχρεώσεις Παπαθανάση

lafarm

Σχετικά άρθρα

Καθώς χιλιάδες δανειολήπτες αγωνιούν καθημερινά για την πρώτη κατοικία τους, θέμα με τις δανειακές υποχρεώσεις του Ν. Παπαθανάση βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Documento, o εξωκοινοβουλευτικός υπουργός χρωστάει σε δάνεια στην Eurobank, 1,45 εκατ. ευρώ, τα οποία όχι μόνο δεν εξυπηρετεί, αλλά στη λογική του «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος», μεταβίβασε την ακίνητη περιουσία του στα παιδιά του. 

Μάλιστα, ενώ ήταν υφυπουργός, στις 25 Ιουλίου 2019 ενεργοποιήθηκε εναντίον του η διαδικασία της κατάσχεσης εις χείρας τρίτου για ένα ποσό της τάξης των 322.000 ευρώ… Μαζί βρίσκονται και 51.000 ευρώ που χρωστά στον ΕΦΚΑ και έχει ήδη από 29-5-2018 ενεργοποιηθεί εναντίον του η διαδικασία της ηλεκτρονικής κατάσχεσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Ν.Δ. που έχει διατελέσει στέλεχος σε πολλές κρατικές επιχειρήσεις και δεξιές κυβερνήσεις, από το 1989, καταδικάστηκε πρωτόδικα το 2020 για καταδολίευση δανειστών, που αφορά δόλια μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας για να μην πληρώσει τις κόκκινες δανειακές του υποχρεώσεις… Έκτοτε η υπόθεση αγνοείται. 

Η αντίδραση Παπαθανάση

Παρά τις οχλήσεις που είχε από την εφημερίδα από την Πέμπτη, ο αναπληρωτής υπουργός, φρόντισε να απαντήσει μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που έθετε καίρια ερωτήματα και κατέληγε με ερώτημα στον πρωθυπουργό αν θα τον «κρατήσει στα ψηφοδέλτια του κόμματος».

Ο Ν. Παπαθανάσης, το απόγευμα της Παρασκευής, επιτέθηκε στην εβδομαδιαία εφημερίδα μιλώντας για «αθλιότητα του Documento» που «υιοθετείται από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Επί της ουσίας, ο αναπληρωτής υπουργός αφού βλέπει «ένα ακόμα αφήγημα δολοφονίας χαρακτήρα» σημειώνει πως «η υπόθεση αφορά σε γονική παροχή στα τρία μου παιδιά το 2010 του 50% του διαμερίσματός μας. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα είχε αγοραστεί με στεγαστικό δάνειο, φέρει δε υπόλοιπο του στεγαστικού δανείου μέχρι και σήμερα, το οποίο εξυπηρετείται κανονικά.

Το δάνειο των 1,8 εκατ. ευρώ που επικαλείται το Documento, δεν αφορά δάνειο προσωπικό μου, αλλά εταιρικό δάνειο του 2005 και στο οποίο μπήκα ως εγγυητής. Το εν λόγω εταιρικό δάνειο χορηγήθηκε σε εταιρεία, από την διοίκηση της οποίας και από το διοικητικό συμβούλιο έχω αποχωρήσει εδώ και δεκαοκτώ χρόνια».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος ΠαπαθανάσηςEUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Διαψεύδει πως έχει καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα και λέει ότι «ουδέποτε κινήθηκε ποινική διαδικασία σε βάρος μου για την συγκεκριμένη υπόθεση, όπως ψευδώς αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ».

Αρνείται ότι οφείλει σε ασφαλιστικά Ταμεία, «δεν έχω καμία οφειλή σε ασφαλιστικά Ταμεία και Δημόσιο» και ενημερώνει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «για την εν λόγω οφειλή δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε αποποίηση της εγγυητικής μου ευθύνης».

Σε ότι αφορά την συγκεκριμένη αγωγή, κάνει γνωστό ότι «ασκήθηκε έφεση και έχει επέλθει συμβιβασμός λαμβάνοντας και υπόψη το υφιστάμενο στεγαστικό δάνειο, το οποίο, όπως προαναφέρθηκε, εξυπηρετείται κανονικά».

Η εφημερίδα

Λίγο μετά την απάντηση Παπαθανάση ήρθε και το σχόλιο του Documento. Η εφημερίδα σημειώνει πως ο αναπληρωτής υπουργός «όχι μόνο επιβεβαίωσε» το δημοσίευμα αλλά «μιλάει για διακανονισμό που επήλθε με την Τράπεζα Eurobank, μετά την καταδικαστική πρωτόδικη γι’ αυτόν απόφαση, και ενώ ήταν υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Ουδέν αναφέρει», συνεχίζει «για το ύψος του διακανονισμού που επέτυχε ως εξωκοινοβουλευτικός Aναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και αν αυτός ο διακανονισμός είναι προκλητικός σε σχέση με όσα ζητούν τράπεζες funs και servisers από τους κόκκινους δανειολήπτες οι οποίοι βλέπουν τις πρώτες κατοικίες τους να βγαίνουν σε πλειστηριασμό».

«Τα ερωτήματα παραμένουν»

Λίγο μετά την απάντηση του κυβερνητικού αξιωματούχου ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σχολιάζει πως «ο κ. Παπαθανάσης ομολογεί ότι πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη (…) και θεωρεί πως τα ερωτήματα παραμένουν:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
  • Σε τι ακριβώς συμβιβασμό ήρθε με την τράπεζα και τι ποσό κατέβαλε; 
  • Έγινε κούρεμα στις οφειλές του ύψους 1,8 εκατ. Ευρώ;
  • Μπορούν άραγε οι χιλιάδες απελπισμένοι δανειολήπτες να έχουν τον ίδιο συμβιβασμό και μεταχείριση από τις τράπεζες η είναι μόνο για υπουργούς του κ. Μητσοτάκη;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης