"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Μόνο 8 από τις 27 χώρες – μέλη της ΕΕ στο συνέδριο της Εσθονίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μόνο οκτώ από τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. συμμετείχαν σήμερα στο συνέδριο που διοργάνωσε η Εσθονική Προεδρία αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων των Κομμουνιστικών και Ναζιστικών καθεστώτων.

 

 

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την έκδοση διακήρυξης την οποία υπογράφουν οι εκπρόσωποι των εξής χωρών: ΕσθονίαςΛετονίαςΛιθουανίαςΠολωνίαςΚραοτίαςΟυγγαρίαςΤσεχίας και Σλοβακίας .

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από το αρμόδιο υπουργείο της Εσθονίας χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμμετοχή στο συνέδριο.

«Η αποτυχία του συνεδρίου στην Εσθονία είναι θετική για την Ευρώπη. Αυτοί που τελικά απομονώθηκαν είναι οι εγχώριοι υποστηρικτές του», αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου σε ανάρτησή της στο twitter.

Η αποτυχία του συνεδρίου στην Εσθονία είναι θετική για την Ευρώπη. Αυτοί που τελικά απομονώθηκαν είναι οι εγχώριοι υποστηρικτές του

 

Η προσπάθεια εξομοίωσης των εγκλημάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού στο συνέδριο αυτό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αρνήθηκε να παραστεί στο συνέδριο καθώς επιχειρήθηκε ταύτιση του κομμουνισμού με τον ναζισμό. «Εμείς ποτέ δεν θεωρήσαμε ότι ο κομμουνισμός είναι μια εγκληματική ιδεολογία, όπως ο ναζισμός» είπε ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος δέχτηκε τα πυρά της ΝΔ.

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες σε διεθνές επίπεδο. Το πρακτορείο Sputnik δημοσίευσε ένα κείμενο με τίτλο «Διεθνές σκάνδαλο – Η Ελλάδα έδωσε μαθήματα Ιστορίας στην Εσθονία».

Να ακυρώσει την διυπουργική σύνοδο είχε καλέσει την εσθονική Προεδρία η Ευρωομάδα της Αριστεράς GUE/NGL.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης