"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Μόσιαλος: Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν μπορεί να μείνει μόνο στους άνω των 60 ετών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης ο Ηλίας Μόσιαλος περιέγραψε την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα λόγω της πίεσης η οποία ασκείται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο κ. Μόσιαλος μίλησε για μία σειρά ενεργειών οι οποίες θα έπρεπε να έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα, πριν το μέτρο αυτό της υποχρεωτικότητας , αλλά δεν έγιναν, όπως για παράδειγμα είπε, η σταθερότητα των μηνυμάτων που εκπέμπονται καθώς η αλλαγές στην πολιτική προκαλούν σε ορισμένους πολίτες σύγχυση.

«Είναι ένα μέτρο που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν είχαν προηγηθεί άλλα και αν η κοινωνία μας ήταν μια κοινωνία συναινετική, το πολιτικό σύστημα ήταν διαφορετικό από αυτό που έχουμε, δηλαδή μιλούσαν οι πολιτικοί μεταξύ τους και υπήρχε μια συνεννόηση. Εγώ θα επιθυμούσα μεγαλύτερη μίξη προς τα θετικά μέτρα, τα οποία θα έπρεπε να είχαν ληφθεί 2-3 μήνες πριν κι αν είχαν αποτύχει, να πηγαίναμε στα αρνητικά μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ωστόσο το μέτρο της υποχρεωτικότητας θα συμβάλει έτσι ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές αλλά και στο να μην φθάσουν οι γιατροί στα ελληνικά σημεία να πρέπει να κάνουν διαλογή ασθενών για εισαγωγή στις ΜΕΘ.

Μιλώντας στην συνέχεια για τις αντοχές του ΕΣΥ είπε πως δεν είναι θέμα κρεβατιών. «Θα μπορούσαμε να είχαμε και 2.000 κρεβάτια ΜΕΘ. Είναι θέμα γιατρών και νοσηλευτών. Γιατρούς και νοσηλευτές ΜΕΘ δεν μπορείς να βγάλεις σε δυο χρόνια και το πρόβλημα υπάρχει παγκοσμίως και ακόμη κι αν θέλαμε να φέρναμε από το εξωτερικό δεν θα βρίσκαμε», είπε χαρακτηριστικά. Στην συνέχεια είπε: «Το δίλημμα το οποίο θα είναι δυσβάσταχτο για την ιατρική κοινότητα είναι τι θα συμβεί εάν θέλει πρόσβαση σε κρεβάτι ένας 75χρονος ανεμβολίαστος και ταυτόχρονα ένας 40άρης ανοσοκατασταλμένος που έχει κάνει τις δύο δόσεις αλλά δεν τον έχει πιάσει το εμβόλιο».

«Θα πάμε αναγκαστικά στην επιλογή ασθενών, όπως έγινε στo Μπεργαμο της Ιταλίας και στην Αγγλία στο πρώτο κύμα. Αν δεν γίνει ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων, τα ηθικά διλλήματα θα είναι ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει», τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης