"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

“Μύρισε” εκλογές, θυμήθηκε υποσχέσεις ο Σαμαράς

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με την παρουσίαση των στοιχείων που συνθέτουν τον οδικό χάρτη της Νέας Ελλάδας, μαζί με δέσμη μέτρων με μειώσεις στο φόρο του πετρελαίου θέρμανσης, στον ΕΝΦΙΑ και στην έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, διάνθισε την ομιλία του από το βήμα της ΔΕΘ ο Α. Σαμαράς, ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλώντας τις πρόωρες εκλογες “πολιτικη αυτοκτονία”.

Εξήγγειλε, επίσης, περισσότερες φοροελαφρύνσεις σε δεύτερο χρόνο υπό την προϋπόθεση να μην απειληθεί το πρωτογενές πλεόνασμα.

“Η Ελλάδα σηκώνεται στα πόδια της, πληγωμένη, αλλά σηκώνεται, δεν κοιτάει πια πίσω στο χθες, που τόσο μας πλήγωσε, κοιτάει στο αύριο, στη νέα Ελλάδα, από τη διαρκή κατρακύλα στη διαρκή άνοδο”, τόνισε, προτού σπεύσει να ανακοινώσει τη δέσμη μέτρων φορολογικής ανακούφισης.

Αφού είπε ότι για πρώτη φορά το πρόσημο της οικονομίας θα είναι θετικό, το τελευταίο τρίμηνο του 2014, ύστερα από 34 τρίμηνα, παρουσίασε τον “οδικό χάρτη” για την πορεία της χώρας, με “μόνο όπλο την αλήθεια”, η οποία “θα είναι ανελέητη για όποιον την αποφεύγει”.

Ο πρωθυπουργός κατέληξε στην ομιλία του λέγοντας
: “Βγαίνουμε από την ύφεση, βγαίνουμε από την κρίση, η νέα Ελλάδα που χτίζουμε στηρίζεται στην αλήθεια και στο φιλότιμο”.

Και πρόσθεσε:
“Η Ελλάδα έχει δύο δρόμους: Την αλήθεια, το φιλότιμο και την ανάπτυξη και από την άλλη πλευρά το ψέμα, τη διαβολή και την επιμονή στο χθες. Είμαι σίγουρος ότι οι Έλληνες θα επιλέξουν τον πρώτο δρόμο”.

https://www.youtube.com/watch?v=PnipMWD2T-8

Η δέσμη μέτρων

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε τη μείωση κατά 30% στο φόρο του πετρελαίου θέρμανσης, με παράλληλη διατήρηση των επιδομάτων θέρμανσης.

Αποδέχθηκε ότι έγιναν λάθη με τον ΕΝΦΙΑ, τα οποία “εντοπίστηκαν και διορθώνονται”, προαναγγέλοντας μείωση φόρου στα μη ηλεκτροδοτούμενα ξενοίκιαστα ακίνητα.

Έκανε επίσης αναφορά σε μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ προανήγγειλε πρόβλεψη και για τις δόσεις εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Πρόσθεσε ότι θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες για την έκδοση των συντάξεων, ώστε να επιτυγχάνεται “με το πάτημα ενός κουμπιού”.

Και δεσμεύτηκε για άμεση αποκατάσταση των ενστόλων, με σημαντικές αυξήσεις, όσο επιτρέπουν τα δημοσιονομικά δεδομένα. “Είναι στις προτεραιότητες μου να δώσω ανακούφιση στους ενστόλους. Η απόφαση του ΣτΕ θα εφαρμοστεί. Στα πλαίσια των δημοσίων οικονομικών θα υπάρχει άμεσα η αποκατάσταση τους”, είπε.

Βιώσιμο το χρέος

“Μέσα στους επόμενους μήνες η Ελλάδα θα λάβει επίσημη πιστοποίηση ότι το χρέος της είναι βιώσιμο. Παρά το γεγονός ότι παραμένει σε υψηλά επίπεδα, το χρέος έχει αρχίσει να μειώνεται οριακά σε απόλυτο αριθμό και αυτή η μείωση θα φανεί το επόμενο διάστημα και σε επίπεδο ποσοστού του ΑΕΠ”, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Πρόσθεσε ότι “οι πληρωμές της Ελλάδας σε τόκους είναι οι μικρότερες”, επισημαίνοντας ότι “βγήκαμε στις αγορές 1,5χρόνο νωρίτερα από ό,τι μας υπολόγιζαν”.

Υπογράμμισε ότι “ολοκληρώνεται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και έτσι θα αποκατασταθεί και η ρευστότητα”, για να συμπληρώσει ότι “δεν θα επιτρέψουμε η χώρα να επιστρέψει στα ανεξέλεγκτα ελλείμματα και χρέη. Όποια χώρα περιφρουρεί την ανεξαρτησία της δεν αφήνει τα χρέη να διογκώνονται”.

Αυτοκτονία οι πρόωρες εκλογές

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε ως “πολιτική αυτοκτονία” το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εκτιμώντας ότι “όλο και περισσότεροι θεωρούν ως δεδομένο ότι αυτή η Βουλή θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκραατίας”.

Αφού είπε ότι οι πρόωρες εκλογές θα οδηγούσαν τη χώρα σε περιπέτεια και θα “τίναζαν τα πάντα στον αέρα”, χαρακτήρισε επικίνδυνους όσους θέλουν να οδηγήσουν στην κάλπη.

samarasdeth2
“Βρισκόμαστε στο σημείο της απογείωσης, μπαίνουμε στο δρόμο της ανάπτυξης. Κάποιοι όμως δεν καταλαβαίνουν, παίζουν με το σύνταγμα, θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση με την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Τώρα βάζουν το ερώτημα εάν η σημερινή Βουλή θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας” είπε, για να διατυπώσει τη βεβαιότητα ότι “πολλοί το θεωρούν πιθανό”, καθώς “καταλαβαίνουν ότι η χώρα σταθεροποιήθηκε και μπαίνει στο δρόμο της ανάπτυξης. Θέλουν σταθερότητα, δεν θέλουν να πάνε χαμένες οι θυσίες”.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες στην περιοχή μας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “δίπλα μας φλέγεται ο κόσμος“.

Έκανε αναφορά στην Ουκρανία, στη Συρία και στο Ισλαμικό Κράτος, για να σημειώσει: “Αυτά συμβαίνουν δίπλα μας. Εμείς αντί να διατηρήσουμε αυτή τη σταθερότητα, θα μπούμε στην περιπέτεια νέων εκλογών, δηλαδή σε νέα περίοδο αστάθειας και ακυβερνησίας; Θα ήταν μία πολιτική αυτοκτονία”.

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ

Ο Α. Σαμαράς εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι είχε επενδύσει στην καταστροφή της χώρας και χαρακτηρίζοντας τον “σκιά από το παρελθόν“.

“Υπάρχουν κάποιοι που κάνουν ότι μπορούν για να μην τελειώσει η κρίση. Παίζουν τα ρέστα τους“, είπε και προέβλεψε ότι θα χάσουν και αυτό το στοίχημα.

Κατηγόρησε δε την αξιωματική αντιπολίτευση για δημαγωγία και λαϊκισμό και ότι δεν έχει πρόγραμμα, τονίζοντας: “Τους έχει καταλάβει πια ο λαός”.

“Αντιστέκονται λυσσαλέα σε κάθε ιδιωτικοποίηση, απειλούν τους επενδυτές, δεν θέλουν την αξιολόγηση στο Δημόσιο. Τρομοκρατούν τους δημόσιους υπαλλήλους ότι κινδυνεύουν με απολύσεις. Λένε ψέματα”.

Έκανε, δε, ιδιαίτερη αναφορά στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών του στο θέμα της τρομοκρατίας, επισημαίνοντας ότι υπερασπίζονται τρομοκράτες και αντιδρούν στη δημιουργία φυλακών υψηλής ασφάλειας.

“Στελέχη τους πηγαίνουν μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες δολοφόνων. Πριν χρόνια κάλυπταν τους κουκουλοφόρους που έκαιγαν την Αθήνα. Δεν τους περνάει πλέον. Κόμμα ευθύνης δεν είναι αυτό που χωρίζει τη βία σε καλή και κακή, που υπερασπίζεται τρομοκράτες”.

Αναφέρθηκε στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το ΝΑΤΟ: “Ανακοινώνουν ότι θα φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Τώρα που τα Σκόπια παρακαλάνε να μπουν στο ΝΑΤΟ, που η Τουρκία απαγορεύει στην Κύπρο να μπει στο ΝΑΤΟ, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βγούμε”.

Και διερωτήθη
: “Αν δεν υπήρχε το ΝΑΤΟ, πώς θα έλεγα στον Πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν ότι η Κύπρος είναι μία;”.

Πρόσθεσε δε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι: “Κάποιοι θέλουν τους λαθρομετανάστες. Θέλουν την Ευρώπη ξέφραγο αμπέλι. Θέλουν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι. Είναι με τα καλά τους;”.

Για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είπε:
“Ο Θεός να κάνει πρόγραμμα το πρόγραμμα τους. Υποσχέθηκαν 5 δισ. για την ανεργία. Γιατί δεν βάζουν και κάτι παραπάνω, αφού δεν μας λένε από που θα τα βρουν, για να μην στεναχωρήσουν και τις συνιστώσες τους”.

Και κατέληξε
: “Τελειώνει το δίλημμα μνημόνιο- αντιμνημόνια, χωρίς αυτό το δίλημμα δεν έχουν τι να πουν, δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Δεν υπάρχουν αναμάρτητοι, υπάρχουν όμως αδιόρθωτοι που μας κουνάνε και το δάκτυλο από πάνω”.
Για την Αμφίπολη
“Οι ανασκαφές στον τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη Σερρών, προχωρούν με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα” τόνισε.

“Κανείς δεν μπορεί να πει τι κρύβει ο τάφος, αλλά ένας μακεδονικός τάφος με αυτές τις διαστάσεις είναι κάτι μεγάλο και ακόμα μια επιβεβαίωση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας” είπε και άσκησε κριτική στους “μίζερους” που προσπάθησαν να μειώσουν τη σημασία του.

Πρόσθεσε ότι αναγκάστηκαν να σιγήσουν, ύστερα από τη διεθνή συγκίνηση, που προκάλεσε.

Επίσης, αναφέρθηκε και στις “προσπάθειες των Σκοπιανών, που χτίζουν αρχαία αγάλματα – καρικατούρες για να οικειοποιηθούν τη Μακεδονία. Αποδεικνύεται ότι «τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια”.


Στην ομιλια του, μεταξύ άλλων, είπε:

“Περνάμε από τη διαρκή κατρακύλα στην άνοδο με ανάπτυξη και με καθημερινή μείωση της ανεργίας”, τόνισε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση βάζει τα θεμέλια για την νέα Ελλάδα.

“Τα χερσαία μας σύνορα ελέχγονται απολύτως, από τα θαλάσσια περνούν ακόμα λαθρομετανάστες“, είπε.

“Σπάμε το ταμπού της αξιολόγησης, το οποίο δεν σημαίνει απόλυση. Οι άξιοι και εργατικοί πρέπει να αμείβονται, και οι ανάξιοι να παραμερίζονται”.

“Προχωράμε σε παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας, για τη στήριξη των μικρομεσαίων”.

“Θα εφαρμόσουμε δικό μας πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που δεν θα μας επιβάλλεται απ’ έξω”.

“Πριν 2 χρόνια, όλοι στο εξωτερικό με αντιμετώπιζαν ως τον πρωθυπουργό μίας χώρας έτοιμης να καταρρεύσει, τώρα με αντιμετωπίζουν ως τον υπεύθυνο πρωθυπουργό μίας χώρας που στέκεται στα πόδια της”.

Προανήγγειλε επίσης κανάλι της ΝΕΡΙΤ που θα εκπέμπει από τη Θεσσαλονίκη.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, υπουργοί, εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων και στελέχη της Ν.Δ.

Ο πρωθυπουργός μετά την ομιλία του επισκέφθηκε περίπτερα της 79ης ΔΕΘ.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης