"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.4 C
Trikala

Νέα καμπάνια κατά του καπνίσματος και στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Τρικάλων (ΟΚΑΝΑ) «Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης» παρουσία του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ κο. Μιχάλη Κατρίνη παρουσίασε το υλικό «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ!!!» της Πρόληψης του Καπνίσματος στις 26 Νοεμβρίου 2014 στον Μύλο Ματσόπουλου.
Εκ μέρους του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης πήρε το λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας σε θέματα Δημόσιας Υγείας και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης κύριος Γεώργιος Τσίγκας όπου αναφέρθηκε στον αντικαπνιστικό νόμο ο οποίος δεν έχει εφαρμοστεί και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα για την προστασία των παθητικών καπνιστών σε όλα τα επίπεδα. Ο κ. Γ. Τσίγκας τόνισε ότι το βασικότερο επίπεδο είναι η Πρόληψη όχι μόνο για το κάπνισμα αλλά και για όλα τα προβλήματα Δημόσιας Υγείας.
Επίσης ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Τρικκαίων και Προέδρου του Δ.Σ. του Κέντρο Πρόληψης κύριος Λάππας Μιχάλης επισήμανε ότι η Δημοτική αρχή θα είναι παρούσα και θα υπάρχει αμέριστη στήριξη σε αυτή την προσπάθεια.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κύριος Μιχάλης Κατρίνης παρουσίασε την φιλοσοφία και τους στόχους του Προγράμματος «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ!!!», υλικό το οποίο έχει δημιουργηθεί από τα Στελέχη των Κέντρων Πρόληψης Βορείου Ελλάδος. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε μαθητές Ε’ & ΣΤ΄ τάξης δημοτικών Σχολείων, θα έχει διάρκεια για να υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα. Σύμμαχοι και κλειδί σε αυτή την προσπάθεια εκτός από το Κέντρο Πρόληψης θα πρέπει να είναι η τοπική και εκπαιδευτική κοινότητα καθώς επίσης και η στήριξη από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Τέλος ο Σχολικός Σύμβουλος Α/βάθμιας Εκπαίδευσης και Υπεύθυνος του «Κοινωνικού Σχολείου» κος Μπουλούμπασης έκανε λόγο για πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί όχι απλά ενημερωτικά και θεωρητικά , αλλά με την ενεργό συμμετοχή μαθητών Εκπαιδευτικών και Γονέων.

okana

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης