"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.7 C
Trikala

Νέες δεσμεύσεις εκτάσεων στον κάμπο για θηριώδη Πάρκα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η δέσμευση αγροτικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων για τη δημιουργία θηριωδών φωτοβολταϊκών πάρκων στο θεσσαλικό κάμπο, τείνει να γίνει αναξέλεγκτη. Σύμφωνα με τον βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κόκκαλη που μίλησε στο Θεσσαλία TV, ένα νέο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Καλλιθεά του Ναρθακίου, σε έκταση χιλιάδων στρεμμάτων, πήρε έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενώ έκταση 1.000 στρεμμάτων με βοσκότοπο, στην Ποταμια Ελασσόνας, που ανήκει στο ΥΠΑΑΤ, έχει επίσης δεsμευτεί από ιδιώτη για την κατασκευή νέων μονάδων παραγωγής ρεύματος.

Παρόμοια σχέδια εκτυλίσσονται και στην περιοχή του Δοξαρά του Δήμου Κιλελέρ όπου έχουμε δεσμευση 3.000 στρεμμάτων, ενώ στο νομό Καρδίτσας και συγκεκριμένα στον δήμο Σοφάδων Ισραηλινή εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει φωτοβολταικές μονάδες σε έκταση 10.000 στρεμμάτων.

Σε ότι αφορά το πάρκο στο Ναρθάκι της Καλλιθέας Φαρσάλων η επένδυση ανήκει στην εταιρεία «QAIR INTERNATIONAL», είναι ισχύος 250MW και θα κατασκευαστεί σε έκταση συνολικού εμβαδού 3.262.694,1 τ.μ.. Οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου έχουν εγκριθεί.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης