"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Νίκος Μαυραγάνης: To ΕΝΩΝΩ είναι Δίκτυο – Κοινότητα ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ και δίνουμε Αγώνα Ψυχής !

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο κ. Νίκος Μαυραγάνης, ο οποίος ανήκε στους ΑΝΕΛ και διετέλεσε υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ προχώρησε στην ίδρυση νέου κόμματος με το όνομα «Ενώνω».

Πρέπει να αντισταθούμε όπως τονίζει ο ίδιος, σήμερα που ο Ανθρωπισμός «κανιβαλίζεται» από άδικους κι ανισόρροπους οικονομίστικους κανόνες, να αντισταθούμε σε ένα αξιακό σύστημα, , που οι Ηθικές Αξίες τείνουν να υποσκελισθούν μονοσήμαντα από χρηματικές επιδιώξεις.

Εκλογές 2019: Θύμα ξυλοδαρμού ο πρώην υπουργός Νίκος Μαυραγάνης (vid) |  Pagenews.gr

Ποια είναι η άποψη σας για την κυβερνητική πολιτική στη διαχείριση της πανδημίας στον  υγειονομικό  τομέα; 


Πολλές φορές η Ανθρωπότητα έχει αντιμετωπίσει πανδημίες και τις ξεπέρασε, χωρίς μάλιστα να έχει στη διάθεσή της τα όπλα των διαφόρων σχημάτων ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου, ή τα φάρμακα, που διαθέτει σήμερα. Γρήγορα ο Ο.Η.Ε (Απρίλιος 2020) προειδοποίησε τους πάντες, ότι οι εκατόμβες των νεκρών ΔΕΝ θα έρθουν από τον ιό, ΑΛΛΑ από τη ΦΤΩΧΕΙΑ και την πείνα, που προκαλούν οι ΚΑΡΑΝΤΙΝΕΣ και υπολόγισε τα θύματα από τις Καραντίνες σε 130.000.000 συνανθρώπους μας !

Μάλιστα επισήμανε, πως οι Καραντίνες δημιουργούν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ από αυτά που υποτίθεται, ότι επιλύουν διότι είναι ένα τυφλό μέτρο, όπως και ο Καθηγητής (Ιολογίας και Στατιστικής) John Ιωαννίδης από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ έχει επισημάνει.

Εξ άλλου ήδη από τον Απρίλιο του 2020 δύο Έλληνες Καθηγητές
Ιατρικής είχαν προδημοσιεύσει, ότι ένα πάμφθηνο φάρμακο, η Κολχικίνη, είχε εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά ουδείς άκουγε !


Κάποιους μήνες μετά (Νοέμβριος 2020) δύο πιο ακριβά φάρμακα
μονοκλωνικών και δικλωνικών αντισωμάτων ανακαλύφθηκαν
(θεραπεία Τράμπ), αλλά ο κρατικός ΕΟΦ έως και σήμερα ΟΥΤΕ ΚΑΝ κινείται προς την έγκριση της εισαγωγής τους στην Ελλάδα.

Τα φάρμακα από τον Απρίλιο του 2020 μπορούσαν να έχουν προσφέρει
μέγιστη βοήθεια και να έχει αποκρυσταλλωθεί ΕΝΑ (το πιο επιτυχημένο) πρωτόκολλο θεραπείας σε όλο το σύστημα υγείας ΚΑΙ ΟΧΙ κάθε διευθυντής, μονάδας να τηρεί το κατά την κρίση του θεραπευτικό πρωτόκολλο, πολλές φορές αποτυχημένα.

Μέχρι μάλιστα την έλευση του πρώτου φαρμάκου όφειλαν τα «επίσημα χείλη» – αντί να στέλνουν μυριάδες μηνύματα για πρόστιμα για την περίπτωση που δε φορά κάποιος την αναποτελεσματική υφασμάτινη μάσκα – να έχουν φροντίσει να ενημερώσουν τους συνανθρώπους μας για τα γνωστά ανά τον κόσμο Πρωτόκολλα Ενίσχυσης του Ανοσοποιητικού συστήματός μας και να συνταγογραφούνται αυτά για τους πιο αδύναμους οικονομικά.


Άλλωστε, όπως ήδη είναι γνωστό σε όλους μας από τις δημοσιεύσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τα παιδιά έως και 16 ετών δεν νοσούν λόγω ακριβώς του ισχυρού ανοσοποιητικού, που διαθέτουν.
Τέλος μία ακόμη σοβαρή πλημμέλεια αποτελεί η παράλειψη κατά τους
πρώτους μήνες της επιδημίας να ενταχθούν στο ΕΣΥ οι Οικογενειακοί
Ιατροί.

Ο θεσμός αυτός θα λειτουργούσε εξαιρετικά στον άμεσο εντοπισμό οποιουδήποτε προβλήματος υγείας, όχι μόνο κορωνοϊού, σε επίπεδο γειτονιάς και θα δινόταν άμεση ιατρική βοήθεια με τα φάρμακα (από Απρίλιο και μετά ) και με σχήματα ενίσχυσης του
ανοσοποιητικού από την αρχή.

Κορονοϊός: 174 τα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους στην Ελλάδα -  Onmed.gr

Σε ανάρτησή σας ….είχατε αναφερθεί σε πρόταση του Bill Gates για
να συνδυάζονται τα εμβόλια με Βιοτσίπ και ότι κάποια στιγμή θα
κληθούμε να διαλέξουμε μεταξύ του δρόμου της ελευθερίας, ή της
υποδούλωσης, ενώ επίσης υπάρχει διαρκής αγωνία εργαζομένων

Οι κρίσιμες πλημμέλειες, που σας επεσήμανα πιο πάνω, δείχνουν ξεκάθαρα, πως το κύριο μέλημα κάποιων εκ των διοικούντων είναι μάλλον – ΟΧΙ να μας σώσουν από έναν υγειονομικό κίνδυνο – αλλά περισσότερο, με πρόσχημα αυτό, να ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ την οικονομία, την κοινωνία και τα Κράτη, οδηγώντας σε συμπίεση ατομικά, οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα !


Μάλιστα τα παραπάνω αποκτούν μεγαλύτερη σημασία, αν αντιληφθούμε, ότι ο Ιός αυτός «ξεπήδησε», κατά τα φαινόμενα, από το εργαστήριο της Γουχάν της Κίνας παράλληλα, ή ακριβώς μετά τη συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας (υπεγράφη αρχές 2020), με την οποία ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΗΚΕ η άκρατη εμπορική επέκταση της Κίνας.


Έτσι λοιπόν το ζέον ζήτημα των εμβολιασμών άπτεται σε εξαιρετικά
σημαντικό βαθμό και της Ελευθερίας των Ανθρώπων.


Πραγματικά μου προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση η επιστημονική ανακοίνωση του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) λίγο πριν να «ξεφύγει»… ο ιός (τέλος 2019), που κατέληγε στο συμπέρασμά της, ότι τα νέου τύπου εμβόλια θα πρέπει απαραίτητα να συνδυάζονται με ένα ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ, έναν μικροσκοπικό μηχανισμό από χαλκό δηλαδή, που μέσα του θα αποθηκεύονται πληροφορίες…. και θα επικοινωνεί με το εξωτερικό περιβάλλον με υπέρυθρες ακτίνες

Ο αγώνας, που δίνουμε, αφορά, μεταξύ άλλων, την ΑΠΟΤΡΟΠΗ κάθε χρήσης τέτοιας τεχνολογίας Ψηφιακών Πιστοποιητικών, που τείνουν να μετατρέψουν τον Άνθρωπο σε ΠΡΑΓΜΑ – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ και το ΕΝΩΝΩ
προτείνει την απαγόρευση τέτοιων τεχνολογιών στην Ελλάδα με νομοθετική διάταξη, που έχει έτοιμη.

Απορώ γιατί άραγε δεν μπορεί κάποιος να έχει ένα πιστοποιητικό μέσα στον ιατρικό του φάκελο, όπως γινόταν έως τώρα;

Γιατί άραγε χρειαζόμαστε και προτείνεται από τόσο κρίσιμους θεσμούς ένα Ψηφιακό Πιστοποιητικό κάτω από το δέρμα μας, δηλαδή εντός του οργανισμού μας, που θα επικοινωνεί με το εξωτερικό περιβάλλον με υπέρυθρες ακτίνες, όπως τουλάχιστον προτείνεται από πολύ ισχυρούς παγκόσμιους θεσμούς ; Οι Ελεύθεροι Άνθρωποι οφείλουν να αγωνισθούν, ώστε να ΜΗΝ απωλέσουν την Ανθρώπινη Φύση τους και τουλάχιστον εγώ και το ΕΝΩΝΩ αυτό ακριβώς κάνουμε!


Ο ιός αυτός όμως φαίνεται να έδωσε την ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ, που τα
προηγούμενα χρόνια μας μιλούσαν για την ανάγκη να μειωθεί κατά 3
δισεκατομμύρια ο πληθυσμός των ανθρώπων, τώρα να εμφανίζονται ως, ΔΗΘΕΝ, ανθρωπιστές, που θέλουν να μας σώσουν μέσω κάποιων νέου τύπου εμβολίων RNA, που πιθανόν επενεργούν στο ανθρώπινο DNA , «κρύβοντας» Γενετικό Υλικό μέσα στο DNA μας , σύμφωνα και με τα συμπεράσματα Επιστημονικών Μελετών των Πανεπιστημίων Χάρβαρντ και ΜΙΤ και βεβαίως δεν έχουν δοκιμασθεί αρκετά, ώστε να είναι ασφαλή, ενώ πολλές από τις φαρμακευτικές εταιρείες ΔΕΝ αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για αποζημιώσεις σε περίπτωση κινδύνου ζωής από αυτά !

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Απλού τύπου εμβόλια παλαιότερα είχαν δώσει λύσεις στην ανθρωπότητα. Αλλά εδώ
έχουμε να κάνουμε με κάτι νέο και αδοκίμαστο και πρέπει να είμαστε
εξαιρετικά προσεκτικοί ! Σε κάθε περίπτωση μάλιστα οφείλω να επισημάνω, πως καθεμιά και καθένας από εμάς πρέπει να ΑΦΕΘΕΙ να επιλέξει ΕΛΕΥΘΕΡΑ, αν θα υποστεί έναν εμβολιασμό, ή όχι.


Η Ελλάδα έχει συνυπογράψει τη Διεθνή Σύμβαση του Οβιέδο, που απαγορεύει κάθε ιατρική πράξη δια της βίας και χωρίς τη συναίνεση
του ανθρώπου επί του σώματός του. Αυτός ο νόμος (2619/98) έχει
ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΙΣΧΥ ως κυρωμένη διεθνής σύμβαση και υπερισχύει κάθε
άλλης αντίθετης διάταξης, όπως και αυτής, που το Μάρτιο ψηφίστηκε
για υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων.

Επιτέλους πρέπει κάποιοι να καταλάβουν, ότι οι Άνθρωποι ερχόμαστε σε αυτόν τον Κόσμο Ελεύθεροι στα σώματα και τις ψυχές μας και έτσι οφείλουμε να παραμείνουμε μέχρι τέλους. Γι αυτό και δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί ΦΑΣΙΣΜΟΣ για οποιαδήποτε αιτία, ακόμη και για έναν ιό.


Ωστόσο αποτελεί πράγματι ΔΙΚΑΙΩΣΗ για εμένα και το ΕΝΩΝΩ, που στην Ελλάδα ηγούμαστε αυτού του αγώνα, η Απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που συνεδρίασε στις 26.01.2021, με την οποία θα πρέπει να ΠΡΙΝ από κάθε εμβολιασμό να γνωστοποιείται, ότι ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση ΔΕΝ επιτρέπεται η υποχρεωτικότητα, ΟΥΤΕ η εξάρτηση της πρόσληψης, ή της απόλυσης εργαζομένου από τον εμβολιασμό !


Αυτή η αυστηρή σύσταση έχει παραβιασθεί πλήρως στην Ελλάδα, καθώς εργαζόμενοι εκβιάζονται, ότι θα απωλέσουν την εργασία τους εάν δεν εμβολιαστούν. Ωστόσο πρέπει άπαντες να γνωρίζουν, ότι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα είτε του εμβολιασμένου, είτε του μη εμβολιασμένου (ιατρικό – εμβολιαστικό ιστορικό) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τυγχάνουν επεξεργασίας και χρήσης, παρά ΜΟΝΟ ΕΑΝ συνδέονται άρρηκτα, απαραίτητα και αναγκαία με την απόδοση της εργασίας (αρ. 27 ν. 4624/2019) και απειλείται, για όποιον πιέζει προς αυτήν την κατεύθυνση, ποινή από 1-5 έτη και χρηματική ποινή έως 100.000 €.

Καταλήγω λέγοντας, ότι σε αυτόν τον αντιφατικό και περίεργο κόσμο, που ζούμε, κάθε άνθρωπος πρέπει να αφεθεί ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να αποφασίσει κατά συνείδηση τι θέλει να κάνει με το σώμα του και κανένας ιός…..ΔΕΝ επιτρέπεται να αποτελέσει ΠΡΟΣΧΗΜΑ για μείωση ατομικών και συλλογικών ελευθεριών. Στη νέα εποχή, που εισερχόμαστε, της 4ης βιομηχανικής επανάστασης (ρομποτικής), το διακύβευμα θα είναι ο Άνθρωπος να παραμείνει όρθιος απέναντι στους …..αλγορίθμους και την τεχνητή νοημοσύνη. Ας μην λησμονούμε ποτέ : Ερχόμαστε Ελεύθεροι Άνθρωποι και Ψυχές σε αυτόν τον Κόσμο και έτσι οφείλουμε να παραμένουμε, ώστε να υπάρχει χαμόγελο και δημιουργία !

Τα Μνημόνια και η ιστορία τους. Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος. - Polis 24  Polis 24

Υπάρχει μεγάλη αγωνία επιχειρηματιών και εργαζομένων. Φοβίζει η επόμενη ημέρα ; Εικόνα της ύφεσης ; Η προοπτική του 2021 ;

Ο ιός αυτός, όπως ήδη ανέφερα, έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους να
συμπιέσουν κι άλλο οικονομικά ανθρώπους, επιχειρήσεις, κράτη.


Εμφανίσθηκαν μερικοί ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ανθρωπιστές ανά τον κόσμο, που είπαν, ότι πρέπει να κλείσουμε τα πάντα (οικονομία, κοινωνία, κράτη), επιβάλλοντας καραντίνες, για να μας προστατεύσουν.


Αλλά λίγο μετά, όταν οι άνθρωποι, που δήθεν τους προστάτευαν, ζήτησαν χρήματα, για να ζήσουν, τους απάντησαν : ΠΑΡΤΕ ΔΑΝΕΙΑ ! Είπαν σε Υπερδανεισμένους Λαούς, κράτη, επιχειρήσεις, οικογένειες ΠΑΡΤΕ ΔΑΝΕΙΑ, που ποτέ δεν μπορούν να ξεπληρώσουν, ώστε να ετοιμάσουν έναν νέο οικονομικό «καιάδα».


Επειδή όμως μετρά πάντα να μιλάς επίκαιρα, όταν γινόταν η
διαπραγμάτευση στην Ε.Ε είχα με αρθρογραφία μου σε πλειάδα μέσων
επισημάνει τον κίνδυνο, πως δάνεια σε υπερδανεισμένους ισοδυναμεί
με καταστροφή.


Τους πρότεινα, μάλιστα, οι Νότιες Χώρες μαζί με το Βέλγιο, που κι αυτό
είναι υπερδανεισμένο, καθώς διαθέτουν την πλειοψηφία στο Ευρωσύστημα, να αιτηθούν στο εκτελεστικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την έκδοση Νέου «Φρέσκου» χρήματος, ευρώ πάντα, στο ύψος των 1,5 Τρις, όση δηλαδή η ύφεση, που αναμενόταν.

Τα χρήματα, σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα διοχετεύονταν απευθείας στα ΑΦΜ φυσικών προσώπων (αντιστρόφως ανάλογα, για να ενισχυθούν περισσότερο οι πιο αδύναμοι) και νομικών προσώπων (ευθέως ανάλογα, γιατί κάθε επιχείρηση έχει ανάγκες ανάλογα με τον όγκο της), σύμφωνα περίπου με το μοντέλο, που ακολούθησαν οι ΗΠΑ.

Δεν άκουσαν ούτε εμένα, ούτε το εξαιρετικό οικονομικό forum των Βρυξελών (positive money), που είχε προτείνει τοίδιο περίπου πράγμα, αλλά ούτε και την ίδια την Κριστίν Λανγκάρντ (ΕΚΤ), που είχε προειδοποιήσει, ότι οι έκτακτες συνθήκες, όπως αυτή, απαιτούν έκτακτα μέτρα !


Και έφεραν δάνεια. «Συγχαρητήρια» … Και τώρα ποιος θα τα πληρώσει ;;; Το Χρέος της Ελλάδας, χωρίς ακόμη να έχουμε υπολογίσει τα δάνεια αυτά (μόνο δηλαδή από την ύφεση, που προκάλεσαν με την καραντίνα) φθάνει το 230% ως προς το ΑΕΠ ! Ο Υφυπουργός οικονομικών σε σχετική του συνέντευξή του (Νοέμβριος 2020) ομολόγησε, ότι είναι πιθανός Νέος Κύκλος Μνημονίων….

Ακόμη και από τις χορηγίες των 16,5 δις πρέπει να τις επιστρέψουμε τα 10,5 δις περίπου. Δηλαδή μας έδωσαν 6 δις για τα επόμενα 7 έτη, δηλαδή λιγότερο από 1 δις κατ’ έτος όταν μόνο το 2020 η απώλεια σε πλούτο στην Ελλάδα μας προσέγγισε τα 24 δις !

Μάλιστα τα χρήματα, που έφεραν θα πάνε κατά κύριο λόγο σε «πράσινη»…ανάπτυξη (ανεμογεννήτριες κ.λ.π) και ψηφιοποίηση (5G κ.λ.π). Τι από όλα αυτά αφορά εμάς τους ανθρώπους ;;; Πολλοί έχουν ήδη χάσει τις δουλειές τους ,ενώ άλλοι απώλεσαν το 50% του μισθού τους.


Φαίνεται προσωρινά, ότι έχουν απώλεια 20%, επειδή μέχρι το Μάρτιο
καταβάλλεται ένα επίδομα από το πρόγραμμα sure της Ε.Ε. Και μετά τι;;;; Και σαν να μην έφθανε όλο αυτό βρήκαν την ώρα να φέρουν και ΝΕΟ
ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ νόμο, με τον οποίο θα πτωχεύουν όλοι (αγρότες, επαγγελματίες , συνταξιούχοι, έμποροι, υπάλληλοι) και μάλιστα και αν
ακόμη πληρώνουν περίπου τα μισά χρήματα για τις υποχρεώσεις τους
και πάλι από την 01.01.2021 θα τους πτωχεύουν όλους και θα θέτουν
σε εκκαθάριση και πλειστηριασμό όλη την περιουσία τους !


Ο Νέος Πτωχευτικός ΔΕΝ είναι σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεύτερη ευκαιρία,
ΑΛΛΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΑΝΟΜΙΑ !

Διότι πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις ένα νομοθέτημα, που ισχυρίζεται ότι αποτελεί ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ – όχι όταν ένας δεν πληρώνει, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ακόμη και το 60% κάθε ξεχωριστής του υποχρέωσης, επειδή δεν αντέχει οικονομικά λόγω των συνθηκών Κοινωνικής και Οικονομικής ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, που οι ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ανθρωπιστές μας επέβαλλαν.


Από την άλλη πλευρά οι Τράπεζες έχουν λάβει με Αρνητικό Επιτόκιο (-1%) 40 δις έως το Δεκέμβριο του 2020, εκ των οποίων ελάχιστα μπήκαν στην Αγορά, ενώ μπλοκάρουν και άλλα προγράμματα ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ενίσχυσης επενδύσεων, βάζοντας ανάχωμα με τραπεζικά κριτήρια. Επομένως ΟΥΔΕΜΙΑ ρευστότητα υπάρχει στην Αγορά .


Το μείγμα Ανελευθερίας από τη μία πλευρά και Οικονομικής Ασφυξίας
από την άλλη με τον ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ παράτασης της Ανθρωποκτόνας
Καραντίνας οδηγεί σε έναν πιθανό ΚΡΑΧ μέσα στο 2021. Οι μισές επιχειρήσεις εστίασης και λιανικού εμπορίου μάλλον δεν θα τα
καταφέρουν και μοιραία τείνει να επαληθευθεί η πρόβλεψη του ΟΟΣΑ,
ότι η ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της κοινωνίας και της οικονομίας δημιουργούν
πιο οδυνηρές συνθήκες από του ΚΡΑΧ του 1930 ! Αυτοί λοιπόν είναι οι μεγάλοι «ανθρωπιστές», που, ΤΑΧΑ, φροντίζουν την υγεία μας……, μας επιβάλλουν καραντίνες και μετά μας πτωχεύουν !

Μπορεί να αποφευχθεί ενδεχόμενο νέων μνημονίων ;

Νέα ελλείμματα, νέα μνημόνια – Εφημερίδα ΠΡΙΝ


Μόνο αν ζητηθεί, όπως έχω επισημάνει από τον Απρίλιο του 2020
Φρέσκο Χρήμα από την ΕΚΤ με πρωτοβουλία των Νοτίων και του
Βελγίου, που διαθέτουμε την πλειοψηφία της ΕΚΤ του Ευρωσυστήματος
και αυτό διοχετευθεί αριστοτεχνικά και παραγωγικά στην οικονομία
μας, ή εάν απαιτηθεί τα χρήματα, που ελήφθησαν την περίοδο της
ανθρωπιστικής κρίσης, που δημιούργησαν οι Καραντίνες, να ΜΗΝ
προσμετρηθούν στο δημόσιο χρέος, ώστε και το δημόσιο να μπορέσει
με τη σειρά του να ενισχύσει παραγωγικά αυτούς, που πραγματικά το
έχουν ανάγκη.

Όλα μάλιστα τα παραπάνω με την αναγκαία προϋπόθεση, ότι ΣΤΑΜΑΤΑ ΑΜΕΣΑ Η ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ! Αλλιώς με χρέος στο 230% του ΑΕΠ και μάλιστα κινούμενο ανοδικά, καθώς δεν έχουμε ακόμη μετρήσει τα νέα δάνεια, που θα έρθουν απότην Ε.Ε, δύσκολα θα μπορέσουμε να αποφύγουμε ΝΕΑ ΑΣΦΥΚΤΙΚΗ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ !


Ωστόσο, κατά την άποψή μου, παράλληλα πρέπει η Ελλάδα να αλλάξει
Παραγωγικό Μοντέλο άμεσα. θέλω να σας πως, ότι το ΕΝΩΝΩ έχει διακηρύξει ως πρωταρχικής σημασίας τη στροφή στην Πρωτογενή,
Δευτερογενή και Τεχνολογική Παραγωγή και την επιβοήθηση της
αλλαγής αυτής με τη δημιουργία ενός Εθνικού CLUSTER (Οικονομικού
Δικτύου), που με Ψηφιακό τρόπο θα συνδέσει τους ανθρώπους σε μία
αλυσίδα προστιθέμενης αξίας παραγωγής (από την παραγωγή, την
μεταποίηση, την τυποποίηση, την αποθήκευση, τη μεταφορά και την
προώθηση έως τον τελικό καταναλωτή).

Η Ελληνική Οικονομία με αυτόν τον τρόπο θα μετατρέψει τον μικρό όγκο της σε ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ με τη συμπαγή δομή αβίαστων και συμπληρωματικών συνεργασιών.


Κανείς από εμάς δεν είναι τέλειος. Συμπληρωματικά λειτουργούμε ο
ένας προς τον άλλο, φθάνοντας στην επινοητική δημιουργικότητα.
Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του δεξιότητες και συνεργαζόμενοι
μεταξύ μας μπορούμε να πετύχουμε πραγματικά θαύματα. Έτσι
μεγαλούργησε πάντα ο Ελληνισμός με φιλότιμο και συνεργασία!
Το ΕΝΩΝΩ γνωρίζει καλά, πως όλοι οι άνθρωποι και ο Ελληνισμός
φυσικά, σε δύσκολες στιγμές στράφηκαν στις Τοπικές και Θεματικές
Κοινότητες, σε ομάδες δηλαδή, που με βάση τον τόπο, ή την κοινή
δραστηριότητα συνεργάζονταν, έρχονταν σε επαφή, λειτουργούσαν
συμπληρωματικά, αντάλλασσαν απόψεις και τελικά αποκτούσαν τη
Χαρά της Δημιουργίας, που αποτελεί θεμέλιο λίθο κάθε καλά
οργανωμένης και αποδοτικής οικονομίας. Σήμερα, μάλιστα, με τη
βοήθεια του Ψηφιακής διευκόλυνσης αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο και
δυνατό ΔΙΚΤΥΟ επ’ ωφελεία των ανθρώπων και της κοινωνίας.
Δυστυχώς η ελληνική οικονομία στηρίζεται κυρίως Υπηρεσίες και γι’
αυτό με το πρώτο φύσημα του ανέμου πέφτει. Αυτό οφείλουμε να το
αλλάξουμε !

Τέλος να αναφερθώ και στο ζήτημα της γραφειοκρατίας. Από το Μάιο
του 2017 εκπόνησα Νομοσχέδιο για την Θεσμοθέτηση του Κέντρου
Εξυπηρέτησης Επιχειρηματικότητας, που θα παρεμβαίνει στις δημόσιες
υπηρεσίες με Ισχύ Ανεξάρτητης Αρχής, για να επιλύει με απόλυτη
προτεραιότητα δυσλειτουργίες της δημόσιας διοίκησης. Δυστυχώς το
νομοσχέδιο αυτό δεν έτυχε αποδοχής από την τότε κυβέρνηση, στην
οποία και συμμετείχα. Το ΕΝΩΝΩ το επαναφέρει τώρα ως κύριο
πρόταγμά του !

Πανεπιστημιακή αστυνομία.
Απαγόρευση συναθροίσεων. Ποία η γνώμη σας ;

Μαθητικό συλλαλητήριο σήμερα στο κέντρο της Αθήνας | LiFO


Ήδη πιο πάνω σας ανέλυσα για ποίο λόγο έχω την αίσθηση, ότι όλο
αυτό δεν μοιάζει τόσο με Ιό, όσο περισσότερο με ευκαιρία για
ΦΑΣΙΣΜΟ !
Η Κίνα, που διεκδικεί να ηγηθεί της παγκόσμιας διοίκησης, όπως
φάνηκε και στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ του Νταβός πριν μία
εβδομάδα περίπου, εφαρμόζει ήδη πειραματικά σύστημα συνεχούς
ελέγχου της καθημερινότητας και της προσωπικής ζωής των Ανθρώπων
μέσω ηλεκτρονικής και ψηφιακής καταγραφής κάθε συμπεριφοράς και
προτείνει τη σύνδεση προστίμων και αμοιβών ανάλογα αν οι πράξεις
είναι αρεστές, ή όχι στη διοίκηση !!!
Συνεπώς, εάν οι συνάνθρωποί μας δεν αντιληφθούν και μάλιστα
γρήγορα το Φρικαλέο Κόσμο, που μας οδηγούν εν αγνοία μας, τότε όχι
μόνο βία και καταστολή θα βιώνουμε, αλλά και την αναίρεση της ίδιας
της Ανθρώπινης Φύσης μας !
Το ζήτημα λοιπόν της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας ΔΕΝ πρέπει να
παραβλέψει το πιο πάνω πλαίσιο. Δύο είναι τα αγαθά, που οφείλει να
διαφυλάσσει μία Πανεπιστημιακή Κοινότητα. Η Ακαδημαϊκή Ελευθερία
και η Πανεπιστημιακή Ειρήνη πάντα υπό το πρίσμα του Αυτοδιοίκητου,
που κατοχυρώνεται στο άρθρο 16 παρ. 5 του Συντάγματος.
Οποιαδήποτε προσπάθεια να διαταραχθεί με απότομο και βίαιο τρόπο
ο θεμέλιος λίθος της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, που είναι η εσωτερική ισορροπία της, θα οδηγήσει σε χειρότερα αποτελέσματα. Με
τούτο δεν θέλω να πω, ότι τα Πανεπιστήμιά μας λειτουργούν τέλεια.
Γνωρίζουμε όλοι μας τις δυσκολίες αυτορρύθμισης, που πολλές φορές
αντιμετωπίζουν, μπαίνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις σε
αντιαισθητική κατάσταση. Κάθε όμως λύση πρέπει να θέτει
οποιαδήποτε δύναμη στον έλεγχο της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και
ΟΧΙ στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, που δεν πρέπει να έχει κυρίαρχο
λόγο στα Πανεπιστήμιά μας.
Θα ήθελα κλείνοντας γι’ αυτό το τόσο κρίσιμο από άποψη
ΗθικοΠολιτική ζήτημα να τονίσω, ότι το Σύνταγμά μας σοφά προνοεί
για το Αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων, θέλοντας να δώσει την
πρωτοβουλία ρύθμισης στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα, η οποία και
πρέπει να αποφασίσει, αναγκαστικά κατά πλειοψηφία, προς ποια
κατεύθυνση θέλει να κινηθεί.


Απλώνονται στην Ελλάδα παντού ανεμογεννήτριες; Τι συμβαίνει; Τι
πρέπει να γίνει;

Ανεμογεννήτριες στην Τήνο: Να συνδυαστεί η επίτευξη των περιβαλλοντικών  στόχων με την πλήρη προστασία του νησιού


Σύμφωνα με τον σχετικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό τα κράτη της Ένωσης μπορούν να εγκαθιστούν ανεμογεννήτριες, που αντιστοιχούν σε δική
τους «περιβαλλοντική» σε άλλο κράτος-μέλος και εν προκειμένω στην
Ελλάδα. Έτσι η Ελλάδα επιβαρύνεται υπερβολικά και γι’ αυτό σωστά ο
Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος στις 31.01.2021 δημοσίευσε
Μελέτη του, σύμφωνα με την οποία η εγκατάσταση περισσότερων
ανεμογεννητριών συνιστά «Περιβαλλοντικό Έγκλημα» .

Η Ελλάδα ήδη έχει ξεπεράσει κατά 20% την υποχρέωσή της για ανάπτυξη πράσινης ενέργειας και θεωρώ, πως κάθε κατάχρηση εναντίον της Φύσης τελικά καταλήγει εις βάρος μας και γι’ αυτό οφείλουμε να το σταματήσουμε
άμεσα και να στραφούμε και σε άλλες μορφές ανέξοδης παραγωγής, όπως από τα απορρίμματα, όπου η Ελλάδα είναι από τις τελευταίες στην Ευρώπη χώρα .


Ποια ήταν η ανάγκη για την Ίδρυση του ΕΝΩΝΩ ως Κόμματος;


Ήδη σας ανέλυσα σειρά θέσεων του ΕΝΩΝΩ, που είναι το μοναδικό Κόμμα, που κινείται σε καθαρά Ανθρωποκεντρικό άξονα, ΧΩΡΙΣ να μιλά για αριστερά και δεξιά, αλλά για τον Άνθρωπο, την Ελευθερία και την Κοινή Λογική. Η Ελευθερία σε Κομματικό επίπεδο σε εμάς μετουσιώνεται μέσω των Τοπικών και των Θεματικών Κοινοτήτων. Επί τέλους η δύναμη πρέπει να είναι στη βάση και όχι στο κέντρο των Αθηνών.

Οι τοπικοί βουλευτές πολλές φορές έχουν μετατραπεί σε μεταφορείς εντολών της κεντρικής εξουσίας προς τις τοπικές κοινωνίες, ενώ θα έπρεπε να ισχύει το ακριβώς αντίστροφο.


Το ΕΝΩΝΩ δημιουργείται, «ανδρώνεται» και ωριμάζει με τη συμμετοχή
των ανθρώπων και τη διευκολύνει με ψηφιακό τρόπο μέσω της
Πλατφόρμας enonoellada.gr, όπου δημιουργούνται τοπικές και
θεματικές κοινότητες, συζητούνται θέματα, ωριμάζουν ιδέες και
συνεργασίες, λαμβάνονται αποφάσεις, γίνονται ηλεκτρονικά
δημοψηφίσματα κ.λ.π.

Στο ΕΝΩΝΩ απαγορεύεται παρέμβαση στις αποφάσεις μίας τοπικής κοινότητας, παρά μόνο αν έχει περιέλθει σε αδιέξοδο.

Επιτέλους οι σημαντικές τοπικές προτεραιότητες οφείλουν να
γίνουν εθνικές επιλογές και οι τοπικοί βουλευτές να λογοδοτούν
πραγματικά στις τοπικές κοινωνίες, μεταφέροντας τις δικές τους
αποφάσεις στην κεντρική εξουσία.

Έχουν επιλεγεί οι Καποδιστριακοί Δήμοι ως βάση για τις τοπικές Κοινότητες, όχι οι καλλικρατικοί, που πολλές φορές είναι αχανείς και ξένοι για τους ανθρώπους.

Στους παλιούς Καποδιστριακούς Δήμους οι άνθρωποι έρχονταν σε επαφή,
συνεννοούνταν και συνεργάζονταν πιο εύκολα. Η επόμενη βαθμίδα είναι οι Νομαρχιακές Κοινότητες, αφού στους Νομούς νιώθουν οικεία οι άνθρωποι και όχι στις μακρινές περιφέρειες. Μάλιστα οι Νομαρχιακές Κοινότητες έχουν την ευχέρεια από το ΕΝΩΝΩ για τη δημιουργία Νομαρχιακών Κομμάτων, ώστε να απελευθερωθούν οι δυνάμεις τους και να απεγκλωβισθούν. Τέλος πια στην κηδεμονία των κεντρικών εξουσιών !


Ποια η άποψη σας για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και για τυχόν συνεργασίες ;


Είναι πράγματι ενδεχόμενο στο δεύτερο εξάμηνο του 2021 να υπάρξουν
εκλογές με το πρόσχημα του εθνικού ζητήματος, όπου και εκεί έχουν
υπάρξει σημαντικές πλημμέλειες, όπως το έλλειμμα αξιοποίησης του
πλεονεκτήματος μίας φιλελληνικής στάσης της Λιβυκής Βουλής, που θα
ακύρωνε το τουρκολιβυκό μνημόνιο με οριοθέτηση πρώτα με τη Λιβύη
της δικής μας ΑΟΖ και μετά με την Αίγυπτο, η απουσία αξιοποίησης της καλής σχέσης με τον Κουρδικό Λαό, που ασκούσε πίεση στο μαλακό
υπογάστριο της Τουρκίας και το λάθος του άρθρου 1παρ.δ της
συμφωνίας με την Αίγυπτο, όπου αφήνεται εκτός ελληνικής επικράτειας
η περιοχή από τα μισά της Ρόδου προς το Καστελόριζο, ώστε να
ρυθμισθεί με τη συναίνεση του άλλου παράκτιου ενδιαφερόμενου
κράτους, που δεν είναι άλλο από την Τουρκία.

Έτσι ξεκινήσαμε ουσιαστικά διαπραγματεύσεις με ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ και οδηγούμαστε σε Εθνική Παγίδευση, καθώς τερματίστηκε ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΡΔΟΣ για την Ελλάδα το ζήτημα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας, ενώ η Τουρκία αποθρασύνεται περισσότερο. Υπενθυμίζω εδώ το ευφυέστατο σχόλιο του Τσώρτσιλ το 1940 για τα Κράτη, που δίσταζαν να αντιταχθούν στον επεκτεινόμενο γερμανικό Φασισμό (αυτό μάλιστα ταιριάζει και σε όσους κοιτούν απαθείς τον περιορισμό των ατομικών ελευθεριών μας) ,
ότι αυτός, που θέλει συνεχώς να ΚΑΤΕΥΝΑΖΕΙ έναν αντίπαλο μοιάζει σαν αυτόν, που ταϊζει έναν κροκόδειλο, ελπίζοντας να τον ΦΑΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ !


Κλείνοντας θέλω να σας τονίσω, πως για εμάς προτεραιότητα είναι η εμβάθυνση της Ιδεολογίας μας και όχι οι συνεργασίες, που σε κάθε
περίπτωση πρέπει να εξυπηρετούν την εμβάθυνση αυτή, αδιάφορα από την πλευρά, από την οποία προέρχεται ο συνεργαζόμενος. Άλλωστε το ΕΝΩΝΩ είναι Δίκτυο – Κοινότητα ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
και δίνουμε Αγώνα Ψυχής !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης