"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.6 C
Trikala

Ναυτική εβδομάδα στον Βόλο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Θεσμό αποτελεί για τον Βόλο η Ναυτική εβδομάδα, που πραγματοποιείται και φέτος με τιμώμενη μεσογειακή πόλη τη Μασσαλία της Γαλλίας, από τις 11 έως 17 Ιουνίου, στον ίδιο χώρο που καθιερώθηκε από την περασμένη χρονιά στην παραλία του Βόλου, προ του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Συνδιοργανωτές είναι η Μαγνήτων κιβωτός με τους φορείς της Γαλλοφωνίας του Βόλου, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β. Α.Ε.), την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Θα λάβουν μέρος αθλητικοί και πολιτιστικοί φορείς και σύλλογοι του Βόλου και θα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων κοινωνικών φορέων, ναυταθλητικών σωματείων, χορευτικών συγκροτημάτων, χορωδιών κ.ά.

Στις εκδηλώσεις και δράσεις της εφετινής «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2018» συμμετέχουν: Αντιπροσωπία από τη Μασσαλία της Γαλλίας, η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας, σε ένα ειδικά προετοιμασμένο πρόγραμμα, η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, η Διεθνής Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, το Μουσικό Σχολείο Βόλου, σε μια επετειακή συναυλία με το σύνολο των σχημάτων του και πλήθος αθλητικών επιδείξεων και αγώνων, μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων, εικαστικών εκθέσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που συγκροτούν ένα δυνατό και άρτιο πρόγραμμα.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην παραλία του Βόλου, στον χώρο προ του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, για να έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης όλοι οι πολίτες, αλλά και στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και στους χώρους του terminal στο λιμάνι του Βόλου.

Η σημαντικότερη αναφορά στον εφετινό εορτασμό, είναι η απόφαση της Ιεράς μας Μητροπόλεως και όλων των συνδιοργανωτών φορέων να τιμήσουν τη μεσογειακή πόλη της Μασσαλίας της Γαλλίας.

«Την εφετινή χρονιά έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση στο γεγονός, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ορισμένες δράσεις θα αρχίσουν πριν την αναγραφόμενη ημερομηνία, και άλλες πάλι θα διαρκέσουν περισσότερο από την περίοδο αυτή. Έτσι αναφορά θα γίνεται σχεδόν ολόκληρο τον Ιούνιο. Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία και η συνέργεια με τόσους σημαντικούς φορείς του Δημοσίου, της Αυτοδιοίκησης, του αθλητισμού και του πολιτισμού θα προσδώσει έναν υπερτοπικό χαρακτήρα στον θεσμό που καθιερώθηκε πλέον», υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Όλες αυτές οι συμμετοχές και οι δράσεις θα προσδώσουν επιπλέον κύρος στις εκδηλώσεις της «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2018» , των οποίων η φήμη και οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι θα ξεπεράσει την περιοχή.

Η «Μαγνήτων Κιβωτός» και όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς, καλούν τους πολίτες να αγκαλιάσουν και αυτή την προσπάθειά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης