"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Να καλέσει ο Κυριάκος και Σούλα Μερεντίτη με Χρήστο Μαγκούφη

lafarm

Σχετικά άρθρα

 Στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν πάρα πολλά στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Πρόσφατο παράδειγμα η επιλογή του πρωθυπουργού στο πρόσωπο του Σταύρου Μπένου.

Ο Μητσοτάκης «Σημιτοποίησε-Πασοκοποίησε» κυβέρνηση και κόμμα ενώ μειοψηφία είναι πλέον η παραδοσιακή δεξιά.

Κάλλιστα θα μπορούσε να καλέσει τη Σούλα Μερεντίτη και τον Χρήστο Μαγκούφη να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και άλλων πολιτικών χώρων του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς:

Ο Γιάννης Στουρνάρας, πνευματικό παιδί του Κώστα Σημίτη

Στο Μέγαρο Μαξίμου, οι βασικοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού είναι πασοκικής προέλευσης:

  • Γιώργος Γεραπετρίτης, γενικός γραμματέας κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου.Άκης Σκέρτσος, επιστημονικός σύμβουλος Χρυσοχοίδη επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και αργότερα διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.Θόδωρος Λιβάνιος, στενός συνεργάτης Γιάννη Ραγκούση όταν ήταν Υπουργός Εσωτερικών εργάστηκε για το πρόγραμμα Καλλικράτης της Τοπικής ΑυτοδιοίκησηςΚυριάκος Πιερακάκης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στενός συνεργάτης της Α. Διαμαντοπούλου όταν ήταν υπουργός Παιδείας, του ανέθεσε την Διεύθυνση του Ινστιτούτου Νεολαίας και αργότερα το 2014 υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά (Συνασπισμός κομμάτων με κυρίαρχο το ΠΑΣΟΚ).Αριστοτελία Πελώνη, η οποία είναι σύντροφος του Γ. Μαστρογεωργίου (γενικός γραμματέας Ενημέρωσης) θεωρείται κεντρώο πρόσωπο που προέρχεται από το ευρύτερο επιτελείο συνεργατών της Α. Διαμαντοπούλου.Γιάννης Βλαστάρης, ο κύριος λογογράφος του Πρωθυπουργού ήταν πρώην Διευθυντής Σύνταξης της Ελευθεροτυπίας, όταν η εφημερίδα αποτελούσε κύριο εκφραστή της Κεντροαριστεράς.Δημήτρης Τσιόδρας, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού ο οποίος προέρχεται από το Ποτάμι.
  • Βασικοί υπουργοί, που αποτελούν τον πυρήνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι.

    Μιχάλης Χρυσοχοίδης (πρ. υπουργός και Γεν. Γραμματέας ΠΑΣΟΚ), Λευτέρης Οικονόμου (Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ επί κυβέρνησης ΓΑΠ), Λίνα Μενδώνη (κολλητή Βενιζέλου), Γιώργος Αμυράς (πρ.βουλευτής Ποτάμι), Χάρης Θεοχάρης (πρ.βουλευτής Ποτάμι), Νίκος Γιατρομανωλάκης (πρώην στέλεχος Ποτάμι) Παναγιώτης Πικραμένος (Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης – της κλειστής παρέας Γεραπετρίτη που το 2019 ο ΓΑΠ τον πρότεινε πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και αργότερα εκ της θέσεως αυτή έγινε Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός).

    Βασικοί γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης Μητσοτάκη προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

    Μαστρογεωργίου, Κοντογεώργης, Αλεξανδρής, Στρατινάκη, Σδούκου, Σταμπουλίδης, Καλαντζής.
    Ο κ. Σταμπουλίδης, μάλιστα, αναβαθμίστηκε και έγινε αντιπρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ενώ σε τροχιά αναβάθμισης βρίσκεται και ο Θανάσης Κοντογεώργης, ο οποίος μιλάει πολύ με τον Πρωθυπουργό.
    Ο κ. Κοντογεώργης ήταν σύμβουλος της κυβέρνησης ΓΑΠ , ο κ. Μαστρογεωργίου συνεργάτης της κ. Διαμαντοπούλου και ο κ. Αλεξανδρής, συνεργάτης του βουλευτή ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδου.

    Κρίσιμες επιτροπές: Η επιτροπή Πισσαρίδη, το όργανο που δημιούργησε το Σχέδιο Ανάκαμψης, το αναπτυξιακό σχέδιο της επόμενης 6ετίας κυριαρχείτο από στελέχη του σημιτικού μπλοκ. (Σπινέλης, Καραμούζης, Τσακλόγλου.

    Μια σειρά από συμβούλους του Πρωθυπουργού όπως ο Νίκος ΑλιβιζάτοςΘάνος Ντόκος, αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού, Θόδωρος Πελαγίδης (κολλητός φίλος Βενιζέλου), σύμβουλος μακροοικονομικών του Πρωθυπουργού.

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Δείτε επίσης