"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.1 C
Trikala

Να μάθεις να πετάς , αύριο ίσως μας πάρουν και τους δρόμους

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πέρσι στις 15 Ιουλίου, σε ένα εκπληκτικό σου κείμενο, καλούσες τον Τσίπρα, έστω την ύστατη στιγμή να μην υπογράψει και προέβλεψες ότι θα τον ατιμώσουν , θα τον ξεφτυλίσουν και μετά θα τον ρίξουν .  

Τα δύο πρώτα έχουν γίνει και με το παραπάνω: οι δανειστές, κατά τη λαϊκή έκφραση, γλεντάνε κανονικά την «κυβέρνηση» του Τσίπρα,που τα υπογράφει όλα και τα ξεπουλάει όλα, προκειμένου να παραμείνει λίγο ακόμα.

Όμως, επειδή έχει και άλλα πολλά να περάσει και επειδή το μόνο που τον νοιάζει είναι η παραμονή του στην εξουσία, τους είναι απολύτως χρήσιμος γιατί είναι εντελώς παραιτημένος από οποιαδήποτε διεκδίκηση, έστω και για το παραμικρό, αλλά και πρόθυμος να δεχτεί το καθετί προκειμένου να κερδίσει λίγο χρόνο.

Βέβαια, αυτή την στάση και αυτή την αδυναμία, την έχουν διαγνώσει οι δανειστές και του κάνουν και πλάκα.

Χαρακτηριστικό το τελευταίο παράδειγμα με το Ντράγκι.

Βέβαια, τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να γίνει αν δεν ήταν εξίσου άβουλος και παραιτημένος ο ελληνικός λαός.

Στη Γαλλία γίνεται ο κακός χαμός, παρά την τρομοκρατία που έχει επιβληθεί μέσω συλλήψεων, διώξεων, προστίμων, απαγορεύσεων κλπ κλπ, για πολύ λιγότερα από όσα έχουν υποστεί οι Έλληνες.

Εμείς είμαστε αποχαυνωμένοι και ο καθένας κοιτάει μόνο την πάρτη του, το μόνο που τον νοιάζει είναι να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.

Άριστα και εύστοχα έχεις πει ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι Έλληνες.

Οι οποίοι, φυσικά, στην πλειοψηφία τους, δεν διαφέρουν καθόλου από τον Τσίπρα,που είναι κατ’ εικόνα και ομοίωση του νεοέλληνα.

Για δεκαετίες κυριαρχούσε ο μύθος της ελληνικής φυλής, όμως ο νεοέλληνας αποδεικνύεται ημιμαθής ή αμαθής, ψευτοτσαμπουκάς, ψευτοεπαναστάτης, βολεψάκιας και όπου φυσάει ο άνεμος, αρκεί να περνάει αυτός καλά και όλοι οι άλλοι δε βαριέσαι.

Λαός όμως που δεν τον νοιάζει που ξεπουλήθηκε η πατρίδα του, δεν αξίζει να έχει πατρίδα.

 

Βέβαια, ακόμη και να χάσουμε κάποια νησάκια, κάποιοι θα πουν, έλα μωρέ έχουμε τη Μύκονο.
Οι εξελίξεις στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στη Βόρειο Αφρική θα καθορίσουν τη μοίρα αυτού του γεωγραφικού χώρου που κάποτε ήταν χώρα.

Εσύ την έκανες για έξω και ίσως καλά έκανες, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής νεολαίας -στην οποία ανήκεις- έχει πάρει το δρόμο της ξενιτιάς και αυτό θα συνεχιστεί και θα επιταθεί.

Και αυτό είναι το μεγαλύτερο δράμα της κοινωνίας μας.

Πάντως, εσένα σου εύχομαι από καρδιάς τα καλύτερα εκεί έξω.

Φιλικά

Σόλων

pitsirikos,net

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης