"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Να μην σας ματιάσουμε…. – του Χρήστου Γκίμτσα

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΜΑΤΙΑΣΟΥΜΕ…

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ  ΓΚΙΜΤΣΑΣ

Είναι καταπληκτικό  το πώς καταφέρατε να μοιάσετε τους προηγούμενους από σας και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις να τους ξεπεράσετε, εσείς της Π.Φ.Α. (Πρώτης Φοράς Αριστερά).
Αυτούς που μερικά χρόνια πριν , ούτε χειραψία δεν θέλατε να κάνετε μαζί τους.

Εσείς δεν είσαστε που  έως και πρόσφατα , καθυβρίζατε τους Υπερατλαντικούς, ως εχθρούς των λαών; Πως τάφερε η ζωή να βρεθεί ο αρχηγός μπροστά στον  Τράμπ – στα τέσσερα παρακαλώ, όπως αρέσκεται να λέει και ο κυβερνητικός συνεταίρος σας!- να παρακαλά με αμήχανα χαμόγελα, για πάσης φύσεως βοήθεια;

Εσείς δεν είσαστε που εθιμοτυπικώς εκστρατεύατε συνθηματολογικά πάνοπλοι, μερικές φορές τον χρόνο εναντίον της Αμερικανικής πρεσβείας; Αυτής της πρεσβείας που τόσο καλά προστατεύετε σήμερα από τους ιδεολογικά πρώην ομοίους σας!

Εσείς δεν είσαστε που καθυβρίζατε  την Ευρώπη γενικά , ως αντιλαϊκό συνδικάτο ομού με την Ατλαντική Συμμαχία με τα go home Merkel  και άλλα τέτοια;

Πως γίνεται τώρα κάθε δυό και τρείς να χτυπάτε την πόρτα των Ευρωπαίων πειθαρχημένοι και προσκυνημένοι στις εντολές τους; Τελικά πως γίνεται εσείς της Π..ΦΑ. από αγριεμένα αριστερά μαντρόσκυλα (σιγά μην σκίσετε κανένα καλτσόν!) να έχετε μεταμορφωθεί σε πειθαρχημένα πεκινουά κατάλληλα για όλες τις ακροβασίες που χρειάζονται στο Ευρωπαϊκό και Νατοϊκό τσίρκο;

Πως γίνεται ο αρχηγός Αλέξης  να χαρακτηρίζεται το πιο καλό και συνεργάσιμο παιδί στην εφαρμογή των μνημονίων, το πιο πρόθυμο από όλους τους προηγούμενους και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη;

Εδώ βέβαια ισχύει εκείνο που λέει, «πες μου ποιός σε παινεύει , να σου πω τι λάθος έκανες», αλλά αυτά είναι ψηλά γράμματα για κυβερνητικά αλλήθωρους ανθρώπους.

Λοιπόν, πως καταφέρατε αυτήν την καταπληκτική μετάλλαξη χωρίς αιδώ και τύψεις εσείς της Π.Φ.Α. και που κανένας πολιτικός ονειροκρίτης δεν μπόρεσε να προβλέψει;

Και να ήταν μόνο αυτά; Ότι προσπαθήσατε, μισά,  ανέσωστα και διχαστικά τα κάνατε, ξεπερνώντας κατά πολύ τις αστοχίες και την ανικανότητα των προηγουμένων.
Κοιτάξτε τι καταφέρατε με το λεγόμενο Σκοπιανό, παρ’ όλο που είχατε την λύση ‘’σκονάκι’’ στην τσέπη σας καθώς όριζαν Ευρωπαίοι και Υπερατλαντικοί. Διχάσατε τη κοινωνία αποδεικνύοντας πως είστε μειράκια ανίκανα και ανεκπαίδευτα  για να λύσετε προβλήματα με τέτοιο Εθνικό βάρος.

Και τα πεπραγμένα σας εκεί  στα βορειοδυτικά σύνορα; Με την αφορμή του θανάτου ενός Έλληνα, αντί να  ζητήσετε και επιβάλλετε ( σιγά το κράτος που είχατε να αντιμετωπίσετε!) δίκαιη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών για τον φόνο  , αφήσατε νέους εθνικισμούς και διχασμούς να περιρρέουν ένθεν, κακείθεν, με την δημόσια σιωπή και απραξία σας.
Και  να μην πούμε για τις επιτυχίες της εξωτερικής πολιτικής σας , εκεί στα ανατολικά σύνορα. Φροντίσατε τόσο εσείς όσο και οι προηγούμενοι να μας μετατρέψετε σε Εθνος- Χατζιαβάτη.

Υστερα, τι ήταν αυτή η ιστορία που αρχίσατε με το Ιερατείο; Τι σιρόπια , αγάπες και ομονοήσεις είναι αυτές; Εσείς της Π.Φ.Α. δεν είχατε ως ιδεολογική σημαία τον διαχωρισμό του Κράτους από την Εκκλησία;

Τα βρήκατε λέει με τους Εκκλησία σχετικά με την μισθοδοσία των κληρικών , την εκκλησιαστική περιουσία και την καθιέρωση της δήθεν θρησκευτικής ουδετερότητας.
Σιγά μην σας πιστέψαμε .

Απλώς θα αλλάξει ο κωδικός χρηματοδότησης και από μισθοδοσία θα βαπτιστεί επιχορήγηση και θα πάψουν  οι κληρικοί  κατ΄ όνομα να είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Δεν υπάρχει περίπτωση η ιεραρχία του Εκκλησίας να απεμπολήσει πάγιες θέσεις της με μία απλή συμφωνία και ένα γεύμα μεταξύ Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού. Νομίζετε πως ξεχνάμε τι είχε γίνει με τον Σημίτη και  τις ταυτότητες ; Ούτε ξεχνάμε την εκπαραθύρωση του Τρίτση και πρόσφατα του Φίλη, όλα κατ΄ εντολή και απαίτηση του Κλήρου.

Κόλπο είναι και λίγα πράγματα θα  αλλάξουν  ουσιαστικά στην σχέση Κράτους, Εκκλησίας. Τα λέει άλλωστε και ο σύντροφος Φίλης. Κόλπο είναι  και μπράβο σας που το σκεφτήκατε! Να ελευθερωθούν θέσεις δημοσίων υπαλλήλων  θέλετε και   να ανοίξει ο δρόμος νέων κυβερνητικών  διορισμών με την διαδικασία του ρουσφετιού , του παραγοντισμού και των πελατειακών σχέσεων.

Δόξες που έχουν να δουν  τα βουλευτικά κουστουμάκια των Συριζαίων  και τα γραφεία τους!
Και μην νομίζετε πως όλα αυτά είναι προεκλογικά ψηφοθηρικά κολπάκια. Το σχέδιο είναι πιο σατανικό. Καθαρά νεοσταλινικό.

Με τόσους διορισμούς ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να χτίσει τον δημοσιοϋπαλληλικό στρατό του για μελλοντική , διαχρονική χρήση, όπως ακριβώς έκανε το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου,  που  και αυτός με την σειρά του από την  Ν.Δ και την δεξιά γενικώς είχε διδαχθεί αυτή την τεχνική.

Τώρα, αν μέσα σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε και τα μισθολογικά  μπαξίσια  που ετοιμάζεται  να δώσει η κυβέρνηση στα ειδικά μισθολόγια, το πράμα ήλθε και έδεσε. Εκλογές πλανιούνται  στη ατμόσφαιρα με την ίδια μεθοδολογία και συνταγές. Αυτές ακριβώς που ο ΣΥΡΙΖΑ ήλθε για να τις καταργήσει και τις έφτυνε, και μην γελάτε σας παρακαλώ!

Όμως ο τρόμος μπροστά στην πιθανή μετεκλογική αποκαθήλωση  τους, είναι ορατός. Με γυμνό μάτι φαίνεται η αδυναμία της Π.Φ.Α. να παρέμβει κατά πρόσωπο στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με  τα δικά της γκεσέμια, την δική της εκλογική βάση και μηχανισμούς , με τις δικές της ιδεολογικές παντιέρες.

Γι΄αυτό προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από δήθεν δημοκρατικές συνεργασίες, που τώρα τις θυμήθηκε!

Ψάχνει την σωτηρία μέσα από πολιτικές συμπράξεις-δούρειους ίππους , γιατί δεν έχει την  δύναμη να αντιμετωπίσει την κοινωνία κατά πρόσωπο.
Μια κοινωνία που φαντάζομαι πως ξέρει να κρατάει λογαριασμό.

Christos.gim@gmail.com

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης