"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Να οριοθετήσουμε τις στρατηγικές για τα προαπαιτούμενα και το χρέος με ξεκάθαρες θέσεις

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σάκης Παπαδόπουλος : Μετά το νέο προκλητικό διάγγελμα κινδυνολογίας του κ.Σαμαρά, λίγο πριν τον 3ο γύρο των Προεδρικών Εκλογών, σκέπτομαι : γιατί δεν μπορούμε ακόμη και τώρα, μετά τη πιο καταστροφική ύφεση – εσωτερική υποτίμηση που είχε χώρα χωρίς να εμπλακεί σε πόλεμο, να οριοθετήσουμε την κεντρική διαφωνία των πολιτικών δυνάμεων, για να πάρει ο κυρίαρχος λαός τις δύσκολες αποφάσεις του;
Όσοι παρακολουθούμε προσεκτικά ΟΛΑ τα δεδομένα μετά τη συνάντηση στο Παρίσι και τη συνεδρίαση της Γερμανικής Βουλής για να εγκρίνει τη 2μηνη παράταση της μνημονιακής συμφωνίας, μπορούμε νομίζω να περιγράψουμε ως εξής το ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ : Εξαφάνιση των αίτιων που οδήγησαν στην υπερχρέωση, επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και του «δημοσιονομικού κενού 2,5 δις ευρώ» που ανακάλυψαν ξαφνικά οι υπάλληλοι των δανειστών, με ποια πλατφόρμα και σε ποια βάση ;
– Υλοποίηση των 19 προαπαιτούμενων που απαιτεί το Διευθυντήριο της ΕΕ ( όχι οι ευρωπαϊκοί λαοί ), το ΔΝΤ, η Ε.Κ.Τ. και νέα Μνημονιακή Σύμβαση για να ενταχθεί η χώρα στη Προληπτική Πιστωτική γραμμή Στήριξης – αυξημένης επιτήρησης ή
– Νέο Εθνικό Πλαίσιο για τη διαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους, που απορρίπτει τα προαπαιτούμενα και προτείνει απομείωση του χρέους, ρήτρα ανάπτυξης για την αποπληρωμή του υπόλοιπου, περίοδο χάριτος τουλάχιστον 5 ετών για πληρωμή τοκοχρεολυσίων ώστε να υπάρξει δυνατότητα οικονομικής ανάκαμψης, εξαίρεση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων από τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας, ποσοτική χαλάρωση από την Ε.Κ.Τ. για απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων ;
Εάν συμφωνούμε ότι αυτό είναι το ΜΕΙΖΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ κι όχι το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας ( έχει κι αυτό ασφαλώς τεράστια σημασία ) ή η Συνταγματική Αναθεώρηση (κι αυτή έπρεπε να είχε δρομολογηθεί, όχι να γίνει πρόσχημα για αναβολή των Εκλογών ), πρέπει να απαιτήσουμε από όλα τα Πολιτικά Κόμματα και τα νεοεμφανιζόμενα σχήματα ( ΠΟΤΑΜΙ-Λυκούδης, Διαμαντοπούλου-Φλωρίδης, νέο Κόμμα Γ.Α.Π.,… ), ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.
Η τοποθέτηση υπέρ της υλοποίησης των ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ( αύξηση ΦΠΑ στις διανυκτερεύσεις Ξενοδοχείων – στα Νησιά – στα φάρμακα – στα τρόφιμα, περικοπή και κύριων συντάξεων στη βάση ανταποδοτικότητας, περικοπή εφάπαξ, πλειστηριασμοί κατασχέσεων κατοικιών, απελευθέρωση απολύσεων, λόκ άουτ, χειροτέρευση κριτηρίων για το ΕΚΑΣ, κατάργηση πρόωρης συνταξιοδότησης πριν τα 62, επανεξέταση βαρέων και ανθυγιεινών, περικοπή και αναπηρικών συντάξεων, νέες περικοπές κοινωνικών δαπανών, νέες ιδιωτικοποιήσεις, μείωση εισαγωγικών μισθών στο Δημόσιο, υπαγωγή στο Αγγλικό Δίκαιο και μελλοντικών περουσιακών στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδος… ), οδηγεί στο Μέτωπο «των προθύμων» για διαιώνιση της καταστροφικής πολιτικής που εφαρμόζεται.
Αντίστροφα, η απόρριψη των προαπαιτούμενων και η επιμονή σε βιώσιμο σχέδιο αντιμετώπισης του χρέους στην Ελλάδα και την Ευρώπη, με παρεμβάσεις επανεκκίνησης της οικονομίας – ανάκαμψης – παραγωγικής, διοικητικής, αναπτυξιακής ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, οδηγεί σε Κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κλείνω τις σκέψεις μου με τις επισημάνσεις των συντακτών
– του “BLOOMBERG”: “ Oι απειλές για GREXIT δεν τρομάζουν πια τους Έλληνες». « Όποιος κι αν είναι στην εξουσία στην Ελλάδα τον επόμενο χρόνο δεν θα καταφέρει να διαχειριστεί περισσότερη λιτότητα», όσες μεταρρυθμίσεις αληθινές ή ψεύτικες κι αν επικαλείται…
– της «DAILY TELEGRAPH: « Η Ελλάδα υποβλήθηκε σε ένα ανεφάρμοστο οικονομικό πείραμα σε πείσμα των γνωστών οικονομικών επιστημών. Η Σοσιαλδημοκρατία αποδείχτηκε ανίκανη να αρθρώσει οποιαδήποτε κριτική, λόγω της υποταγής της στην πολιτική ομερτά της ΟΝΕ. Γιαυτό πέφτει στους επαναστάτες το καθήκον να γίνουν ο καταλύτης της οργής που σιγοβράζει. Επιτέλους, οι ανεπαρκείς ηγέτες της Γηραιάς Ευρώπης μπορεί να βρήκαν τον αντίπαλό τους…»
– του “GUARDIAN”: « αφορά όλους μας η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ στην Ελλάδα…»

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. Εύχομαι οι στιγμές που μένουν μέχρι τις επικείμενες ΕΚΛΟΓΕΣ, να είναι οι τελευταίες οδύνες της ανθρωπιστικής τραγωδίας που ζούμε. «Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμη». Όμως… « Το μέλλον δεν θα έρθει από μονάχο του έτσι νέτο σκέτο, αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς»
« Ο κόσμος βρίσκεται στα χέρια εκείνων που έχουν το κουράγιο να ονειρεύονται και παίρνουν το ρίσκο να ζήσουν το όνειρό τους…»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης