"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Να σταματήσει η Δημοτική Αρχή τις υπεκφυγές

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

 

    Οι φετινές εκδηλώσεις τιμής, μνήμης και διδαχής απ΄ την Αγροτική Λαϊκή Εξέγερση των Τρικάλων του 1925, θα γίνουν την Κυριακή 5 Φλεβάρη και ώρα 11 το πρωί στην ομώνυμη πλατεία επί της Ασκληπιού.

     Είναι η έβδομη χρονιά που η επέτειος για την Εξέγερση του 1925 τιμάται επισήμως στα Τρίκαλα.ΚΑΛΟΥΜΕ όλο τον κόσμο (αγρότες, εργάτες, εργαζόμενους, επαγγελματίες, νέους, γυναίκες, κάθε δημοκράτη και πατριώτη) να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις.

    Είναι γνωστό πως για 85 ολόκληρα χρόνια η μεγάλη Εξέγερση του Τρικαλινού Λαού ήταν κλεισμένη στο ντουλάπι της λήθης, επειδή έτσι το ήθελαν ανίερες ποικιλώνυμες σκοπιμότητες, μέχρι που η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ μας ανέδειξε το γεγονός και η ισχυρή κοινωνική δυναμική που αναπτύχτηκε στη συνέχεια, επέβαλε την επίσημη αναγνώρισή του. Ήταν μια νίκη της ιστορικής αλήθειας που επιβλήθηκε από τα κάτω.

    Ωστόσο εκκρεμεί η υλοποίηση απ’ τον Δήμο Τρικκαίων των αποφάσεων που ομόφωνα λήφθηκαν το 2010 από το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι αποφάσεις, που ακόμα δεν υλοποιήθηκαν είναι πρώτα απ’ όλα:

   α) Ανέγερση μνημείου για την Εξέγερση του 1925 στην ομώνυμη πλατεία.

   β) Ονοματοδοσία παρακείμενων οδών με τα ονόματα των 7 νεκρών.

    Και βέβαια η απάλειψη του ονόματος του Καβράκου από οδό των Τρικάλων.

   Για μια ακόμα φορά εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τη μη υλοποίηση των ειλημμένων αποφάσεων.

Πέρασαν τρεις Δήμαρχοι μέχρι τώρα από το 2010.Καλούμε την παρούσα Δημοτική αρχή Παπαστεργίου να σταματήσει τις υπεκφυγές και να προχωρήσει επιτέλους στην άμεση υλοποίηση των αποφάσεων.

 ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΛΕΥΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΚΑΚΟΓΡΑΜΜΕΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1925

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης