"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.2 C
Trikala

Να το ράβαμε λιγάκι;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για να συμπληρωθεί η τριάδα των αισιοδόξων (κύριε των δυνάμεων!) προβλέψεων, υπάρχει ένα κατιτίς που θα απαιτήσουμε από την κυβέρνηση και μακάρι να μας ακούσουν.

Το κυβερνητικό έργο παει κουτσά στραβά μια χαρά στις εξαγγελίες, πιθανόν και  στο νομοθετικό έργο, τηρουμένων των αναλογιών, αλλά πάσχει δραματικά στην άκρατη πολυλογία και στο αθέμιτο ανακάτεμα αρχων και πρακτικής.

Είναι μια σειρά από κωλοτούμπες, συχνά απο το ίδιο άτομο.

Καλύτερο παράδειγμα από τον Σκουρλέτη, αδυνατώ να εύρω. Έκαμε μια γύρα περι εαυτόν (γουστάρουν τις 360 μοίρες) χαλάρωσε τους κυνηγούς της Εταιρείας ,πήγε να εκφοβίσει και να ακυρώσει την όποια επένδυση με την αιτιολογία των χαμηλού επιπέδου μελετών, και όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι, δήλωσε ότι η περίπτωση θα επανεξεταστεί.

Ακόμη και η γιαγιά μου η κοναλέγκω, αποθαμένη απο το 1979, ήξερε μια χαρά ότι θα κοπούν οι βασικές συντάξεις. Μόλις γέμισε η Ελλάδα κόκκινες γραμμές, λόγω Μάρτη, εξαφανίστηκε η γραμμή «δεν κόβω τις βασικές συντάξεις».

Αλλά φάγαμε τρία μηνάκια με εναλλακτικές παπαριες με φορομπηξίες που εξαγρίωσαν τους πάντες, και τώρα, επειδή σώνονται οι λεονταρισμοί, ο Κατρούγκαλος παίζει τον λυπημένο στις φωτογραφίες.

 Το κείμενο της αξιολογησης, αλλά και των πρακτικών της «σκληρής αντιπαράθεσης», μπορώ να εγγυηθώ πως το  γράφω και σήμερα το βράδι, να τό΄χετε να το χαίρεστε.

Ωστόσο, θα καίονται πλέον οι νεκροί, το σύμφωνο συμβίωσης δεν διαχωρίζει φύλα, μια σειρά απο τέτοια, θεσμικά, ήταν μια χαρά.

Η μανία ή η πεποίθηση πως θα βγεί ένας υπουργος, ορκιζόμενος ότι είναι εγχάρακτος απο κόκκινες γραμμές και δεν θα περάσουν οι Φρίτσηδες, έχει δημιουργήσει μεγάλη σύγχυση στο κοινό, που καταφεύγει είτε στα κουκουτζά της «ΤΑΠ-ΘΑΚΚAΛ» (Της Αντιπολιτευσης Που Θα Kυβερνήσει Καθώς Λέει) είτε σε έναν υπόπτου κινήτρων κιτρινομαβί Τύπο και τα ανάλογα ψηφιακά μέσα.

Φάγατε αρκετά χρόνια να μοιάσετε του Ανδρέα Π.  Με ποσοστό επιτυχίας κοντά στο 15%.

Προλαβαίνετε να κηρύξετε γενικο σιωπητήριο. Τερμα οι δηλώσεις, τα πρωινάδικα οι ψευτοκαβγάδες.

Τέρμα τα εκνευριστικά χαμογελάκια που υπαινίσσονται από που κρατάτε τον Ταύρο και τον Πάπα.

Ολιγόλογοι ωσάν τον γερο Καραμανλή. Από τον οποίον θυμόμαστε τις λέξεις «Σαμονί», «Η Ελλάς απέραντο φρενοκομείο», «Θα τους ρίξω στα βαθιά να κολυμπήσουν» «Ο κύριος Παπανδρέου θα ντρέπεται δια την δήλωσιν του εις ολόκληρην τηνζωή του», «ποιός κυβερνά αυτον τον τόπον» κι άλλες πέντε ατάκες.

Αινιγματικοί, ολιγόλογοι.

Χωρις εξηγήσεις. Διότι δεν εξηγείτε: το ξεφτελίζετε.

Δεν κατέχετε το εργαλείο.

Και στη Βουλή, να το λέτε το άσμα, αλλά για πάρτη σας.

Αμάν!

Να πάψει αυτο το ντελίριο.

Η Αίσθηση πως σας κυνηγάνε και σας υποβλέπουν.

Ποιοί;

Αυτοί που κάνουν ουρές για ένα φετάκι εξουσίας.

Την αλήθεια δεν τη λέτε, τα ψέμματα πιστεύετε πωςαληθεύουν.

 Σουτ, λέμε.

Βούβα.

Κάντε μπρακ.

Κυβερνήστε λιγόλογα.

 Καθήστε όσο θέλετε να κυβερνάτε, ούτως ή  άλλως σκεπάζεστε μεκουβερτάκι ώς τα γόνατα.

Ξενυχτήσαμε στο φρέαρ με τις φόρμιγγες και το  κεφάλι μας νταούνιασε. Αλλοι διεκδικούν πετρέλαιο έναντι ειρήνης, εσείς πάρτε εξουσία έναντι σιωπής.

Τα άλλα, τα δύσκολα, όπως αποκατάσταση εμπιστοσύνης και διόρθωση σολοικισμών, τα βρίσκουμε.

Πάνος Θεοδωρίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης