"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Νεκρός ο δράστης του μακελειού στο Στρασβούργο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η γαλλική δικαστική αστυνομία καθώς και οι μυστικές υπηρεσίες κατάφεραν από το απόγευμα της Πέμπτης να εντοπίσουν την περίμετρο του κρυσφήγετου του Σερίφ Σεκάτ, 29 ετών, ο οποίος αιματοκύλισε το Στρασβούργο την Τρίτη το βράδυ, και να τον εξουδετερώσουν. Στην επιχείρηση συμμετείχε και ελικόπτερο.

Ο δράστης εντοπίστηκε και στη συνέχεια εξουδετερώθηκε από άνδρες των ειδικών δυνάμεων (BST) της αστυνομίας λίγο πριν τις 22.30 ώρα Ελλάδας, στη Rue Lasarete 74, στο Νεντόρφ. Δεν έχουν ανακοινωθεί άλλες λεπτομέρειες για την τελική επίθεση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ακούστηκαν 3 με 4 πυροβολισμοί, ενώ στην περιοχή υπερίπτατο ελικόπτερο της Αστυνομίας. Πολλοί κάτοικοι της περιοχής έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Σερίφ Σεκάτ ξεσπώντας σε χειροκροτήματα. .

Η επιχείρηση της αστυνομίας άρχισε νωρίς το απόγευμα στην περιοχή Nentorf, δυτικά του κέντρου της πόλης και επί του άξονα που οδηγεί στη Γερμανία. Στη συνοικία αυτή κατοικεί ένα μεγάλο ποσοστό της μουσουλμανικής κοινότητας του Στρασβούργου. Περισσότεροι από 700 αστυνομικοί πήραν μέρος στο ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του 29χρονου, Σερίφ Σεκάτ.

Ήδη από το πρωί της Πέμπτης οι πληροφορίες οδηγούσαν στο μόνο λογικό σενάριο πως ο Σερίφ Σεκάτ μετά την τελευταία συμπλοκή που είχε με τις Αρχές ασφαλείας στις παρυφές της συνοικίας Nentorf όπου και τραυματίστηκε στο χέρι, κατάφερε να διασφαλίσει κάποιο κρυσφήγετο στο εσωτερικό της συνοικίας της οποίας γνώριζε κάθε γωνιά, αφού εκεί μεγάλωσε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης