"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Νεκρός 28χρονος πρόσφυγας στο κολαστήριο της ΒΙΑΛ – Τον κατέφαγαν μετά τον θάνατο ποντίκια

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τις απάνθρωπες συνθήκες υπό τις οποίες διαβιούν οι πρόσφυγες και την πλήρη αδιαφορία υπό την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι, αναδεικνύει η τραγική εικόνα στην οποία βρέθηκε Σομαλός πρόσφυγας μετά τον θάνατό του στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στη Χίο.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα astraparis που έφερε στην επιφάνεια το συμβάν, ο 28χρονος εντοπίστηκε στη σκηνή του νεκρός την Τρίτη το πρωί από συμπατριώτες του, οι οποίοι τον βρήκαν καλυμμένο από εκατοντάδες τρωκτικά να του κατατρώνε τις σάρκες.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία ο πρόσφυγας πέθανε πάντως από παθολογικά αίτια, με την αστυνομία να αποκλείει την εγκληματική ενέργεια. Τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να διαπιστωθούν μετά την πραγματοποίηση της νεκροψίας.

Σε κάθε περίπτωση η κατάληξη που είχε μετά τον θάνατό του ο πρόσφυγας σε συνδυασμό με το πλήθος καταγγελιών για την κατάσταση που επικρατεί στο καμπ, έρχονται σε πλήρη ρήξη με την πραγματικότητα την οποία επιχειρεί σταθερά να κατασκευάσει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, μιλώντας για αποσυμφόρηση της δομής και βελτίωση των συνθηκών.

Το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του 28χρονου έρχεται απλά να επιβεβαιώσει την επιβεβλημένη ανάγκη να βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες διαβίωσης στο ΚΥΤ, αλλά και την ανάγκη να μπει ένα τέλος στα κολαστήρια που στοιβάζονται χιλιάδες άνθρωποι ερχόμενοι από εμπόλεμες και φτωχοποιημένες περιοχές.

Η ανακοίνωση του υπουργείου μετά την ανάδειξη του θέματος

«Νεκρός βρέθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου 2021 στις 12:00 Σομαλός μετανάστης ετών 28 στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

Τον άτυχο άνδρα βρήκαν συμπατριώτες του, οι οποίοι και ενημέρωσαν την Ελληνική Αστυνομία.

Ο στρατιωτικός γιατρός που τον εξέτασε διαπίστωσε ότι ήταν νεκρός τουλάχιστον για 10 – 12 ώρες, ενώ παρατήρησε ότι είχε δύο πληγές, στο αυτί και στο αριστερό χέρι, πιθανότατα από δάγκωμα ποντικού.

Έχει ήδη αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας καθώς δεν παρατηρήθηκαν πουθενά μώλωπες, κακώσεις, ή πληγές από αιχμηρό αντικείμενο.

Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι πέθανε από εισρόφηση και τα ακριβή αίτια θανάτου θα γίνουν γνωστά μετά από την νεκροψία που θα διενεργηθεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης