"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.2 C
Trikala

Νεκρός 40χρονος ορειβάτης στον Όλυμπο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δυσάρεστη κατάληξη είχαν οι έρευνες για ένα απ’ τους δύο ορειβάτες στον Όλυμπο, για τους οποίους κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ένας 40χρονος ορειβάτης από τη Σλοβακία, ο οποίος έπεσε σε χαράδρα στη θέση «Λούκι».

Τον άτυχο άνδρα εντόπισε άλλος ορειβάτης, ο οποίος ενημέρωσε τις Αρχές. Άμεσα κινητοποιήθηκε η ορειβατική ομάδα του Πυροσβεστικού Σώματος η οποία βρισκόταν στην περιοχή, προσέγγισε τον βαριά τραυματισμένο άνδρα και τον μετέφερε στο καταφύγιο «Χρήστος Κάκκαλος». Στη συνέχεια παραδόθηκε σε ελικόπτερο Super Puma της Αεροπορίας Στρατού και διακομίσθηκε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο άνδρας διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Κατερίνης, αλλά εκεί οι γιατροί  διαπίστωσαν πως ήταν νεκρός, σύμφωνα με την ΕΡΤ/

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης για ένα άλλο ορειβάτη, που χτύπησε ενώ βρισκόταν χθες κοντά στο καταφύγιο Κάκκαλος, σε ύψος 2.650 μέτρων.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο 47χρονος είχε τραυματιστεί στο γόνατό και κρινόταν άμεση η μεταφορά του στο νοσοκομείο. Το τραύμα του αντιμετωπίστηκε με επιτυχία από το ιατρικό προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος Κατερίνης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις τον προσέγγισαν βραδινές ώρες του Σαββάτου και σήμερα το πρωί ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο ελικοδρόμιο του καταφυγίου, παρελήφθη από ελικόπτερο Super Puma της Αεροπορίας Στρατού και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου, όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης