"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων : “Η δύναμη είναι στα χέρια όσων αγωνίζονται.”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων για τις κινητοποιήσεις των μαθητών:

“Απέναντι σε όλα αυτά που βιώνουμε ως νέοι και νέες έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε δυο δρόμους.

Ο πρώτος είναι ο δρόμος τις υποταγής και της αδράνειας, της παθητικής αποδοχής όσων συμβαίνουν γύρω μας. Ο άλλος δρόμος είναι ο δρόμος της αντίστασης και του αγώνα. Ο δρόμος για μια καλύτερη ζωή.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες επέλεξαν τον δρόμο τους. Αντιδρούν ενάντια στο νέο λύκειο διεκδικώντας ένα σχολείο διαφορετικό, ένα σχολείο όπως το οραματιζόμαστε. Ένα σχολείο με χώρο στη διαφορετικότητα, με σεβασμό στον ελεύθερο χρόνο.

Στο οποίο η εκπαίδευση δεν θα είναι απλή συσσώρευση γνώσεων, αλλά ουσιαστική καθολική παιδεία. Ένα σχολείο χωρίς φασίστες, χωρίς χώρο για φασιστικές απόψεις, νοοτροπίες γιατί ο σεβασμός στη δημοκρατία θα είναι δεδομένος.

Η δύναμη είναι στα χέρια όσων αγωνίζονται. Είναι θέμα αποφασιστικότητας να γίνει ο αγώνας ενάντια στο νέο λύκειο αγώνας για ένα άλλο σχολείο σε μια άλλη κοινωνία.

Το μαθητικό κίνημα μπορεί να συναντηθεί με τις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης που αγωνίζονται ώστε τα αιτήματά να μην αφορούν μόνο το σχολείο αλλά συνολικά την Παιδεία.

Οι αγώνες για τη Παιδεία να συναντήσουν τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας, για να οικοδομήσουν μαζί μια ζωή χωρίς καταπίεση, χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς διακρίσεις.

Το μέλλον μας ανήκει!
Ραντεβού στους δρόμους!”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης