"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Νοσοκομείο Τρικάλων: Μόνο το 65% του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού έχει εμβολιαστεί – Ξεκινούν οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με τη διαβεβαίωση ότι «η χώρα δε θα ξανακλείσει για τους ανεμβολίαστους», συνοδεύτηκε το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με το οποίο ανακοίνωσε το πλαίσιο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Στο νοσοκομείο Τρικάλων συνεχίζεται η διστακτικότητα από το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό να εμβολιαστεί με το ποσοστό άρνησης του εμβολίου να αγγίζει το 35% .

Τα ποσοστά άρνησης του εμβολιασμού προκαλούν σκεπτικισμό, επειδή οι εμβολιασμοί των ανθρώπων της υγείας αποκτούν και ρόλο πρότυπου.

Διαφορετικά είναι τα ποσοστά στους γιατρούς όπου σε ποσοστό 95% έχουν εμβολιαστεί.

Υποχρεωτικοί καθίστανται άμεσα οι εμβολιασμοί των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, από την 1η Σεπτεμβρίου θα εμβολιάζονται υποχρεωτικά και οι υγειονομικοί, ενώ λαμβάνεται ειδική πρόνοια για τις Ένοπλες Δυνάμεις .

Όσοι εργαζόμενοι – όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός – σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων δεν το πράξουν, θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από τη 16η Αυγούστου και μετά, ωστόσο απέφυγε να πει τι θα ισχύσει για τους υγειονομικούς, οι οποίοι προς το παρόν παίρνουν μια πίστωση χρόνου.

«Είναι αδιανόητο, για παράδειγμα, ένας ανεμβολίαστος νοσηλευτής να φροντίζει έναν ανοσοκατεσταλμένο καρκινοπαθή ασθενή. Είμαι σίγουρος ότι με αυτήν την απόφαση συμφωνεί το μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Και ζητώ από όλα τα κόμματα να τη στηρίξουν χωρίς αστερίσκους και επιφυλάξεις», τόνισε ο πρωθυπουργός, με τη δήλωσή του προφανώς να δείχνει ότι στην περίπτωση των μη εμβολιασμένων υγειονομικών θα ισχύσει πιθανώς η μετακίνησή τους σε λιγότερο «μάχιμες» θέσεις.
Ειδική πρόνοια λαμβάνεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στο εξής, μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κίνητρα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους. Όποτε το θελήσουν οι πρώτοι και με τη στράτευσή τους οι δεύτεροι. «Κι αυτό γιατί η ζωή στο στράτευμα είναι από τη φύση της ομαδική και συνεπώς ο συγχρωτισμός είναι αναπόφευκτος», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης