"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Νοσοκομείο Τρικάλων: Μόνο το 70% του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού έχει εμβολιαστεί – Έρχεται η ώρα των υποχρεωτικών εμβολιασμών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε πρώτη φάση και αφού δοθεί το πράσινο φως από την Επιτροπή Βιοηθικής, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καθιερώσει από το προσεχές φθινόπωρο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών καθώς και των εργαζομένων σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων, όπως επισημοποίησε ο κ. Μητσοτάκης.

Στο νοσοκομείο Τρικάλων συνεχίζεται η διστακτικότητα από το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό να εμβολιαστεί με το ποσοστό άρνησης του εμβολίου να αγγίζει το 30% .

Τα ποσοστά άρνησης του εμβολιασμού προκαλούν σκεπτικισμό, επειδή οι εμβολιασμοί των ανθρώπων της υγείας αποκτούν και ρόλο πρότυπου.

Από το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό έχει εμβολιαστεί στο 70% περιπου.

Διαφορετικά είναι τα ποσοστά στους γιατρούς όπου σε ποσοστό 95% έχουν εμβολιαστεί.

Η κυβέρνηση αναμένει εντός των επομένων ημερών το σχετικό πόρισμα από την Επιτροπή Βιοηθικής, το οποίο και θα δοθεί στη δημοσιότητα..

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γίνεται πολύς λόγος για την υποχρεωτικότητα η μη του εμβολιασμού και μάλιστα των υγειονομικών καθώς και των εργαζομένων σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων. Και όπως γράφεται παραπάνω να συνεχίζεται η διστακτικότητα από το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό να εμβολιαστεί.Κάνει εντύπωση που γράφεται, ότι οι “υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις έχουν τελειώσει με τη δίκη της Νυρεμβέργης”. Το υποχρεωτικό μαζικό στο οτιδήποτε, συνιστά επιβολή και εν τέλει φασισμό.” (από το φβ aristea seremeti 9-6-2021). Και αυτή την άποψη να την αντιγράφει και να τη συνυπογράφει ο πρώην υφυπουργός υγείας του ΣΥΡΙΖΑ (από το φβ του). Και νομίζω δικαιολογημένα όσα γράφονται: “είναι διαφορετικό το θέμα των εργαζομένων σε δομές υγείας και άλλους ευαίσθητους χώρους. Άν αυτοί δεν εμβολιάζονται και καθίστανται επικίνδυνοι για τους ασθενείς , η διοίκηση έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να τους μεταθέσει κλπ”. Και ρωτάω εγώ τώρα όλους αυτούς που γράφουν για Νυρεμβέργες κλπ. Είναι Νυρεμβάργη ο εμβολιασμός για την ιλαρά? για την πολιομυελίτιδα? για τη φυματίωση και για ένα σωρό άλλα εμβόλια που σώσανε τα παιδιά, τον κόσμο? Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο ανεμβολίαστα. Συμφωνούν λοιπόν όλοι αυτοί να συνυπάρχουν στα σχολεία παιδιά ανεμβολίαστα και να βάζουν σε κίνδυνο όλα τ άλλα παιδιά?Σε οίκους ευγηρίας πεθάνανε ηλικιωμένοι, γιατί κάποιοι εργαζόμενοι αρνούνταν να εμβολιαστούν. (Συναγερμός έχει σημάνει για τροφίμους και εργαζόμενους γηροκομείου του Πειραιά όπου το τελευταίο δεκαήμερο έχει παρατηρηθεί μεγάλη συρροή κρουσμάτων, ενώ δέκα άτομα έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο. EFSYN 23-2-2021) και (Θετικός στον κορωνοϊό φέρεται ότι διαγνώστηκε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στον Αγιο Στέφανο, Δημήτρης Καμπανάρος, πριν αυτοκτονήσει.
    Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/thetikos-koronoio-idioktitis-girokomeioy-aytoktonise. Είναι λοιπόν Νυρεμβέργη όλα αυτά?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης