"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17 C
Trikala

«Ντου» του Ρουβίκωνα στην κατοικία του Αμερικανού Πρέσβη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Παρέμβαση στο σπίτι του πρέσβη των ΗΠΑ στους Αμπελόκηπους πραγματοποίησε η αναρχική ομάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασαν έξω απο την κατοικία του πρέσβη όπου διαμένει ο Τζέφρι Πάιατ με την οικογένεια του και έριξαν «τρικάκια».

Η οργάνωση γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανήρτησαν κείμενο στο οποίο εξηγούν τους λόγους της «παρέμβασης».

Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι το αμερικανικό κράτος και το αμερικανικό κεφάλαιο είναι που κανονίζουν την στρατηγική της Ελλάδας ως μιας δευτεροκλασάτης (μετά την οικονομική κρίση) τοπικής εξουσίας, τις κρίσιμες επιλογές της στη διεθνή σκακιέρα, αλλά και έχουν το πρώτο λόγο (σε σχέση πάντα με τους άλλους ιμπεριαλιστικούς πόλους) στην εκμετάλλευση πόρων και οικονομικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή επιρροής του Ελληνικού κράτους.

Η οργάνωση κάνει, επίσης λόγο για νεόκοπο αμερικανισμό του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «το πάθος του μεταμεληθέντα “αντιαμερικάνου” έχει αρχίσει να θυμίζει την αισθητική δεξιών μετεμφυλιακών κυβερνήσεων που όμως να μην ξεχνάμε, είχαν και προσωπικούς λόγους να λατρεύουν τον “Θείο Σαμ”. Ο “Θείος Σαμ” είχε μόλις σώσει τα κεφάλια τους στον εμφύλιο. Για τον Σύριζα δεν είναι άλλο από τον αδέξιο καλπασμό του προς την καθεστωτική του νομιμοποίηση στον διεθνή παράγοντα, όσο και προϊόν της απελπισίας του να βρει κάπου να πιαστεί από την στιγμή που έπαψε να μπορεί να πιαστεί από ριζοσπαστικές πομφόλυγες. Και δεν έχει νόημα να σταθούμε σε φιλοαμερικανικές δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, ούτε σε “βασιλικές” κολακείες όπως για παράδειγμα το να είναι οι ΗΠΑ η τιμώμενη χώρα στην τελευταία ΔΕΘ. Θα προσπεράσουμε ακόμα και το γεγονός πως σε κομβικά γεωπολιτικά ζητήματα, όπως το Μακεδονικό ο αριστερός Σύριζα ακολουθεί τυφλά την Αμερικανική γραμμή ενώ η Δεξιά την Ρωσική γραμμή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης