"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Ξανά σε θέση μάχης με τον ΕΟΠΥΥ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε απεργία κατέρχονται τις επόμενες μέρες, αν κάτι δεν αλλάξει στην πορεία, οι ιδιώτες ιατροί βιοπαθολόγοι-μικροβιολόγοι. Η κινητοποίηση έχει οριστεί από 26 έως 30 Νοεμβρίου.

Οι ιατροί βιοπαθολόγοι-μικροβιολόγοι και κυτταρολόγοι διαμαρτύρονται εντόνως για «τα ληστρικά μέτρα που υιοθετούν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών προκειμένου να μειώσουν στο έπακρο τα έξοδα του προϋπολογισμού για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας», όπως λένε.

Διαμαρτύρονται και χαρακτηρίζουν καταχρηστική τη μείωση των τιμών του κρατικού τιμολογίου μεσοσταθμικά κατά 45%, ενώ αντιτίθεται στο μέτρο του clawback, δηλαδή στην υποχρεωτική επιστροφή του 44% της αμοιβής για τις ήδη εκτελεσμένες εξετάσεις, διότι όπως τονίζουν πρόκειται για μέτρα που «στραγγαλίζουν οικονομικά τους φορείς της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».

«Ζητάμε την δίκαιη και αυτονόητη αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας. Όλες οι εξετάσεις που διενεργούμε πρέπει να αποζημιώνονται πλήρως, χωρίς περικοπές και εκπτώσεις. Καλούμε τους υπόλοιπους φορείς της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τα διαγνωστικά κέντρα και τους υπόλοιπους εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς, να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις μας, καθώς ο στόχος μας δεν είναι ο πλουτισμός αλλά η επιβίωσή του κλάδου μας», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του κλάδου.

Ενόψει της απεργίας οι εργαστηριακοί γιατροί σπεύδουν επίσης να υπενθυμίσουν ότι είναι εκείνοι που «στηρίζουν σχεδόν αποκλειστικά την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην Ελλάδα, προσφέρουν υπηρεσίες υγείας υψηλότατου επιπέδου και πρωτοστατούν στην αναχαίτιση της πανδημίας, αντιμετωπίζοντας τα περιστατικά που δεν χρήζουν νοσηλείας, ελαφραίνοντας τα ήδη επιβαρυμένα κρατικά νοσοκομεία.

 «Το κράτος μάς κοροϊδεύει. Υπογράψαμε το 2012 μια σύμβαση για να πληρωνόμαστε τις εξετάσεις με τις προ 30ετιας τιμές (του 1991) και τώρα με το «έτσι θέλω», μας δίνει το ¼ αυτών!!! Ποσό που δεν επαρκεί ούτε καν για την κάλυψη των υλικών μας και των λειτουργικών μας εξόδων. Ζητάμε το αυτονόητο: Να πληρωνόμαστε για κάθε εξέταση που εκτελούμε. Να σταματήσει το άδικο μέτρο της υποχρεωτικής έκπτωσης και της υποχρεωτικής επιστροφής των χρημάτων για τις εργαστηριακές εξετάσεις που έχουν υπερβεί τον κλειστό προϋπολογισμό. Το κράτος μπορεί να αυξήσει τον προϋπολογισμό, να βάλει φρένο στην αλόγιστη συνταγογράφηση, να βάλει πλαφόν ή όλα αυτά μαζί. Δεν μπορούμε άλλο να καλύπτουμε την ανεπάρκεια χρηματοδότησης για την υγεία εμείς. Γι’ αυτό τον λόγο και παρόλο που ειδικά αυτήν περίοδο ζημιωνόμαστε επαγγελματικά, σαν εσχάτη φωνή διαμαρτυρίας, κλείνουμε τα ιατρεία μας και ζητούμε την κατανόηση του κόσμου», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης