"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην «κατάψυξη» μπαίνει η χώρα λόγω της σαρωτικής επέλασης της κακοκαιρίας που θα φέρει έντονες χιονοπτώσεις, ενώ τα φαινόμενα θα ενταθούν ξανά με τη δεύτερη ψυχρή εισβολή, που θα αρχίσει από τη Δευτέρα και θα προκαλέσει  περισσότερες χιονοστρώσεις.

Οι πολικές θερμοκρασίες θα διαρκέσουν έως και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, πιθανότητα μέχρι και την Πέμπτη. Τις επόμενες ώρες, οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερα υψόμετρα και έτσι τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου χιόνια αναμένονται σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και στα βορειότερα τμήματα της Ανατολικής Στερεάς. 

Η δεύτερη φάση και πιο σοβαρή της κακοκαιρίας θα είναι τη Δευτέρα.

Καθώς πλέον οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες έχουν εγκατασταθεί στη χώρα μας προβλέπονται πυκνές χιονοπτώσεις αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, της τάξεως των 5 με 8 βαθμών Κελσίου, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια και θα κυμανθεί σε
χαμηλά επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν στα βόρεια τους 3 με 5 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 6 με 8, στην
υπόλοιπη χώρα τους 11 με 13 και μόνο στη νότια νησιωτική χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης