"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Ξεκινά η Πανεπιστημιούπολη στον Βόλο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει να παίρνει «σάρκα και οστά» το όραμα της νέας Πανεπιστημιούπολης στον Βόλο με τη δημιουργία κτιριακού συγκροτήματος στην περιοχή των Παλαιών απέναντι από την Πολυτεχνική Σχολή, όπου θα στεγαστούν τα τμήματα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών.

Η Πανεπιστημιούπολη είχε σηματοδοτήσει μία θυελλώδη περίοδο στο ίδρυμα, με αντιδράσεις, επεισόδια και απειλές τόσο κατά του τέως πρύτανη Γιώργου Πετράκου, όσο και κατά εργολάβων που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό. Στον χώρο δραστηριοποιούταν η κατάληψη «Τερμίτα», για την εκκένωση της οποίας έγινε ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει η κατεδάφιση των κτιρίων. «Ηταν ένα μελανό σημείο που δυστυχώς εμπόδισε τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να κάνει πολλά περισσότερα», σχολίασε ο νέος πρύτανης Ζήσης Μαμούρης.

Όπως έκανε γνωστό ο τέως πρύτανης Γιώργος Πετράκος, έως τέλος Σεπτεμβρίου πρόκειται να βγουν τα τεύχη δημοπράτησης για το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών με βάση τα νέα πρότυπα ηλεκτρονικών διαγωνισμών. Επιπλέον έως τέλος του έτους θα δημοπρατηθεί και το κτίριο του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών. Η πιθανότερη ημερομηνία δημοπράτησης είναι ο ερχόμενος Δεκέμβριος, ενώ το όραμα της Πανεπιστημιούπολης αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2021.

Σύμφωνα με τον κ. Πετράκο σε επίπεδο υποδομών για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έγιναν πολλά και σημαντικά βήματα στην τετραετία που πέρασε. Ολοκληρώθηκαν το κτίριο της Κτηνιατρικής στην Καρδίτσα, το κτίριο Ματσάγγου για το Οικονομικό Τμήμα στον Βόλο, το κτίριο της Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας στο Μεζούρλο και το κτίριο για το ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα.

Εντός του έτους αναμένεται εξάλλου να ολοκληρωθεί και το κτίριο του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, προκειμένου να ξεκινήσει η εγκατάσταση στις αρχές του 2019 με παράλληλη αποδέσμευση του κτιρίου Δεληγιώργη.

Επιπλέον αγοράστηκε οικόπεδο 2,5 στρεμμάτων δίπλα από την Πολυτεχνική για την ανέγερση φοιτητικής λέσχης και αθλητικού κέντρου.

Εντός του 2018 αναμένεται να δημοπρατηθεί η Κίτρινη Αποθήκη στον Βόλο, ενώ έχει ήδη υπογραφτεί μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Εργασίας για την αξιοποίηση της Βαμβακουργίας.

Θετικές εξελίξεις επίσης δρομολογήθηκαν με τη σύμβαση παραχώρησης από τον Π.Λ.Β. του παλιού Τελωνείου για την κάλυψη φοιτητικών αναγκών, για τη δημιουργία νέας φοιτητικής λέσχης και γυμναστηρίου σε εκτάσεις επί της Αθηνών, για τη δημιουργία και δεύτερου χώρου σίτισης για τους φοιτητές του Βόλου και της Λάρισας αλλά και για την ενεργοποίηση της διαδικασίας αγοράς όμορων οικοπέδων στο τετράγωνο Σέκερη – Αλαμάνας – Αθηνών – Χέιδεν για την ανάπτυξη της Πολυτεχνικής Σχολής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης