"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.2 C
Trikala

Ξεσάλωσαν…. με τον Μποδοσάκη στο Βόλο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ξεσάλωσαν δεξιοί, αλλά και κυβερνητικοί, εναντίον της ΕΛΜΕ Μαγνησίας για την ανακοίνωση της ενάντια στην δωρεά του ιδρύματος Μποδοσάκη. Βλέπετε τους φαίνεται πολύ παράξενο να αρνηθείς μια προσφορά από ένα ιδιωτικό ίδρυμα, την στιγμή που υπεύθυνο για την λειτουργία του σχολείου είναι το κράτος.

Δεν θα ασχοληθώ με τον βίο και την πολιτεία του Μποδοσάκη, έχει γραφεί με το αίμα των εργατών που δούλευαν σε αυτόν.

Ούτε θα ασχοληθώ με τον ρόλο των διαφόρων ιδρυμάτων που όλο και πιο συχνά ξεπετάγονται (Ωνάση, Λάτση, Νιάρχου, Γουλανδρή, Μποδοσάκη κτλ).


Αυτό όμως που με τρομάζει είναι το πόσο πιεστικά κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση πιέζουν για την εκχώρηση υποχρεώσεων του κράτους σε ιδιώτες. Θα έχουμε δηλαδή σχολεία που θα ζεσταίνονται με χρήματα του ιδρύματος Λάτση, θα προμηθεύονται υπολογιστές από το ίδρυμα Νιάρχου και θα έχουν όργανα Φυσικής από το ίδρυμα Μποδοσάκη.


Επίσης, το ίδρυμα δεν θα εξοπλίσει όλα τα σχολεία της Μαγνησίας, αλλά μόνο μερικά, δημιουργώντας de facto σχολεία δύο ταχυτήτων.

Τέλος, η επικράτηση αυτής της λογικής θα οδηγήσει σε ένα ξέφρενο κυνήγι χορηγών για κάθε ανάγκες του σχολείου, αφήνοντας το κράτος στο απυρόβλητο και κάνοντας τους διευθυντές θηρευτές χρημάτων. 


Σε όλα αυτά κολλάει και η αξιολόγηση που προωθείται (και) από την τωρινή κυβέρνηση. Είσαι καλό σχολείο; Πάρε μια χορηγία. Δεν είσαι; Κρίμα, ας κρυώσετε λιγάκι για να τρέξετε λίγο περισσότερο. 


Και το κράτος; Το Υπουργείο; Θα επιχαίρει ότι βγαίνουμε στην ανάπτυξη…Θα πει κάποιος: Μα αν κάποιος θέλει να κάνει μια χορηγία για συναισθηματικούς ή άλλους λόγους, θα την αρνηθείς; Η απάντηση είναι ότι κάθε περίπτωση πρέπει να εξετάζεται ξεχωριστά. Εκεί που όμως είμαι κάθετος αρνητικά είναι οι χορηγίες που αφορούν την δομή και λειτουργία των σχολείων σε υλικά, προσωπικό, πρόγραμμα.


Έχοντας θητεύσει και συνδικαλιστεί 5 χρόνια στην Μαγνησία, δεν μπορώ παρά να είμαι δίπλα στους συναδέλφους που γνωρίζω και προσωπικά για την στάση που κράτησαν, απέναντι στον εμετό που αντιμετώπισαν.
Υ.Γ. Για τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, τι να πω; άξιος ο μισθός του. Είμαι σίγουρος ότι κάποια κομβική θέση τον περιμένει σε πιθανή κυβέρνηση ΝΔ.

Kώστας Μιχαλάκης

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης