"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.1 C
Trikala

Ξεφεύγει η κατάσταση με την τιμή της βενζίνης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σχεδόν καθημερινές είναι πλέον οι αυξήσεις στην βενζίνη κάτι που γίνεται αντιληπτό στα πρατήρια υγρών καυσίμων. Η κυβέρνηση μοιράζει χαρτζιλίκια που δεν φτάνουν ούτε για ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ και υπόσχεται νέο επίδομα.

Στο θέμα των αυξημένων τιμών στα καύσιμα, αναφέρθηκε ο Μιχάλης Κιούσης, πρόεδρος της ομοσπονδίας βενζινοπωλών, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναγνώρισε αύξηση στην τιμή της βενζίνης «όλη την εβδομάδα» και «μία μικρή αποκλιμάκωση στο πετρέλαιο κίνησης».

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε αυξήσεις 1,5-2,5 λεπτών την ημέρα που αντιστοιχούν μέχρι και σε 35 ευρώ στα 1.000 λίτρα.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε αυξήσεις 1,5-2,5 λεπτών την ημέρα που αντιστοιχούν μέχρι και σε 35 ευρώ στα 1.000 λίτρα

«Ας ελπίσουμε, επειδή είδαμε μία σταθερότητα την Παρασκευή, ότι έχουμε φτάσει στα ιστορικά υψηλά και θα έχουμε αποκλιμάκωση, γιατί εδώ έχουμε δύο συγκυρίες αρνητικές, χώρια την αύξηση διεθνώς του βαρελιού, που συμπαρασύρει την τιμή των διυλισμένων προϊόντων, έχουμε και την ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, που έχουν έρθει περίπου στο ίδιο, οπότε αυτό στην αγορά των καυσίμων δεν συμφέρει», είπε αφήνοντας μια χαραμάδα ελπίδας πως μπορεί να σταματήσει το ράλι που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό, είναι η κινητήριος δύναμη της οικονομίας» επεσήμανε εμφανώς προβληματισμένος για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Ψάχνουν για… δημοσιονομικό χώρο

Ζαλισμένη από τις τρομακτικές αυξήσεις η κυβέρνηση αναζητά λύσεις και… δημοσιονομικό χώρο. «Θα δούμε ποια θα είναι η κατάσταση το επόμενο χρονικό διάστημα, εκτιμώ ότι θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος, και ανάλογα θα πράξουμε. Υπάρχει πρόβλημα, το πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα είναι μια συζήτηση που θα κάνουμε με τον πρωθυπουργό» ανέφερε (MEGA) ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αφήνοντας ανοικτό παράθυρο για νέες παρεμβάσεις

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη»

Με τις τιμές να έχουν εκτροχιαστεί προ πολλού ο υπουργός ανάπτυξης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επεκταθεί το fuel pass αποκλείοντας παράλληλα μείωση του σχετικού φόρου.

Ο ‘Αδ. Γεωργιάδης, σε χθεσινή συνέντευξή του (REAL FM), δεν απέκλεισε την επέκταση του επιδόματος αναγνωρίζοντας πως «η κατάσταση στα καύσιμα είναι πάρα πολύ δύσκολη».

Σε ό,τι αφορά στην έρευνα που διεξάγεται για τις τιμές των καυσίμων είπε ότι αναμένει τα στοιχεία από τα διυλιστήρια για να τα επεξεργαστεί η υπηρεσία, και επιπλέον έχουν ξεκινήσει έκτακτοι έλεγχοι στα 30 πρατήρια με τις υψηλότερες τιμές και στις εταιρείες μεταφοράς.

Ανέδειξε τον Μάιο ως «παραδοσιακά» το μήνα «με τις υψηλότερες τιμές στα καύσιμα» και εξήγησε πως αυτό συμβαίνει διότι «κάνουν όλοι τις πολύ μεγάλες αγορές καυσίμων για να συμπληρώσουν και να γεμίσουν τις δεξαμενές τους εν όψει θέρους και έτσι έχει πολύ μεγάλη ζήτηση».

 Για το ενδεχόμενο μείωσης φόρων στα καύσιμα παραδέχθηκε ότι πράγματι ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες το κάνουν αυτό, «όχι όμως οι περισσότερες» με την Ελλάδα να ακολουθεί το παράδειγμα των περισσότερων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης