"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

ΟΑΕΔ: 36.000 άνεργοι με 8μηνες συμβάσεις

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Τριάντα έξι χιλιάδες προσλήψεις για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και εγγυημένη απασχόληση προωθεί σε ανέργους ο ΟΑΕΔ. Οι θέσεις θα καλυφθούν στο πλαίσιο τριών νέων προγραμμάτων που ανακοίνωσε ο Οργανισμός και αφορούν σε ανέργους όλων των ηλικιών, ακόμα και άτομα που βρίσκονται πλησίον της σύνταξης.

Οι διαδικασίες για την έκδοση των αντίστοιχων προσκλήσεων έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς έχει καθοριστεί ο προϋπολογισμός του κάθε προγράμματος. Αναλυτικά, τα προγράμματα που θα «τρέξουν» το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά και τα προβλεπόμενα κονδύλια για την υλοποίησή τους, είναι τα ακόλουθα:

* Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και ένταξης στην απασχόληση για 10.000 νέους ηλικίας από 18 έως 24 ετών: συνολικός προϋπολογισμός 44 εκατ. ευρώ.

* Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και ένταξης στην απασχόληση για 3.000 νέους ηλικίας από 25 έως 29 ετών: προϋπολογισμός 13,2 εκατ. ευρώ.

* Πρόγραμμα κατάρτισης, πιστοποίησης και εγγυημένης απασχόλησης ανέργων σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας για 23.000 ανέργους ηλικίας από 29 έως 64 ετών: προϋπολογισμός 112 εκατ. ευρώ.

Δικαιούχοι των προγραμμάτων είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, των οποίων το δελτίο ανεργίας είναι σε ισχύ, οι οποίοι εμπίπτουν στις ηλικιακές ομάδες κάθε προγράμματος.

ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Στο μεταξύ, τον προσεχή Σεπτέμβριο και Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσουν τέσσερα ακόμα προγράμματα (σ.σ. τρία τον Σεπτέμβριο και ένα τον Οκτώβριο) για νέες θέσεις εργασίας, υποστήριξης της απασχόλησης σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις για ανέργους και ΑμΕΑ και νεανικής επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα, το πρώτο από αυτά προβλέπει τη δημιουργία 10.000 θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα για ανέργους και ειδικές ομάδες ανέργων.

Παράλληλα, θα «τρέξουν» τα προγράμματα υποστήριξης της απασχόλησης για 1.575 ανέργους και 1.000 άτομα με ειδικές ανάγκες σε ΚοινΣΕΠ.

Θα ακολουθήσει -τον Οκτώβριο- το νέο πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας για ανέργους νέους ηλικίας από 18 έως 29 ετών, το οποίο αφορά 11.000 νέους διαφόρων ειδικεύσεων.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

Στο μεταξύ εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στην προκήρυξη του υπουργείου Εργασίας που αφορά στην πρόσληψη 3.737 ανέργων σε 17 δήμους με οκτάμηνες συμβάσεις. Το ενδιαφέρον των υποψηφίων είναι μεγάλο, καθώς τις δύο πρώτες ημέρες που «έτρεξε» η προκήρυξη υποβλήθηκαν πάνω από 24.000 αιτήσεις, ενώ στο αντίστοιχο πρόγραμμα για τις 2.500 θέσεις σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων οι ενδιαφερόμενοι έφτασαν τους 30.447.

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να προκηρυχθεί από το υπουργείο Εργασίας η δεύτερη φάση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που αφορά 6.328 νέες θέσεις για ανέργους σε 34 δήμους. Οι συμβάσεις θα είναι οκτάμηνης διάρκειας και οι αιτήσεις θα γίνουν μέσω του ΟΑΕΔ το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Οι απολαβές των εργαζομένων θα ανέρχονται μηνιαίως στα 431,75 ευρώ καθαρά για όσους είναι έως 25 ετών, ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης