"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Οι έξι γυναίκες της νέας κυβέρνησης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έξι γυναίκες βρίσκονται στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τις τοποθέτησε όλες όμως κάτω από άνδρες Υπουργούς. Τρεις αναλαμβάνουν ρόλο Υφυπουργού και τρεις Αναπληρωτή Υπουργού.

kountoura

Η βουλευτής των ΑΝΕΛ Ελενα Κουντουρά αναλαμβάνει του Αναπληρώτρια στο Υπουργείο Τουρισμού, το οποίο βρίσκεται κάτω από το υπερυπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Πρωταθλητρια στο άλμα εις ύψους και στα 100 μέτρα με εμπόδια, ασχολήθηκε με το χώρο της μόδας για περίπου 19 χρόνια ενώ το 2004 εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

xristodoulopoulou
Η Τασία Χριστοδουλοπούλου τοποθετήθηκε Αναπληρώτρια στο υπερυπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και ιδρυτικό μέλος του χώρου διαλόγου και κοινής δράσης της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ (περισσότερα εδώ).

 

kollia
Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η δεύτερη παρουσία από τους ΑΝΕΛ, ανέλαβε Υφυπουργός στο υπερυπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και προέρχεται από το νομό Σερρών.

valavani
Η Νάντια Βαλαβάνη τοποθετήθηκε αναπληρώτρια στο Υπουργείο Οικονομικών. Γεννημένη στο Ηράκλειο της Κρήτης, είναι συγγραφές και οικονομολόγος, πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής το Μάιο του 2012 στη Β’Αθηνών. Εμβληματική μορφή της αντίστασης κατά της χούντας (περισσότερα εδώ).

fotiounew
Η Θεανώ Φωτίου αναλαμβάνει Υφυπουργός στο Υπουργείο στο Υπουργείο Εργασίας. Πτυχιούχος του ΕΜΠ, διορίστηκε το 1972 και δίδαξε Αρχιτεκτονική Σύνθεση και αστικό σχεδιασμό.

antonopoulou_0
Στο ίδιο Υπουργείο τοποθετήθηκε και η Ράνια Αντωνοπούλου. Ακαδημαικός, εκλέχθηκε βουλευτής Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ και αναλαμβάνει Υφυπουργός δίπλα στον Πάνο Σκουρλέτη, υπεύθυνη για θέματα ανεργίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης