"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Οι αγρότες ετοιμάζουν μπλόκο στον Ε65

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την απόφαση να βγάλουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών από την Κυριακή 4 Δεκέμβρη, με προοπτική το στήσιμο μπλόκου την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη στον Ε65, πήραν οι αγρότες που συμμετείχαν στη σύσκεψη που οργάνωσε χθες η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, στον Παλαμά.

Μιλώντας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Τζέλλας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «ο αγροτικός κόσμος στενάζει από το υψηλό κόστος παραγωγής, με τις τιμές του πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος να έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, κάτι που τους πλήττει διπλά, καθώς επιβαρύνονται τόσο για την καλλιέργεια όσο και για την οικιακή χρήση, και με τις τιμές στα αγροεφόδια και στα λιπάσματα να είναι σημαντικά αυξημένες, σε αντίθεση με τις πολύ χαμηλές τιμές που έχουν όλα τα αγροτικά προϊόντα».

Αναφερόμενος ειδικά στο βαμβάκι, καθώς ο νομός είναι μια βαμβακοπαραγωγική περιοχή, σημείωσε ότι «η τιμή αυτήν τη στιγμή είναι χαμηλότερη από πέρυσι, κάτι που σημαίνει ότι αν πέρυσι, που το κόστος παραγωγής ήταν τρεις φορές κάτω, δεν μπορούσαμε να βγούμε, φέτος θα βγούμε χρεωμένοι μέχρι το κεφάλι. Το δεύτερο πολύ σημαντικό πρόβλημα του αγροτικού κόσμου αυτήν τη στιγμή είναι η νέα ΚΑΠ, που θα εφαρμοστεί από 1/1/2023 και η οποία θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στους αγρότες της περιοχής μας».

Στα άμεσα αιτήματά τους βρίσκονται οι διεκδικήσεις για:

-Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια.

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για τα προϊόντα που υπάρχει πρόβλημα στη διάθεσή τους.

-Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ήμουν νιος και (παρα)γέρασα. Και στα έλεγα αγρότη Μπίλ(!!!) του χρόνου τα ίδια θα λέμε(και θα κάνετε). Έπεσα έξω κατά δύο έτη, ελέω επιδημίας, παρντόν.
    Υ.Γ. 1. Την κορόιδευα την μάνα μου όταν έλεγε: Πρώτα βγαίνει η ψυχή…
    Υ.Γ. 2. Μην μας κάνετε να συμπαθήσουμε τον Κούλη(εκτός εάν είστε βαλτοί). Θα με πεις, εδώ ολόκληρη φον ντερ Λάιεν με τις ηλίθιες δηλώσεις της, έκανε …συμπαθητική την Μελόνι (η διορισμένη, απείλησε τους εκλεγμένους, …πριν εκλεγούν).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης