"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.6 C
Trikala

Οι «Ανιχνεύσεις – Επιδαψιλεύσεις» του Άρη Μυλωνά στο Μουσείο Τσιτσάνη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το βιβλίο του Αριστείδη Μυλωνά, Διευθυντή του 6ου Λυκείου Τρικάλων, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει και να εκτεθεί στις προθήκες των βιβλιοπωλείων και στην κρίση των αναγνωστών. Το βιβλίο έχει τίτλο «Ανιχνεύσεις-επιδαψιλεύσεις». Ο τίτλος δηλώνει πως οι ανιχνεύσεις στην ιστορία, στα γεγονότα του παρελθόντος και του παρόντος, στα ατομικά και συλλογικά βιώματα επιδαψιλεύουν -μας παρέχουν σε αφθονία αξίες, ιδέες, συναίσθημα και θετικές αισιόδοξες σκέψεις και προοπτικές πιο ανθρώπινες και πιο ουσιαστικές.

Το βιβλίο παρουσιάζουν την Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2023 στις 7.00 μ.μ στο Μουσείο Τσιτσάνη, η κ. Ευαγγελία Μινάρδου, Διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων, η κ. Λουΐζα Παπάντου, εκπαιδευτικός, φιλόλογος στο 6ο ΓΕΛ,  η κ. Αντονέλλα Χήρα, ηθοποιός, ενώ η εκδήλωση θα πλαισιωθεί χορωδιακά από τη Μουσική Σχολή Παπαστάθη.

Με την επιμελημένη  εκδοτική φροντίδα του ΑΚΕΘ Θεσσαλίας και των εκδόσεων «Γραφή», το βιβλίο φιλοδοξεί με λογοτεχνικό τρόπο να ρίξει μια άλλη πιο ανθρώπινη ματιά στα γεγονότα του προηγούμενου αιώνα, τα οποία εξακολουθούν να επηρεάζουν τη σύγχρονη εποχή. Αποτελεί μια κατάθεση ιδεών και συναισθημάτων, πετυχαίνοντας να μιλήσει στη σκέψη και την καρδιά του αναγνώστη. Τα διηγήματα παρέχουν αισθητική συγκίνηση, προβληματισμό, αλλά και λυτρωτικό γέλιο, αναπτύσσοντας παράλληλα έναν εσωτερικό διάλογο για ποικίλα θέματα του οικογενειακού και κοινωνικοπολιτικού βίου: τα αγαθά της μόρφωσης παρά τις στερήσεις, την ανέχεια, την πολιτιστική φτώχεια, οι ταλαντεύσεις της εκπαιδευτικής πολιτικής με τις ατελέσφορες αλλαγές καθαρεύουσας και δημοτικής, η κακοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς από την αστικοποίηση και τη λαφυραγώγηση της ιστορίας και των μουσείων.

Πρόθεση του συγγραφέα με αυτά τα πρωτόλεια διηγήματά του είναι  να «θεραπεύσει»  αγκυλώσεις της ιστορίας και να βοηθήσει τους αναγνώστες να δουν με άλλα μάτια τον ρόλο τους στο πέρασμα του χρόνου. Και αυτό μπορεί να συμβεί, όπως σημειώνει ο ίδιος, «με αναζήτηση  της αληθινής αγάπης στον εαυτό μας και την κοινωνία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης