"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.1 C
Trikala

Οι αντιφάσεις δεν έχουν τελειωμό

lafarm

Σχετικά άρθρα

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση έχει παίξει όλα της τα χαρτιά με την πανδημία, που είναι αντικειμενικά μια πολύ δύσκολη υπόθεση για να αντιμετωπιστεί.

Βλέπουμε όμως την ίδια ακριβώς εποχή, όπως και περυσι, να επιλέγει τη χαλάρωση εν όψει τουρισμού που αποτελεί το βασικό εισόδημα αυτης της χώρας.

Εντωμεταξύ ακούμε τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα περί καλού καιρού, ενώ υποτίθεται αυτά αποδείχτηκαν μπούρδες, διότι αν ήταν έτσι η Ινδία θα είχε μηδέν κρούσματα από τις λιακάδες, ενώ αντιθέτως βιώνει την κόλαση του Δάντη με όσα γίνονται εκεί τελευταία.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι τώρα στην Ελλάδα είναι διαφορετικά λόγω του εμβολιασμού. Να το δεχτώ αν και βλέπω ότι πάλι είμαστε σε χαμηλα ποσοστά αναλογικά με τις άλλες χώρες, ενώ τα κρούσματα, οι διασωληνωσεις κι οι νεκροί είναι καθημερινά σε υψηλά επίπεδα.

Να δεχτώ επίσης ότι πας κι ανοίγεις την εστίαση γιατί ο κόσμος κουράστηκε και θέλει να κάτσει με την παρέα του για έναν καφέ κι ένα φαγητό.

Υπάρχουν όμως ελαττωματικές αντιφάσεις εδώ: ανοίγεις τώρα έναν κλάδο που συγκεντρώνει αυτόματα τις ηλικίες εκείνες (18-40) που ΔΕΝ έχουν ακόμα κάνει καν την πρώτη δόση εμβολίου!

Τίγκα οι καφετέριες με εικοσάχρονα ειδικά τώρα που δεν έχουν καν σχολείο! Υποτίθεται επίσης θα καθόμασταν ανα 6 άτομα, με μέτρα προστασίας κλπ, δεν υπάρχει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ στην πράξη.

Ανοίγεις τα μπαρ με περιορισμένο έτσι κι αλλιώς ωράριο και χωρίς μουσική. Όσο κι αν λέτε ότι είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο, ακόμα περιμένω μια έστω χώρα που το εφάρμοσε.

Μπαρ χωρίς μουσική είναι σα να μετατρέπεις με το ζόρι σε βουβό καφενείο όλα τα μαγαζιά, υποτίθεται για να μη μιλάει δυνατά ο κόσμος και σε κοντινή απόσταση, ενώ με τη βουβαμάρα ας πούμε θα κάτσει με το στόμα κλειστό!

Αστειότητες. Πάλι επίσης όλως τυχαίως επιλέγεις ανοίγματα και χαλάρωση σε εποχή με μεγάλες θρησκευτικές εορτές (όπως με τα Φώτα). Και τι δεν είδαμε από συνωστισμό ειδικά στο Πάσχα της Κέρκυρας.

Μάσκες; Αποστάσεις; Τίποτε απολύτως.

Και φυσικά ο κόσμος αντιδρά ανάλογα με το σήμα που λαμβάνει, επομένως από εμένα δε θα δείτε να κουνάω κανένα δάχτυλο για ατομική ευθύνη και κουραφέξαλα όταν η ίδια η κυβέρνηση είναι επιεικώς αναξιόπιστη κι ανεύθυνη η ίδια.

Ανοίγει και τα σχολεία. Θυμίζω όσα έγραφα τα Χριστούγεννα και που μετά από λίγες εβδομάδες είχαμε πάλι τηλεκπαίδευση. Γίνονται πάλι τα ίδια ακριβώς λάθη, ενώ έπρεπε να γίνει μελετημένο και σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων και σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό, τώρα έχουμε πάλι τη λογική βουρ στον πατσά.

Χωρίς να θέλω να καταστροφολογω, από έγκυρη πηγή χτες στην Κέρκυρα είχαμε 40 κρούσματα, 15 στην κλινική και 25 από το νοσοκομείο, ανάμεσα στα οποία κι ένα βρέφος 6 μηνών. Με όλα αυτά που γίνονται και τον άπλετο συνωστισμό (στον οποίο είδαμε να συμμετέχουν άφθονα κι αστυνομικοί) τι θα αναμένουμε τις επόμενες 10-15 ημέρες;

Για ποσο θα πληρώνουμε την ανευθυνότητα και τον καιροσκοπισμό αυτης της κυβέρνησης που ενώ είναι τελευταία πανηγυρίζει συνεχώς ως πρώτη;

Για πόσο θα κινείται με βάση τις δημοσκοπήσεις και τα τρισάγια;

Έναν ολόκληρο χρόνο μπορούσε να έχει ήδη κάνει πράξη όσα για τώρα κοπανιέται (πχ self test κλπ) κι αντί αυτού έβαλε τη χώρα στον πάγο, με σούζες στην Πάρνηθα, γλέντια στην Ικαρια, ξύλο στις πλατείες, άπειρα πρόστιμα, κηρύγματα καθημερινά περί ατομικής ευθύνης, ποινές κι αυτόφωρα για τα κορονοπάρτυ και ξαφνικά όλα αυτά έγιναν εν μια νυκτί ΚΑΠΝΟΣ, βγαίνεις έξω κι είναι λες και δεν υπήρξε ΠΟΤΕ πανδημία!

Τέτοιο ντε ζα βου συναισθημάτων είναι πρωτοφανές! Κι οι αντιφάσεις δεν έχουν τελειωμό: ανοίγει εστιατόρια, καφέ, μπαρ, πιτσαρίες κλπ αλλά δεν ανοίγει τα θέατρα και τους κινηματογράφους που μπορεί άνετα να ελεγχθεί πόσοι και πως μπαίνουν!

Τσιμουδιά βέβαια από τους σκεπτόμενους αυλοκόλακες καλλιτέχνες για όλα αυτά, ειδικά από εκείνους που καβαλάγανε μέχρι φορτηγά για να «διασκεδάσουν» τον κόσμο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό μέχρι το Μαξίμου.

Ας μην πιάσω στο στόμα μου άλλους συστημικούς ατομικοευθυνάκηδες που κάποτε ήταν υποτίθεται στους αγώνες και τα κινήματα και τώρα έχουν γίνει ο ορισμός της καλλιτεχνικής απογοήτευσης με όσα πράττουν και λένε τον τελευταίο χρόνο.

Ας είναι. Μακάρι να πέσω έξω σε όλα.

Μακάρι να κυλήσει ο εμβολιασμός και τα κρούσματα να τεθούν υπό έλεγχο.

Μακάρι να δουλέψει η οικονομία και να σταθούν στα πόδια τους μαγαζιά, επιχειρήσεις, προσωπικό έστω και με αυτόν τον αντιφατικό και ριψοκίνδυνο τρόπο.

Μακάρι να μην έρθει Οκτώβριος και να λέμε για το 5ο, 6ο, 7ο κύμα πανδημίας κι ανευθυνότητας.

Μακάρι η χώρα να μην κινείται και να ζει και να προσαρμόζεται μόνο ως θερινή ξενοδοχειακή μονάδα.

Μακάρι. Χαίρετε.

Τα Κακώς Κείμενα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης