"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

«Σφαγή» σε Μαθηματικά, Φυσική και Αρχαία δείχνουν οι βαθμολογίες στις Πανελλήνιες 2015 – Αναμένεται βουτιά των βάσεων

lafarm

Σχετικά άρθρα

vaseis
Kατρακύλα στις βαθμολογίες των φετινών υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων δείχνουν τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Παιδείας, με την μεγαλύτερη «βουτιά» να παρατηρείται στα Μαθηματικά, τη Φυσική, τα Αρχαία Ελληνικά αλλά και στη Βιολογία.

Μόλις 162 υποψήφιοι (σε ποσοστό 0,51) έγραψαν μεταξύ 19-20 στη Θεωρητική Κατεύθυνση, μόλις 223 στη Θετική σε όλα τα μαθήματα, 13 στην Τεχνολογική (Τεχνολογίας και Παραγωγής) και 183 στην Τεχνολογική και τον τομέα (Πληροφορικής Υπηρεσιών) .

Έτσι, Ιατρική, Νομική και Πολυτεχνικές σχολές αναμένεται να σημειώσουν μεγάλη πτώση.

Στα Αρχαία Ελληνικά της Θεωρητικής Κατεύθυνσης τα άριστα γραπτά κινήθηκαν στο 0, 95%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2011 ήταν το 2,78%.

Ενδεικτικό της πτώσης των βάσεων είναι και το ποσοστό στα Αρχαία στην κατηγορία 15 -18 που θεωρητικά συσσωρεύεται μεγαλύτερος αριθμός από ότι στην κατηγορία αριστούχοι.

Σε ότι αφορά στις Πολυτεχνικές σχολές η πτώση αναμένεται δραματική, καθώς η βαθμολογία 18-20 στην θετική και τεχνολογική κατεύθυνση είναι λιγότεροι από τους μισούς σε σχέση με πέρυσι.

Εκτιμάται ότι η Ιατρική Αθηνών θα «πέσει» κάτω από 19000 μόρια ενώ η Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών τουλάχιστον 500 μόρια.

Από τα πιο χαμηλά στατιστικά στοιχεία εφέτος είναι οι βαθμολογίες στο μάθημα της Φυσικής κατεύθυνσης, όπου ποσοστό 47,91% βαθμολογήθηκε με βαθμούς κάτω από τη βάση.

Ποσοστό περίπου 80% έγραψε κάτω από τη βάση στη φυσική τεχνολογικής κατεύθυνσης ΙΙ , ενώ κάτω από τη βάση έγραψε και ποσοστό 36,78% στα μαθηματικά κατεύθυνσης.
Στη φυσική τεχνολογικής κατεύθυνσης Ι περισσότεροι από τους μισούς δεν έπιασαν τη βάση ενώ στα αρχαία ελληνικά ποσοστό 49,66% βαθμολογήθηκαν από 1-10.

Στη Χημεία-Βιοχημεία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης κάτω από τη βάση έγραψε ποσοστό 34,91%.

Οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (http://results.it.minedu.gov.gr), πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους σε κεφαλαία γράμματα και ελληνικούς χαρακτήρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης