"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

ΟΙ ΘΕΟΙ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ – Η καρδιά του Πελέ «σίγησε» και η μπάλα σταμάτησε να κυλάει στο χορτάρι

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο τεράστιος μύθος της Βραζιλίας που «απογείωσε» το ποδόσφαιρο έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών

Η καρδιά του Πελέ «σίγησε» και η μπάλα σταμάτησε να κυλάει στο χορτάρι.

Η ψυχή του τεράστιου Βραζιλιάνου είναι στα χέρια του λυτρωτή Χριστού και όλος ο κόσμος θρηνεί την απώλεια του Βραζιλιάνου μύθου.

Ο Πελέ δεν είναι πια ανάμεσα μας και η είδηση του θανάτου του, σκόρπισε θλίψη και απέραντη στεναχώρια σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Πολυοργανική ανεπάρκεια

Ο Πελέ άφησε την τελευταία του πνοή λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας στις 3.27 μ.μ ώρα Βραζιλίας, στο νοσοκομείο Αλμπερτ Αϊνστάιν στο οποίο εισήχθη πριν ακριβώς έναν μήνα με αναπνευστικά προβλήματα και πρήξιμο σε όλο του το κορμί.

Πέρυσι τον Σεπτέμβριο εντοπίστηκε όγκος στο παχύ έντερο και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και σε επαναλαμβανόμενες χημειοθεραπείες. Στις αρχές του 2022 εντοπίστηκαν μεταστάσεις στο έντερο, τον πνεύμονα και το ήπαρ.

Σε λαϊκό προσκύνημα

Η σωρός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Βίλα Μπελμίρο, το γήπεδο της Σάντος στο οποίο μεγαλούργησε για 18 χρόνια. Θα ταφεί στο Μνημείο της Οικουμενικής Νεκρόπολης, στο Σάντος, όπου ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου είχε δεσμεύσει χώρο από το 2003.

Ο 82χρονος θρύλος της Εθνικής ομάδας της Βραζιλίας και της Σάντος, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊντσάιν του Σάο Πάολο, έχοντας δίπλα του την οικογένεια του.

Ο Πελέ πάλεψε γενναία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του πιο δύσκολου αγώνα και ένα είναι το σίγουρο. Το ποδόσφαιρο δεν είναι πια ίδιο χωρίς τον «βασιλιά».

Νοσηλεύτηκε για πολλές μέρες και έστειλε μηνύματα αισιοδοξίας πως θα τα καταφέρει, αλλά τούτη τη φορά νικήθηκε.

Υπήρξε μια εμβληματική μορφή που υμνήθηκε απ’ όλους τους λαούς της οικουμένης και όχι άδικα. Αγαπήθηκε όσο λίγοι και δικαίως.

Η τεράστια καριέρα του δεν χωρά σε λέξεις. Αρκεί να πούμε μόνο τούτο. Τρία Μουντιάλ σήκωσαν τα χέρια του δημιουργώντας τον μύθο.

Η πατρίδα του, η Βραζιλία, βιώνει ένα μεγάλο πένθος αποχαιρετώντας έναν λαϊκό ήρωα. Αυτός ήταν ο Πελέ για τους Βραζιλιάνους αλλά και για όλους εκείνους που αγαπούν το ποδόσφαιρο.

Είναι βέβαιο πως ο κόσμος θ’ αποχαιρετήσει τον θρύλο όπως του πρέπει.

Το «10» στα χέρια του λυτρωτή Χριστού.

Ραγίζει καρδιές η κόρη του – «Ό,τι είμαστε το οφείλουμε σε εσένα»

Η είδηση του θανάτου του Πελέ σκόρπισε θλίψη και απέραντη στεναχώρια σε κάθε γωνιά του κόσμου, μα κυρίως στην οικογένειά του, που βρίσκονταν σύσσωμη δίπλα του μέχρι την ύστατη ώρα.

Η κόρη του, Κέλι Νασιμέντο, με ανάρτηση της στα social media, τον αποχαιρετά και συγκλονίζει. Στη φωτογραφία που πόσταρε, φαίνονται τα χέρια της, των αδερφών της και των αγαπημένων προσώπων του Πελέ να τον αγκαλιάζουν ενώ ο ίδιος είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Πρόκειται για μία από τις τελευταίες φωτογραφίες (αν όχι η τελευταία) του Βραζιλιάνου θρύλου, που κατέκτησε τρία Παγκόσμια Κύπελλα και υπήρξε μια από τις πιο επιβλητικές αθλητικές φιγούρες όλων των εποχών.

«Ό,τι είμαστε το οφείλουμε σε εσένα. Σε αγαπάμε απεριόριστα. Αναπαύσου εν ειρήνη», έγραψε στη λεζάντα η Κέλι Νασιμέντο και συνόδευσε το μήνυμά της με τρεις ραγισμένες καρδιές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης