"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Οι “ιδεολογικοί τρομοκράτες” της Δεξιάς και Αριστεράς – του Κώστα Κουτσονάσιου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Διαφωνώ με ότι λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες” φαίρεται ότι είπε το 18ο αιώνα ο Βολταίρος ο οποίος θεωρείται η κεντρική μορφή και η ενσάρκωση του Διαφωτισμού, που διαμόρφωσε τη σύγχρονη Δημοκρατία στην Ευρώπη.


Το μεγάλο αυτό Γάλλο φιλόσοφο σκέφτομαι όταν διαβάζω η ακούω “Δημοκράτες” ακροδεξιούς και ακροαριστερούς, να αποκαλούν οι μεν πρώτοι με χαρακτηριστική ευκολία τους ιδεολογικά αντιπάλους τους “προδότες”, οι δε δεύτεροι ακόμη και για ελάσσονα ζητήματα να τρομοκρατούν όσους έχουν αντίθετη άποψη από αυτούς, προσάπτοντας τους το ανάθεμα του “φασίστα”.


Βέβαια σε τούτο το τόπο μία λέξη έχει γελοιοποιηθεί και χάσει απολύτως το νόημά της όπως έγραψε κάποτε ο μεγάλος Βασίλης Ραφαηλίδης κι αυτή δεν είναι άλλη από τη λέξη “Δημοκρατία”, αφού την επικαλούνται και εις το όνομά της υβρίζουν τους πάντες τόσο οι θαυμαστές των ολοκληρωτικών αστικών καθεστώτων όσο κι αυτοί οι οπαδοί του λεγόμενου υπαρκτού σοσιαλισμού. 


“Δεν θα πέθαινα ποτέ για τα πιστεύω μου, γιατί μπορεί να είναι λάθος” αναφώνησε ο διάσημος Βρετανός πολιτικός επιστήμονας Μπέρτναρντ Ράσελ το 1970, ρήση που διαχρονικά ποτέ δεν ενστερνίστηκαν οι αυτόκλητοι δεξιοί θεματοφύλακες του Έθνους και οι κάλπικοι Δημοκράτες της αριστεράς.


Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά στο παρελθόν τα άκρα και χρέος όλων των υγειών σκεπτόμενων πολιτών, είναι να διαφυλάξουν τις αρχές και αξίες της Δημοκρατίας μας από τα “ιδεολογικά καθάρματα” της νεότερης ιστορίας της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης