"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Οι μόνοι που έχουν δίκιο είναι τα παιδιά και οι αθώοι – Όλοι οι άλλοι είναι ένοχοι.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ζωή Χατζηθωμά : ‘Survive or die together” Για περισσότερους από 500 αμάχους νεκρούς μέσα σε επτά ημέρες στην Ανατολική Γούτα, στη Δαμασκό της Συρίας, κάνουν λόγο οι διασώστες που επιχειρούν στην περιοχή. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται και 123 παιδιά.

Σε άλλα νέα σήμερα είναι Σάββατο και ο ήλιος αχνοφαίνεται, ευτυχώς γιατί τόση βροχή δεν παλεύεται. Να πάμε και για καφέ, να χαλαρώσουμε, βρε αδελφέ!

Γενοκτονία στη Συρία και δεν είδαμε καμία μαζική διαμαρτυρία, καμία διαδήλωση πουθενά. Σε άλλα νέα πάλι, βγαίνει κάποιος πολιτικός στο Βήμα της Βουλής -ούτε το επίθετό του δε θέλω να θυμάμαι- και με απύθμενο θράσος και αλαζονικό ύφος τραμπούκου αποκαλεί αυτούς τους δύστυχους ”λαθρομετανάστες”.

Χαμπάρι δεν έχετε πάρει ορισμένοι τι έγινε όλα αυτά τα χρόνια. Ούτε πόσο ο κόσμος υποφέρει, ούτε πόσο σας μίσησε, ούτε ότι ένας ολόκληρος κόσμος γκρεμίστηκε.

Τη ζωούλα σας, την πάρτη σας, τις γεμάτες από κέρδη τράπεζές σας και την άδεια από συναισθήματα ψυχή σας. Και η ζωή συνεχίζεται με τη συγκλονιστική φράση των ανθρώπων στη Συρία ”περιμένομε τη σειρά μας για να πεθάνουμε!…”.

Τόσο απλά, τόσο εξοργιστικά και δεν κουνιέται φύλλο! Ησυχία κάνουμε όταν κοιμούνται τα παιδιά, όχι όταν τα σκοτώνουν!

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις τη γενοκτονία και τις εικόνες φρικης. Δεν υπάρχουν λόγια και για την πακόσμια αδιαφορία. Είναι κι αυτή από τις χειρότερες μορφές βίας και ταφόπλακα του ανθρώπινου πολιτισμού.

Φωτογραφία του χρήστη Τυρναβίτικα Μασλάτια.

Ενός λεπτού ντροπή και σκυμμένο κεφάλι για τα τρομαγμένα βλέμματα των παιδιών, που είναι παιδιά όλων μας! Και για τα λόγια των γονιών τους, που είναι μια μαχαιριά την καρδιά μας: ”

Κρυβόμαστε σε ένα δωμάτιο και περιμένουμε αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλον, να τελειώσει ο βομβαρδισμός. Η θα επιβιώσουμε μαζί Η θα πεθάνουμε μαζί….” Nisma Al- Hatri η σύζυγός του και η δεκάχρονη κόρη τους Sara.

Το ανθρώπινο είδος απέτυχε. Οριστικά και αμετάκλητα.

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μετά το : Σκασμος Αντωνακη μου και την διαδυκτιακη θύελλα που ξέσπασε προς ολοταχως για θέματα κοινής αποδοχής και συμπονοιας .

  2. Με διαβάζεις φανατικά βλέπω, ε; Από τώρα πρόταση, λοιπόν: όταν θα κυκλοφορήσει το βιβλίο μου, θέλω να το προλογησεις. Μέσα;
    Ευχαριστώ πολύ, μου δίνεις δύναμη, αλλά να…οι Απόκριες πέρασαν. Βγάλε τη μάσκα. Φοβάσαι, δειλό ανθρωπάκι; Αλλά ξέχασα πως είσαι μασκαράς όλες τις εποχές!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης