"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

“Οι νόμιμες διαδικασίες” για το πορτρέτο Δεληλίγκα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σχετικά με την ανάρτηση πορτρέτου προγόνου του πρώην αντιδημάρχου Χαρ. Δεληλίγκα , στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και μετά τις απαραίτητες διευκρινήσεις της κ Μαρούλας Κλιάφα , τη δική του απάντηση δίνει σήμερα και ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μιχάλης Μπάρδας :
Αξιότιμε κ. Δεληλίγκα
Απαντώντας στην από 5/12/2014 «Αίτηση – Διαμαρτυρία» την οποία μου υποβάλατε, θέλω να σας κάνω γνωστά τα ακόλουθα.

Θα έπρεπε να γνωρίζετε, λόγω της πολύχρονης ενασχόλησής σας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ότι, προκειμένου να αναρτηθούν πορτραίτα εκλεγμένων και αποβιωσάντων Δημάρχων Τρικκαίων, απαιτείται σχετική προς τούτο απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ανάρτηση δε και η αισθητική επιμέλεια αυτών των πορτραίτων θα πρέπει να γίνεται πάντοτε με την επιμέλεια του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου.

Αντιλαμβάνεστε, δε, πόσο αναγκαία και ηθικά επιβεβλημένη καθίσταται μια τέτοιου είδους απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, όταν πρόκειται να αναρτηθεί το πορτραίτο ενός προσώπου (όπως αυτό του προγόνου σας) το οποίο ποτέ και πουθενά δεν αναφέρεται ως Δήμαρχος Τρικκαίων.

Ένα πορτραίτο, το οποίο ένας απόγονός του, όντας εκλεγμένος για να υπηρετεί ανιδιοτελώς το λαό, εκατόν δέκα πέντε χρόνια μετά διεκδικεί την ανάρτηση του ανάμεσα σε αυτά των γνωστών και ιστορικά αποδεδειγμένων αποβιωσάντων Δημάρχων.

Και στην περίπτωση του προγόνου σας, δυστυχώς, καμία από τις παραπάνω νόμιμες και ηθικά επιβεβλημένες διαδικασίες δεν τηρήθηκε.

Ποτέ το Δημοτικό Συμβούλιο δεν συζήτησε και ποτέ δεν έλαβε απόφαση για ανάρτηση του εν λόγω πορτραίτου στην αίθουσα συνεδριάσεών του. Πολύ περισσότερο δε, η ανάρτησή του έγινε χωρίς την επιμέλεια του προεδρείου και των υπηρεσιών του Δήμου.

Το πορτραίτο κυριολεκτικά «ξεφύτρωσε» λίγους μήνες πριν τις Δημοτικές εκλογές του 2010 (άραγε από ποιόν; ) παραβιάζοντας βάναυσα κάθε έννοια νομιμότητας και ηθικής.

Επομένως, η απομάκρυνσή του αποτελεί συμβολική, αλλά και ουσιαστική πράξη αποκατάστασης της νομιμότητας και της ηθικής τάξης .

Υποδηλώνει πως η πιστή τήρηση των νόμιμων διαδικασιών και των ηθικών κανόνων στη δημόσια ζωή είναι ύψιστη υποχρέωση και καθήκον των αιρετών τοπικών αρχών, ανεξάρτητα από το πολιτικό κόστος που πιθανόν έχουν.

Σηματοδοτεί τον τρόπο με τον οποίο η σημερινή Δημοτική Αρχή επιθυμεί να πορευτεί στη διάρκεια της θητείας της.

Στα όσα δε «ιστορικά» στοιχεία αναφέρεστε, σας δηλώνω ότι δεν φιλοδοξώ να συμπεριληφθώ μεταξύ των έγκριτων μελετητών της ιστορίας της πόλης μας. Γι’ αυτό και σας παραπέμπω στα εξής:

α} Στην από 6/12/2014 επιστολή της κ. Μαρούλας Κλιάφα, η οποία δημοσιεύτηκε σε απάντηση της δικής σας.

β) Στο βιβλίο της κ. Στέλλας Κύρνα – Νταή «ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ» έκδοση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων, έτος 1980.

γ) Στην απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου προς την επιτροπή ονοματοθεσίας το έτος 2010, στην οποία, μεταξύ των άλλων, αναφέρει ότι: «ύστερα από έλεγχο από τα προσκομισθέντα στοιχεία δεν υπάρχει ταύτιση, ότι ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Γ. ΔΕΛΗΛΙΓΚΑΣ διετέλεσε Δήμαρχος»

Παραμένοντας στη διάθεσή σας

Με εκτίμηση

Μιχάλης Δ. Μπάρδας

Οικονομολόγος

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων

Υ.Γ Επειδή στην επιστολή σας παραθέτετε μόνο τους τίτλους σας, λησμονώντας να αναγράψετε την διεύθυνση σας, μου είναι αδύνατον να σας κοινοποιήσω εγγράφως την απάντησή μου, όπως μου ζητάτε.

Παρακαλώ να προσέλθετε στην γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχιακό Κατάστημα, από όπου θα παραλάβετε εγγράφως και πρωτοκολλημένη την απάντησή μου, με συνημμένα την επιστολή της κ. Μαρούλας Κλιάφα και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τις αναρτήσεις των πορτραίτων των αποβιωσάντων Δημάρχων .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης