"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.6 C
Trikala

Οι πηγές ανήκουν στις Νεράιδες τους και τα Άγραφα στις ριπές των ανέμων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στα δικαστήρια Καρδίτσας θα βρεθούν αύριο Τρίτη (4/10) τέσσερις πολίτες που συμμετείχαν τον Αύγουστο του 2019 στις κινητοποιήσεις έξω από το δημαρχείο της Καρδίτσας, στο πλαίσιο του αγώνα υπεράσπισης των βουνών και των νερών των Αγράφων. Η υπόθεση αναβαθμίστηκε δικονομικά τον Ιούλιο του 2020, όταν μετατέθηκε η εκδίκασή της από μονομελή σε τριμελή έδρα.

Ενόψει της δίκης τους, έχει αναπτυχθεί ένα ευρύ κύμα συμπαράστασης, με την Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Αγραφα να διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων και συγκέντρωση αλληλεγγύης το πρωί της Τρίτης στα δικαστήρια της πόλης.

Τον Αύγουστο του 2019 η τότε δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Φώτη Αλεξάκο, εννέα μόλις ημέρες πριν από τη λήξη της θητείας της, επιχείρησε να δημοπρατήσει δημόσιες δασικές εκτάσεις προκειμένου να περάσουν πυλώνες υψηλής τάσης μεταφοράς ρεύματος από τις ανεμογεννήτριες που σχεδιαζόταν να εγκατασταθούν στα Αγραφα, στη Νιάλα και στο Βοϊδολίβαδο.

Σχέδια τα οποία ακυρώθηκαν τον περασμένο χειμώνα ύστερα από τις μαζικές και δυναμικές αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και την ανάδειξη των στρεβλών περιβαλλοντικών μελετών. Το πρωί της 5ης Αυγούστου διαδηλωτές περικύκλωσαν το δημαρχείο προκειμένου να αποτρέψουν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα δημοπρατούσε τις συγκεκριμένες εκτάσεις. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους διαδηλωτές κάνοντας χρήση χημικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης