"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Οι ποδηλατόδρομοι στα Τρίκαλα είναι μια τραγωδία

lafarm

Σχετικά άρθρα

 Οι ποδηλατόδρομοι δίνουν «στυλ» σε μια πόλη- την κάνουν πιο όμορφη, πιο ανθρώπινη.  Όχι αυτό δεν συμβαίνει εδώ.

Οι ποδηλάτες κινδυνεύουν, αντί να απολαύσουν τη βόλτα τους, να τραυματιστούν ή στην καλύτερη περίπτωση να μυηθούν στην προσπέλαση εμποδίων, κάτι που σε μεταφορικό επίπεδο θα τους χρειαστεί… Δεν έχουμε παρά με δηκτικό και χιουμοριστικό ύφος να καταγράφουμε τη δεινή πραγματικότητα, όπως τη βιώνουμε, μήπως και ιδρώσει και κανένα αφτί…

Στην οδό Βενιζέλου ο ποδηλατόδρομος διασχίζει κάθετα τον δρόμο με μεγάλη κίνηση οχημάτων.

Πραγματικά είναι απίστευτα πολλά ρεπορτάζ πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ για την πόλη των Τρικάλων .  Τα Τρίκαλα είναι μια πόλη, που δεν διαθέτει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ποδηλατόδρομο (εκτός από αυτόν στην οδό Καλαμπάκας), που να είναι ασφαλής για τους χρήστες του, επαρκώς οροιοθετημένος και προστατευμένος από την κακόβουλη στάθμευση οχημάτων.

Ας σταματήσει η δημοτική αρχή τους ερασιτεχνισμούς – Η κίνηση με το ποδήλατο είναι σοβαρή υπόθεση

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μη γραφετε τέτοια για την έξυπνη πόλη της τεχνολογίας και της οικολογίας.

    Σκεφτείτε να επιστρεψει και το λεωφοριο χωρις οδηγο που χρησιμοποιουσε τις ιδεες λωριδες με τα ποδήλατα!

  2. Ακόμα και ο ποδηλατόδρομος της οδού Καλαμπάκας δεν είναι ασφαλής για ποδηλάτες και πεζούς. Για τον προλαλήσαντα.

  3. Ο ποδηλατόδρομος της οδού Καλαμπάκας θα ήταν όντως καλό δείγμα από υλοποίηση ποδηλατόδρομου σε αυτή την πόλη αν δεν συναντούσε ξαφνικά μια βεράντα που καταλαμβάνει όλο το πεζοδρόμιο.

    Για τους ποδηλατόδρομους-βαμμένο οδόστρωμα και την ανεπάρκεια τους όλοι τα βλέπουμε και όλοι τα ξέρουμε. Το θέμα είναι να κάνει και η αστυνομία τη δουλειά της με όλους αυτούς που παρκάρουν με το έτσι θέλω στον ποδηλατόδρομο, μέχρι να ξεκουνηθεί ο δήμος και να τους φτιάξει ώστε να είναι στο ύψος του πεζοδρομίου και με διαχωριστικά κολωνάκια.

  4. Απλά βήματα : 1. Σηκώνεις τον υαλοκαθαριστηρα. 2. Διπλώνεις τον καθρέφτη. 3. σπας τον υαλοκαθαριστήρα. 4. Σπας τον καθρέφτη. Αν συνεχίσει να το παρκάρει σηκώνεις…τα χέρια ψηλά.

  5. Αν έπεφταν πρόστιμα θα είχαν συμμορφωθεί όλοι αυτοί που το παίζουν έξυπνοι εις βάρος όσων κινούνται με ποδήλατο στο κέντρο. Τόση ατιμωρησία καταντάει προκλητική!

    Εγώ όταν κινούμαι με αυτοκίνητο στο κέντρο μπορεί να τύχει να ψάχνω για αρκετή ώρα να παρκάρω ή να πάω βρω κάπου μακριά πάρκινγκ, αλλά πάνω σε ποδηλατοδρόμο δεν σταμάτησα ποτέ ούτε για δευτερόλεπτα. Αυτοί που βλέπουμε στις φώτο πως την έχουν δει, μαγκες;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης