"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Οι πρώτες βουτιές για τους μικρούς μαθητές του Νομού Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Επιστροφή στην κανονικότητα για τους μαθητές της Γ΄ και Δ΄ Τάξης των δημοτικών σχολείων του νομού μας. Την Δευτέρα, στις 3 Οκτωβρίου οι μικροί μαθητές έκαναν την πρώτη τους βουτιά στην ανακαινισμένη μικρή πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Τρικάλων.

Η εκμάθηση κολύμβησης μέσα στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στα δημοτικά σχολεία είναι ενταγμένη στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Γ΄ Δημοτικού και, όπου δύναται, και της Δ΄.

Στόχος του μαθήματος είναι οι μικροί μαθητές να εξοικειωθούν με το υγρό περιβάλλον και να αποκτήσουν βιωματικές γνώσεις των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής.

Η κολύμβηση, σύμφωνα με έρευνες, αποτελεί την ιδανικότερη μορφή άσκησης και επηρεάζει τόσο την υγεία όσο και την ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών, ενισχύοντας την αυτοεκτίμησή τους και αναπτύσσοντας την αυτοπεποίθησή τους.

Ο σημαντικότερος όμως λόγος που η εκμάθηση της κολύμβησης στα σχολεία τυχαίνει μεγάλης κοινωνικής αποδοχής, είναι η πρόληψη των επικίνδυνων καταστάσεων στο νερό. Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα με την πληθώρα των ακτών, ο μόνος τρόπος να περιοριστούν οι πνιγμοί είναι η κολύμβηση να διδάσκεται στο σχολείο από μικρή ηλικία.

Στα Τρίκαλα το μάθημα υλοποιείται σε τρεις περιόδους των 11 κολυμβητικών μαθημάτων η κάθε μία, στο δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης μας με τη συμμετοχή όλων των σχολείων του νομού σε απόσταση 25 χλμ από αυτό.

Φέτος κολυμπάνε και οι μαθητές  της Δ΄ Τάξης των σχολείων που δεν είχαν κληρωθεί πέρυσι λόγω Covid19.

  • Η πρώτη περίοδος από 3/10/2022 έως 16/12/2022 με 17 σχολεία και 25 τμήματα.
  • Η δεύτερη περίοδος από 19/12/2022 έως 17/03/2023 με 21 σχολεία και 37 τμήματα.
  • Η τρίτη περίοδος από 20/03/2023 έως 15/06/2023 με 19 σχολεία και 32 τμήματα.

Τη διδασκαλία της κολύμβησης πραγματοποιούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί, κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής, με γνώση και εμπειρία στην κολύμβηση, τηρώντας την  αναλογία 10:1 μαθητών/τριών ανά εκπαιδευτικό.

Η μετακίνηση των μαθητών γίνεται με αστική ή υπεραστική συγκοινωνία και χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Έχοντας ως αποκλειστικό γνώμονα τα οφέλη που αποκομίζουν οι μικροί μαθητές από το μάθημα της κολύμβησης, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Α/θμια και Β/μια Εκπαίδευση, ΤΕΦΑΑ, αστική και υπεραστική συγκοινωνία, δήμοι ) συνεργάζονται άψογα και τη φετινή σχολική χρονιά για την επιτυχή και ασφαλή εφαρμογή του μαθήματος.

Καλές βουτιές!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης