"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Οι Τρικαλινοί ΕΒΕ έχουν προσδοκίες απο τη νέα Κυβέρνηση

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με περισσότερες από 230.000 επιχειρήσεις να έκλεισαν οριστικά και πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι να έχουν χάσει τη δουλειά από την έναρξη της κρίσης φτάνοντας στα όρια της φτώχειας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων, κ. Βαγγέλης Αγγελάκης τόνισε ότι οι επαγγελματοβιοτέχνες έχουν προσδοκίες από νέα Κυβέρνηση και πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Το φορολογικό, η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, αλλά και του βασικού μισθού, καθώς και η μείωση της γραφειοκρατίας είναι οι βασικοί τομείς στους οποίους θα πρέπει να επικεντρωθεί η νέα Κυβέρνηση, κατά τον πρόεδρο των Τρικαλινών επαγγελματοβιοτεχνών.

Σύμφωνα με το κ. Αγγελάκη το φορολογικό είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει άμεσα να ρυθμιστεί και θα πρέπει να «πέσουν» χρήματα στην αγορά, τόσο από τις Δημόσιες Επενδύσεις, αλλά και η επαναφορά του βασικό μισθού και των συντάξεων.

Υπενθυμίζεται ότι το 70% των επιχειρήσεων σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ είδαν να μειώνεται ο τζίρος τους σωρευτικά κατά 75% , ενώ περισσότερες από 230.000 επιχειρήσεις να έκλεισαν οριστικά και πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι να έχουν χάσει τη δουλειά από την έναρξη της κρίσης. Και η συντριπτική πλειοψηφία έχει οφειλές και χρέη στο Δημόσιο, στα Ασφαλιστικά ταμεία, στις τράπεζες ενώ ήδη 370.000 από αυτούς είναι σήμερα ανασφάλιστοι.

«Πρέπει να υλοποιηθούν τα μέτρα που θα βγάλουν τη θηλιά της ασφυξίας από τις πολύ μικρές-μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να προχωρήσει σε αποκατάσταση του κοινωνικού διαλόγου στην Ελλάδα και σε συνεργασία με τους Κοινωνικούς Εταίρους να καταρτίσει και να υλοποιήσει ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο ανάπτυξης» σημείωσε, καταλήγοντας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης