"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Οι φόβοι του ΣΥΡΙΖΑ για την εξεταστική

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τεκμήρια ότι δημιουργούνται συνθήκες για πολιτικό στρίμωγμα της, κατά τα άλλα επιθετικής, αξιωματικής αντιπολίτευσης συλλέγει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κυβερνητική καταγραφή γύρω από την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Την εικόνα αυτή συνθέτουν οι διαρροές αλλά και τα σενάρια με τα οποία, κατά την πλειοψηφία, η Κουμουνδούρου επιλέγει να αντιδράσει στην κίνηση που έγινε στην κοινοβουλευτική σκακιέρα από την κυβερνητική πλευρά, να προσδιορίσει το πολιτικό πλαίσιο της εξεταστικής επιτροπής, με το οποίο το χρονικό αντικείμενο που θα κληθούν τα μέλη της να διερευνήσουν θα εκταθεί σε βάθος χρόνου και μάλιστα δεκαετίας, όπως πρώτο είχε γράψει το Liberal.gr.

Με αυτόν τον τρόπο το έργο της επιτροπής θα συμπεριλάβει, μεταξύ άλλων τόσο τις καταγγελίες του Παναγιώτη Λαφαζάνη, όσο και τις διαδοχικές στις οποίες έχει προβεί κατά το ίδιο διάστημα το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος. Η καθαρή άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην προοπτική να δοθεί τέτοιο χρονικό βάθος στην έρευνα, προδίδει κατά την πλειοψηφία και την μικροκομματική προσέγγιση της Κουμουνδούρου στο ζήτημα. «To όλα στο φως δεν μπορεί να έχει ανάλωση κατά προτίμηση», ανέφερε σε δηκτικό τόνο προς το Liberal.gr γαλάζιο στέλεχος.

Στον ίδιο καμβά έρχονται να προστεθούν και άλλες διαρροές που επίσης κατά την κυβέρνηση προέρχονται από το κέντρο εκπομπής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε μια προσπάθεια πολιτικού αντιπερισπασμού όπως ερμηνεύτηκε άρχισε η διακίνηση σεναρίων περί της φερόμενης πρόθεσης του πρωθυπουργού να αντικαταστήσει δυο μέλη με τα οποία εκπροσωπείται η γαλάζια πλειοψηφία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Συγκεκριμένα τον βουλευτή Ηλείας, Κώστα Τζαβάρα και την βουλευτή Α’ Αθηνών, Όλγα Κεφαλογιάννη. Η γνωστοποίηση του συγκεκριμένου σεναρίου προκάλεσε την θυμηδία μελών και παραγόντων της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας.

Σε ερώτημα του Liberal.gr υπενθύμιζαν, χρησιμοποιώντας κριτικό ύφος, ότι για την μεν περίπτωση Τζαβάρα, ο βουλευτής Ηλείας, τελεί εδώ και καιρό σε αντικατάσταση κατά τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία γίνεται εναλλάξ – και κατά κύριο λόγο- από τον βουλευτή της Β’ Πειραιώς, Δημήτρη Μαρκόπουλο ή από τον βουλευτή υπολοίπου Αττικής, Γιώργο Βλάχο. Αντίστοιχη φόρμουλα, όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, εφαρμόζεται και για την κάλυψη των παρουσιών της Όλγας Κεφαλογιάννη στην επιτροπή.

Ως προσπάθεια να προκληθεί κοινοβουλευτική θολούρα, εκλαμβάνεται από το κυβερνητικό στρατόπεδο, και το σενάριο που ήθελε την πλειοψηφία να εξετάζει το ενδεχόμενο αντί εξεταστικής να δοθεί το έργο της έρευνας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Όπως ξεκαθάριζε στο Liberal.gr υψηλόβαθμος παράγοντας, εκτός από ανυπόστατο το συγκεκριμένο σενάριο προσκρούει ευθέως με την κεντρική στρατηγική της πλειοψηφίας να επεκταθεί η έρευνα για τις παρακολουθήσεις σε βάθος δεκαετίας. Πρωτίστως όμως όπως τόνιζε η ίδια πηγή ενημέρωσης, συγκρούεται με τις προβλέψεις του Κανονισμού της Βουλής και τις συναφείς θεσμικές προβλέψεις για τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Από την πλειοψηφία πάντως αναμένονται με ενδιαφέρον τα επόμενα βήματα από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, στο ζήτημα της σύστασης εξεταστικής επιτροπής. Τα σενάρια που εξετάζονται είναι εάν θα κατατεθεί κοινή πρόταση από Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη, όχι μόνο ως κίνηση, αλλά ως πρωτίστως ως προς το περιεχόμενο. Η άλλη εκδοχή που αναλύεται είναι η στήριξη που θα παράσχει ή όχι το ένα κόμμα στο άλλο, στην περίπτωση που κατατεθούν διαφορετικές προτάσεις.

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. O Πάνος Καμμένος είχε κάνει επίσης υποκλοπές επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και υπάρχουν μαγνητοφωνημένες συνομιλίες ήδη στα ΜΜΕ…

    • Και εσείς όμως που βασανίζετε τους μαύρους POLITIS;
      (από το σχετικό ανέκδοτο).
      Υ.Γ. Όλοι ασχολούνται με τις υπο-κλοπές. Με τις υπερ-κλοπές των κόπων μας, ουδείς. Στα νέα λεξικά αναφέρεται με την πρόθεση επί. (επι-κλοπές, επι-σύνδεση) κλπ.

      • Την άρνηση για επέκταση της έρευνας σχολιάζω, από ΣΥΡΙΖΑ.
        Υποκλοπές έκανε και το ΠΑΣΟΚ με τον Τόμπρα και η ΝΔ με τον Μαυρίκη, και πρέπει να ελέγχονται αυτές οι υποθέσεις για να βελτιωθεί η δημοκρατία μας.
        Αν θέλει να κάνει κριτική ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, να κάνουν και αυτοκριτική.

        • Όταν πιάνουμε αυτόν που κουβαλάει την γίδα στον ώμο, αρχίζουμε από αυτόν. Μετά εξετάζουμε τα λεγόμενα του, για τον κάθε Κίτσιο ή Μήτρο…
          Υ.Γ. Περιμένεις να βελτιωθεί η Δημοκρατία μας; Ονειροπόλε… Κάνεις τάχα ότι δεν ξέρεις…

    • Εν κατακλείδι.
      Νέο επίτευγμα της Μαθηματικής Επιστήμης. Στο κεφάλαιο ”αναγωγή στην μονάδα” προσετέθη και ο νέος όρος ”αναγωγή εις τον ΣΥΡΙΖΑ”. Αποτελεί τον κόπο και τις θυσίες(;) του επιφανούς επιστήμονα POLITIS. Ότι, μα ότι παπαριά κάνει ο Κούλης,(και άλλοι) αυτό ανάγεται αυτομάτως στο συγκεκριμένο κόμμα. Εμβαθύνατε στην συνολική του αρθρογραφία, στην ιστοσελίδα και θα το διαπιστώσετε. Εύχομαι ολοψύχως και εις ανώτερα.
      Υ.Γ. Απέφυγε όμως να γράψει ποιος έφερε την χρεωκοπία και ποιος συμμετείχε (με τα …μπούνια) στην ψηφοφορία του 3ου μνημονίου.

      • H λαϊκή δεξιά του Κωστάκη Καραμανλή , του Πάκη , του Μεϊμαράκη έχουν την ίδια ευθύνη με το ΠΑΣΟΚ στη χρεωκοπία της χώρας καθώς και στην επιλογή συμμετοχής και όχι αποχής στο παράνομο δημοψήφισμα του 2015, για δημοσιονομικό θέμα των αριστερών και δεξιών λαϊκιστών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

  2. Επιτέλους ρε POLITIS, μία ”παντελονάτη” απάντηση.Σκ@τά στην λεγόμενη λαϊκή δεξιά(ο όρος μόνο για α-μόρφωτους). Μήπως όμως πιστεύεις στην σημερινή δεξιά, του Κούλη, του Πλεύρη, του Αδώνιδος, του Βορίδη; Ή μήπως νομίζεις ότι υπάρχει ο …ΣΥΡΙΖΑ; Coraggio…

    • Δε γίνονται θαύματα στο Ελλάντα.
      Απλά τώρα στην κεντροδεξιά, την ηγεσία την έχει η φιλελεύθερη πτέρυγα του Μητσοτάκη και όχι η λαϊκη δεξιά του Καραμανλή ή η πατριωτική δεξιά του Αβέρωφ- Σαμαρά.
      Τα μεγάλα κόμματα είναι πολυσυλλεκτικά.
      Και σε σχέση με ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι η καλύτερη λύση…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης