"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.4 C
Trikala

Οι όροι που ευνοούν την άνοδο του φασισμού

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το βιβλίο «Φασισμός και Κοινωνική Επανάσταση» του Ρατζανί Πάλμε Ντάτ παρουσιάσθηκε σήμερα το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσαν οι Τομεακές Οργανώσεις Τρικάλων του ΚΚΕ με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά. Στην εκδήλωση λειτούργησε βιβλιοπωλείο ενώ προβλήθηκε και το βίντεο που έχει δημιουργήσει η ΚΝΕ για τη φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής.

Ομιλήτρια ήταν το μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, κα. Μαρία Γαβαλά, όπου αναφερόμενη στο βιβλίο, σημείωσε ότι «προσφέρει μια γνώση για την ανάγκη πάλης του κομμουνιστικού κινήματος, τόσο με το φασισμό όσο και με το ρεφορμισμό-οπορτουνισμό, που παρά τους διαφορετικούς δρόμους που ακολουθούν σε τελευταία ανάλυση καταλήγουν εξίσου να υπηρετούν τη διατήρηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, του συστήματος. Ποιοι είναι οι γενικοί όροι που ευνοούν την άνοδο του φασισμού; Μπορούμε να τους απαριθμήσουμε εν συντομία: 1) η ένταση της οικονομικής κρίσης και της ταξικής πάλης, η η εντεινόμενη απογοήτευση από τον κοινοβουλευτισμό, η ύπαρξη ευρέων μικροαστικών, μεσαίων στρωμάτων, του εξαθλιωμένου προλεταριάτου και των τμημάτων των εργατών υπό καπιταλιστική επιρροή και η απουσία αυτοτελούς ταξικά συνειδητής ηγεσίας του κύριου όγκου της εργατικής τάξης».

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να σταθεί και στη   επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα «συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που η Χρυσή Αυγή αποκάλυψε με φριχτό τρόπο το πραγματικό της πρόσωπο. Αφού έχουν προηγηθεί πολλές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών εργατών και αγωνιστών έρχεται η δολοφονική επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα . Η εγκληματική δράση του νεοναζιστικού μορφώματος, όμως, κορυφώνεται τη νύχτα της 17ης προς 18η Σεπτέμβρη 2013 , όταν μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής, δολοφονούσαν στην Αμφιάλη τον άνεργο μεταλλεργάτη και αντιφασίστα μουσικό, Παύλο Φύσσα. Το σύστημα πότε “αμολάει” τους φασίστες χρυσαυγίτες και πότε τους “μαζεύει” , όπως τώρα, ανάλογα με τα συμφέροντά του. Η εγκληματική – φασιστική δράση όμως δεν “ξεπλένεται”, ούτε θα αντιμετωπιστεί από το σάπιο κρατικό μηχανισμό και δυνάμεις καταστολής, με τις οποίες διαπλέκεται.. Τα συμφέροντα που τους ενίσχυσαν οικονομικά, τους στήριξαν και τους έθρεψαν, παραμένουν».

 

kke-fasismos2

kke-fasismos2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης