"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Ολα στο κόσμο αλλάζουνε κι εδώ όλα τα ίδια μένουν

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η οριστικοποίηση της υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου για τη θέση του προέδρου στο ΚΙΝΑΛ σηματοδοτεί κομβικές εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς και όχι μόνο.

Η καταψήφιση από το ΣΥΡΙΖΑ της αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία καθώς και η απόλυτη αδυναμία του να προτάξει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, φαίνεται πως επιτάχυναν τις διαδικασίες προκειμένου να καλυφθεί το κενό που υπήρχε στο προοδευτικό χώρο.


Οι αντιδράσεις επίσης των συστημικών ΜΜΕ στο comeback του ΓΑΠ, καταδεικνύουν ότι η συγκεκριμένη υποψηφιότητα φέρνει τα πάνω – κάτω στο δημόσιο βίο, δημιουργώντας ταυτόχρονα νέους συσχετισμούς και δυναμική στο πολιτικό μας σύστημα. 


Εκεί πάντως που όλοι συμφωνούν είναι, ότι ο μεγάλος χαμένος από τα τελευταία γεγονότα είναι ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του, που μάλλον θα μείνουν στη πολιτική ιστορία του τόπου ως διάττοντες αστέρες, που ήλθον, είδον και απήλθον. 


Στα καθ` ημάς τώρα, στο πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ στη περιοχή μας κατελήφθη εξαπίνης αμέσως μετά την εξαγγελία του πρώην ηγέτη του να διεκδικήσει ξανά την αρχηγία, με τους Θαν Τσιάρα, Χρ. Ντιντή, Σωτ. Μπλέτσα και την Έμη Μιζάκη πάντως που βρίσκονται πολύ κοντά στο Γ. Παπανδρέου, να παίρνουν εξ` αρχής θέση υπέρ του και να διακυρήσουν ότι είναι ο μόνος που μπορεί να συσπειρώσει τη παράταξη. 


Στελέχη επίσης στο νομό που είχαν προσκολληθεί η αυτομολήσει τα τελευταία χρόνια σε άλλους κομματικούς μηχανισμούς και αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς, ετοιμάζονται να ξαναγυρίσουν στο “πράσινο” μαντρί, δημιουργώντας την ελπίδα ότι θα συγκροτηθεί επιτέλους το αντίπαλο δέος στη κυριαρχία της ΝΔ, κυρίως στα θεσμικά όργανα των Δήμων και τη Περιφέρεια.

Κων. Κουτσονάσιος.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Φαίνεται, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ότι ο μεγάλος χαμένος, από τα τελευταία γεγονότα, θα είναι ο Τσίπρας και το κόμμα του. ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κέλυφος χωρίς περιεχόμενο,ένα πουκάμισο αδειανό. Δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν με το σύστημα Μητσοτάκη, που και χρήματα έχουν για ακριβή καμπάνια,και προνομιακές σχέσεις με τα μίντια έχουν,και στελέχη με καλά βιογραφικά και καλή θητεία στον ιδιωτικό επαγγελματικό στίβο (ακόμη και αυτοί που προήλθαν από το παλιό ΠΑΣΟΚ, βλέπε Πιερρακάκη), ενώ από την άλλη βλέπουμε μαι αγκύλωση σε αποτυχημένουσς πρώην ΠΑΣΟΚ, αποτυχημένους και προβληματικούς πρώην υπουργούς (βλέπε Πολάκη) που δυσφημούν την αντιπολίτευση και αφαιρούν χώρο από άλλους αξιόλογους βουλευτές και ενδιαφέροντα κομματικά στελέχη, που μένουν στο περιθώριο. Η εξαφάνιση των καλυτέρων στελεχών του κόμματος στερεί από τον Τσίπρα το πλεονέκτημα να προσελκύσει ικανούς από την κοινωνία Έτσι ποιπόν η επανεμφάνιση και κάθοδος του Παπανδρέου ήρθε να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα και να γίνει το “talk of the town” μέσα σε ελάχιστο χρόνο, κάτι που επί δύο χρόνια δεν μπόρεσε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι λοιπόν να μην κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα και το κόμμα και οι επίδοξοι πολιτευόλατές του?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης