"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα “Τα παιδία…παίζει”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα
 Από τους αρχαίους αστραγάλους… στην τσελίκα και τη Μονόπολη» που πραγματοποιήθηκε στο Κουρσούμ Τζαμί με υπεύθυνες την κ. Λίνα Μουσιώνη Δρ. Αρχαιολόγο – Λαογράφο και την κ. Αγγελική Βαφειαδάκη, Ιστορικό – Λαογράφο από τον οργανισμό «νουτοπία»

Διοργανώθηκε από το Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας-παράρτημα Τρικάλων, και το Σύλλογο Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Τρικάλων. Συμμετείχε η Α/θμια Εκπαίδευση ν. Τρικάλων.

Την Παρασκευή 7/11 συμμετείχαν οι μαθητές της Γ΄τάξης :

10.00 – 11.30 28ο Δημ. Σχολ. με τη δασκάλα Γιανούλα Καραμήτρου, , 11ο Δημ. Σχολ. με τη δασκάλα Βασιλική Καραλάτσιου, 32ο Δημ. Σχολ. με τις δασκάλες Κική Τοπαλίδου, Ευαγγελία Τζαβέλα

11.45-13.00 35ο Δημ. Σχολ. με τους δασκάλους Δήμο Παντέρα και Αθανασία Μαυρογόνατου , 6ο Δημ. Σχολ. με τις δασκάλες Αγγελική Τσιρογιάννη και Βασιλική Καντερέ.

Η δομή του προγράμματος στηρίζεται σε ειδική εκπαιδευτική προβολή, στην ενεργητική συμμετοχή των παιδιών που καταλήγει στην κατασκευή ενός αυτοσχέδιου παιχνιδιού. Περιλαμβάνει:

  1. Εκπαιδευτική προβολή μέσω ppt με θέμα «Τα παιδία παίζει»

  2. Μικρή έκθεση με αντίγραφα αρχαίων και νεότερων παιχνιδιών

  3. Κατασκευή παιχνιδιού

Αφορά στο παιδικό παιχνίδι από την αρχαιότητα ως τη σύγχρονη εποχή. Έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στην ανάγκη του παιχνιδιού ως εργαλείο ανάπτυξης της προσωπικότητας και μέσο γνωριμίας και εξοικείωσης με τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Τα παιδιά ταξίδεψαν στην αρχαία Ελλάδα και είδαν παραστάσεις από αρχαία αγγεία καθώς και ευρήματα από ανασκαφές. Άκουσαν παράξενες ονομασίες αλλά με έκπληξη διαπίστωσαν πως πάρα πολλά από αυτά εξακολουθούν να τα παίζουν. Στη συνέχεια οι εμψυχώτριες Αγγελική Βαφειαδάκη και Λίνα Μουσιώνη παρουσίασαν μερικά από τα πιο γνωστά παραδοσιακά παιχνίδια που παίζονταν σε διάφορες περιοχές της πατρίδας μας, εξήγησαν τον τρόπο με τον οποίο παίζονταν και προέτρεψαν τα παιδιά να μιλήσουν με τους γονείς και τους παππούδες τους για να μάθουν περισσότερα για την παλιότερη εποχή. Για το λαό μας το παιχνίδι δεν ήταν μόνο μια ψυχαγωγική δραστηριότητα αλλά και ένας τρόπος να κατανοήσει το παιδί την πραγματικότητα , να εξασκήσει το νού, να αναπτύξει τις ικανότητές του και να καλλιεργήσει την κοινωνικότητά του μέσα από την δημιουργία των ομάδων και των συνεργασιών.

35  6  dim sxol11 28 dim trik 35 δημ σχολ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης