"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Ανοιξη»: Στο ίδιο έργο θεατές…

lafarm

Σχετικά άρθρα

0000
Στο ίδιο καταστροφικό έργο θεατές και ταυτόχρονα τραγικά θύματα , για ακόμη μια φορά, βρισκόμαστε οι αγρότες και κτηνοτρόφοι των Τρικάλων. Για ακόμη μια φορά βρισκόμαστε «γυμνοί», απροστάτευτοι κι αβοήθητοι στους κινδύνους και τις συνέπειες των πλημμυρών. Δε χρειάζονται ιδιαίτερη προσπάθεια για να διαπιστώσει κανείς το μέγεθος της καταστροφής .
Δε χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις για να επιβεβαιωθεί, για ακόμη μια φορά , ότι μεγάλες περιοχές του Τρικαλινού κάμπου , όπως και των ορεινών , είναι ανοχύρωτες στα καιρικά φαινόμενα. Δε χρειάζονται και ιδιαίτερες προφητικές ικανότητες για να προβλέψουμε ότι διάφοροι τοπικοί, δημοτικοί, περιφερειακοί, κυβερνητικοί και υπηρεσιακοί-κρατικοί διοικούντες θα μιλήσουν ξανά για την «ακρότητα» των καιρικών φαινομένων, θα παρελάσουν ξανά στις πληγείσες περιοχές , χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για «το κακό που μας βρήκε»… Όσοι επικαλούνται τέτοιες προφάσεις κάνουν απέλπιδα προσπάθεια να κρύψουν τις ευθύνες τους. Όλοι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς γνωρίζουν με λεπτομέρειες το πρόβλημα και τον επείγοντα χαρακτήρα αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής. Γνωρίζουν και ευθύνονται για τις μεγάλες και επικίνδυνες ελλείψεις υποδομών , τα ασυντήρητα δίκτυα , τις φθορές, την εγκατάλειψη.

0000

Ας μην αρκεστούν οι αγρότες και οι κάτοικοι αυτών των περιοχών στις χιλιοειπωμένες δικαιολογίες και σε νέες υποσχέσεις… Όταν σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας θα τελειώσουν και τα λόγια συμπάθειας και οι όποιες εξαγγελίες. Όλα τα προηγούμενα χρόνια από συμπάθεια και υποσχέσεις χορτάσαμε… Όμως τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης , πρόληψης και συντήρησης τα ψάχνουμε και δεν τα βρίσκουμε…Και όπως δείχνουν τα πράγματα δε θα τα βρούμε εύκολα , αφού στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιων υπουργείων, περιφέρειας , δήμων και στους προϋπολογισμούς τους δεν προβλέπονται , παρά μηδαμινά πράγματα.
Από την άλλη προβλέπεται και εφαρμόζεται προκλητική χρηματοδότηση και διευκολύνσεις σε επιχειρηματικά συμφέροντα με ευρωπαϊκά κονδύλια για πανάκριβα έργα βιτρίνας ή αρκετά υποδεέστερης σημασίας ( «θεματικά πάρκα» και φιέστες , «βιοκλιματικές» αναπλάσεις, «περιβαλλοντικούς» ποδηλατόδρομους κ.α.) Έχουν μεγάλη ευθύνη οι τοπικές αρχές που ευθυγραμμίζονται μ ‘ αυτές τις κατευθύνσεις της ΕΕ που δίνει προκλητική χρηματοδότηση σε μεγαλοεπιχειρηματίες, , την ίδια στιγμή που δεν χρηματοδοτούνται έργα για αναγκαίες υποδομές που θα μας γλίτωναν από το πνίξιμο.

00
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη» έχει αναδείξει και καταγγείλει, πολλές φορές αυτές τις ευθύνες και σ’ αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει. Καλεί την αγροτιά και τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν να συγκρουστούν μ’ αυτές τις αντιαγροτικές – αντιλαϊκές πολιτικές και κατευθύνσεις και οργανωμένα μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους ,την Ομοσπονδία και τους άλλους φορείς, να διεκδικήσουν άμεσες λύσεις ανακούφισης
* Να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές πλημμυρόπληκτες , να γίνει άμεσα καταγραφή όλων των καταστροφών και να δοθούν αποζημιώσεις για το 100% των ζημιών στους πληγέντες, σε σύντομο χρονικό διάστημα.
* Να γίνει πάγωμα των χρεών των πληγέντων προς Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία , λογαριασμούς ρεύματος – νερού και τράπεζες χωρίς πρασαυξήσεις και τόκους. Να σταματήσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες κατάσχεσης.
* Να απαλλαγούν οι πληγέντες από τα δημοτικά τέλη.
* Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και να επιστραφούν όσες δόσεις έχουν καταβληθεί.

* Να υπάρξει άμεση έκτακτη επιχορήγηση των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών αντιπλημμυρικής θωράκισης
* Τον σχεδιασμό και την εκτέλεση όλων των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών, αντιπλημμυρικών έργων που θα προλαμβάνουν και θα αντιμετωπίζουν τις πλημμύρες, αλλά και τη λειψυδρία αποταμιεύοντας και εμπλουτίζοντας τα υδατικά αποθέματα.

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Ανοιξη»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης