"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.4 C
Trikala

Οριακά λειτουργεί το ακτινολογικό τμήμα στο Νοσοκομείο Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για τη λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος στο Νοσοκομείο Τρικάλων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και Κώστας Στεργίου. Αναφέρονται στην κατάσταση οριακής λειτουργίας του ακτινολογικού εργαστηρίου, εν μέσω θερινής περιόδου και ζητούν τη στελέχωσή του με αναγκαίο προσωπικό.

Αναλυτικά:
“Σε κατάσταση οριακής λειτουργίας βρίσκεται το Ακτινολογικό εργαστήριο του Γ.Ν. Τρικάλων που αναγκάζεται να λειτουργήσει μέσω θερινής περιόδου με προσωπικό ασφαλείας δηλ. ένας εργαζόμενος ανά βάρδια.
 Στο τμήμα του Αξονικού Τομογράφου υπάρχουν απογευματινές και βραδινές βάρδιες που διακόπτεται η λειτουργία του Αξονικού, γιατί δεν καλύπτονται με προσωπικό σε κάθε βάρδια, λόγο έλλειψης τεχνολογικού προσωπικού.
Την ίδια στιγμή υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις, με βάση το ΦΕΚ 1230/11-04-2012 Τεύχος Δεύτερο, για το Γ.Ν.Τρικάλων.
Για Τ.Ε. Ραδιολογίας – Ακτινολογίας, σε σύνολο 17 Οργανικών θέσεων, υπηρετούν 8 μόνιμοι και παραμένουν 9 κενές θέσεις.
Για Δ.Ε. Χειριστών Ιατρικών Συσκευών, σε σύνολο 13 Οργανικών θέσεων, υπηρετούν 6 μόνιμοι και παραμένουν 6 κενές θέσεις.
Για Δ.Ε. Χειριστών Ιατρικών Μηχανημάτων, σε σύνολο 2 Οργανικών θέσεων όπου παραμένουν και οι 2 κενές θέσεις.
Για την κάλυψη αυτών των αναγκών,  γίνεται μετακίνηση προσωπικού από τα 3 Κ.Υ. του νομού προς το νοσοκομείο με αποτέλεσμα να μένουν ακάλυπτες οι αντίστοιχες Περιφέρειες του νομού με κλειστά τα Ακτινολογικά τμήματα. Ταυτόχρονα σε κάθε βάρδια που δεν λειτουργεί ο Αξονικός Τομογράφος,  ασθενείς που χρήζουν Αξονικής, τα Επείγοντα περιστατικά καθώς και ασθενείς από τις περιφέρειες των Κ.Υ.(που δεν λειτουργούν τα ακτινολογικά εργαστήρια), να μετακινούνται σε γειτονικούς νομούς ή στον Ιδιωτικό τομέα, με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για την ταλαιπωρία όσο και για την ασφάλεια των ασθενών.
Η τραγική και επικίνδυνη κατάσταση την οποίο έχουν περιέλθει οι δημόσιες μονάδες υγείας είναι αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών τόσο των προηγούμενων όσο και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αφού στο όνομα της δημοσιονομικής πειθαρχίας, της εξοικονόμησης κρατικών κονδυλίων προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα, δηλαδή, η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων (και στο χώρο της υγείας), θυσιάζεται το δικαίωμα του ελληνικού λαού σε δωρεάν, δημόσιες υπηρεσίες υγείας που να καλύπτουν το σύνολο των αναγκών του.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε να στελεχωθούν τα συγκεκριμένα τμήματα με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης