"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

ΟΣΕ: Ηλεκτροκίνηση στη Θεσσαλία , προκηρύσσονται διαγωνισμοί για τις γραμμές Καλαμπάκα-Παλαιοφάρσαλος και Λάρισα-Βόλος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μέσα στο 2016 θα προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για την υλοποίηση των έργων ηλεκτροκίνησης στη γραμμή Λάρισας – Βόλου και στη γραμμή Παλαιοφάρσαλο – Καλαμπάκας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε -μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ- ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Θάνος Βούρδας, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλία.

Για τα έργα που θα υλοποιήσει η ΕΡΓΟΣΕ έχει υπάρξει ήδη συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό και ορισμένα εξ αυτών θα χρηματοδοτηθούν μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας και ειδικότερα οι παρεμβάσεις στον σιδηροδρομικό άξονα Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα.

Όπως είπε ο κ. Βούρδας μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα τεχνικά δελτία για το έργο της ηλεκτροκίνησης στη γραμμή Λάρισα – Βόλος, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια ο διαγωνισμός. Το έργο της ηλεκτροκίνησης έχει κόστος περί τα 50 εκ. ευρώ, αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2017 και να ολοκληρωθεί περί τα μέσα του 2019.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ θα επισκεφθεί επίσης τη γραμμή Λάρισας – Βόλου και ειδικότερα το κομμάτι που αφορά τον Βόλο, για το οποίο υπάρχει τροποποίηση στον σχεδιασμό σε μήκος 9 χιλιομέτρων ώστε η γραμμή να διέρχεται από τη Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου και να εξυπηρετεί και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Ο κ. Βούρδας που επιθεώρησε χθες το πρωί και τη γραμμή στο κομμάτι Τιθορέα – Δομοκός ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στη συγκεκριμένη περιοχή, ώστε η διαδρομή στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη να πραγματοποιείται μέσα σε 3,5 ώρες. Το απόγευμα ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ επισκέφθηκε τις διαβάσεις σε Σαράγια και Γκαζέλο και στη συνέχεια επρόκειτο να έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Τρικκαίων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης